POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
8 Haziran 2023 Perşembe - 16:23

Kemalpaşa OSB itfaiye binası açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle tamamlanan KOSBİ İtfaiye Hizmet binası, törenle açıldı.  Açılışta konuşan Başkan Tunç Soyer, “İzmir ekonomisinin kalbi olan sanayi tesislerimizin güvenliğini, belediyemiz eliyle teminat altına alıyoruz” dedi.  

Kemalpaşa OSB itfaiye binası açıldı

İzmir'de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından binası yapılarak, işletilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen KOSBİ İtfaiye Hizmet Binası törenle açıldı. Elektrik elektronikten, kağıt ve kartona, orman ürünlerinden kimya sanayiine kadar onlarca farklı sektörde 426 firmanın hizmet verdiği ve yaklaşık 26 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Kemalpaşa OSB'de yangınlara artık daha hızlı ve etkili müdahale sağlanacak. 24 itfaiye personeli, 4 yangın müdahale aracı ile 7 gün 24 saat hizmet verecek merkez, olası orman yangınlarına da anında müdahale edecek. Kemalpaşa OSB’deki işçilere söndürme, kurtarma, emniyet ve ilk yardım gibi temel eğitimler de verilecek. Ayrıca hizmet binasında fabrika ve işyerlerine ruhsat verme süresini kısaltmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir ofis kuruldu.

“Felakete karşı hazırlıklı olmalıyız”

Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, böyle bir tesisin Kemalpaşa'ya kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Merkezin 14.7 milyon liralık yatırımla hayat bulduğunu da anlatan Vali Köşger, şunları söyledi: “Hem Kemalpaşa OSB hem de ihtiyaç duyan herkese hizmet verecek bir tesis ortaya çıktı. Kemalpaşa OSB de 2.9 milyar dolar ihracat yapan, önümüzdeki yatırımlarla 50 bin kişiye istihdam sağlayacak, katma değer yaratan İzmir'in önemli kuruluşlarından biri. Felakete karşı hazırlıklı olmalıyız. Umarım hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz. Yangına müdahale çok önemli. Buradaki arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”

“Dayanışma örneklerini çoğaltmak zorundayız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de iklim krizinin doğurduğu sonuçlardan kuraklık, yangın, sel gibi konulara değindiği konuşmasında geleceğe dair endişelerinin olduğunu söyledi. İzmir’de bu durumu değiştirmek için çalışmalara engel tanımadan devam ettiklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “Her birimizin canından can koparan afetler karşısında daha dirençli, doğasıyla uyumlu kentler inşa etmek için bugünkü gibi dayanışma örneklerini çoğaltmak zorundayız. Bu nedenle İzmir’deki Organize Sanayi Bölgeleri ile ortaklıklar kurmayı İzmir’in refahını artırmak için büyük bir öncelik olarak tanımladık. 3 Ekim 2019’da ALOSBİ, İTOB, İZBAŞ, KOSBİ ve PANCAR Organize Sanayi Bölgeleri’nin yönetimleriyle ortaklık protokolleri imzalamıştık. Bu protokolleri tek tek hayata geçirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız çok büyük emek verdi. Bütün ekibimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“Belediyemiz eliyle teminat altına alıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin OSB yönetimleriyle kurduğu ortaklıkların meyvelerini verdiğini de ifade eden Başkan Soyer, “Bu beraberlik sayesinde sanayi bölgelerimizde çok daha iyi itfaiye hizmeti verebiliyoruz. İzmir ekonomisinin kalbi olan sanayi tesislerimizin güvenliğini, belediyemiz eliyle teminat altına alıyoruz. 1300 hektar gibi devasa bir alanda yer alan bu bölge için yangın büyük bir risk teşkil ediyordu. Bu tehlikeye göz yumamazdık ve itfaiye merkezimiz ile üç önemli hamleyi aynı anda yaptık. Birincisi, Kemalpaşa OSB’de meydana gelebilecek her türlü yangın felaketine karşı kesin tedbir aldık. İkincisi, Kemalpaşa ilçemizin ve İzmir’in yangınlara direncini artırdık. Son olarak da OSB’nin güzergahında bulunan Ankara asfaltındaki kazalara anında müdahale edebileceğimiz bir merkez kurduk” dedi.

Metro yapımı için destek istedi

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise ilçeye yapılması planlanan metro için İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den destek isteyerek, “Kemalpaşa'ya çok fazla insan geliyor. Bu tesisi ilçeye kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum. Esas mesele burada taşıma. Bölgede bir metronun olması için Büyükşehir Belediye Başkanımız tarihi öne çekti. OSB'de çalışan insanların çoğu İzmir'e gidip geliyor. Binlerce araç giriş yapıyor. Metro yapımının hızlandırılması için Valimiz Yavuz Selim Köşger'e çağrıda bulunuyorum. Hükümet tarafından bu konuya destek olursanız, çok önemli olur. Kemalpaşa böylece nefes alır” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür etti

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren de yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bizler yöneticisi olduğumuz OSB'lerde, sanayiciyi her alanda destekleyerek, rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar sürdürüyoruz. Bölgemizi teknolojik altyapıya kavuşturmak, geleceğe yön verebilmeleri için katılımcılara gereken her türlü imkanı sunmak; sanayicilerimizi üretimde, istihdamda, teknik ve ticari alanlarda güçlendirmek için çalışıyoruz. Tüm bu destekleri verirken, firmalarımızın sahip olduklarını korumaları ve güvenli sahalarda üretim faaliyetlerini yürütmeleri için önlemler alıyoruz. Hizmet binasının yapımında ve işletmeye alınmasında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e plaket verdi. Tesiste yapımı tamamlanan Atatürk büstünün açılışı da yapıldı.

Başkan Soyer ile Vali Köşger masa tenisi oynadı

Açılışın ardından tesisi dolaşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada masa tenisi de oynadı. Ortaya renkli görüntüler çıktı.

İtfaiye personeli tatbikat yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alanda tatbikat da yaptı. Ekipler, senaryo gereği bir araç yangınına müdahale etti.

Katılımcılar

Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra eşi Neptün Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın eşi Lütfiye Karakayalı ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

 
Soyer'den dikkat çeken paylaşım: ''O içeriklere epey güldüm'' dedi ve icraatları saydı!
 
Adliye saldırısı davasında 'reddi heyet' talebine ret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den dikkat çeken paylaşım: ''O içeriklere epey güldüm'' dedi ve icraatları saydı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye ...
Aliağa'daki turnuvada hamleler yarıştı!
Aliağa’da satranç sporunu yaymayı ve küçük yaşlarda çocuklara satranç ...
Karşıyaka'daki pazarda ikinci el eşyalar yeniden hayat buluyor
Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği “2. El Pazarı” aracılığıyla, ...
 
Bayraklı'da kursiyerlerin el emekleri sergiye çıktı
Bayraklı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan beceri ...
Aliağa'da yüzme kursları zamanı!
Spor ve sanatı aynı noktada buluşturan Aliağa Gençlik Merkezi’nde yaz ...
İzmir'de robot olimpiyatı heyecanı: 90 ülkeden 2 bin 500 katılımcı!
2024 yılında İzmir’de gerçekleşecek Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Uluslararası ...
 
Büyükşehir çalışanlarına konut projesi Çiğli’de yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler ...
Gaziemir Çocuk Meclisi'nde yeni dönem
Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ikinci döneminin ilk toplantısında ...
Bornova'da 'bal gibi' eğitim!
Arıcılık ve bal üretimi konusunda çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri