POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
8 Ağustos 2020 Cumartesi - 13:06

Kılıçdaroğlu : Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 37. Olağan Kurultayı'nın ardından toplanan Parti Meclisi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu : Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi (PM) Toplantısında konuştu. CHP iktidarında Türkiye'yi 5 yılda bölgenin yıldızı haline getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP'yi bölmek ve parçalamak için girişimlerin olacağına dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

37. Kurultay’da bir şey yaptık. İkinci yüzyıl çağrı beyannamesini okuduk, oyladık, onayladık. Oy birliği ile kabul edilmesi hepimize tek tek sorumluluklar yükledi. Birinci sorumluluk benim, ikinci sorumluluk MYK üyelerinin, üçüncü sorumluluk siz Parti Meclisi üyelerinin.

-Parti Meclisimizin yüzde 41,6'sı yenilendi. 60 kişilik Parti Meclisimizin 39'u erkek, 21'i de kadın. Yaş ortalamamız 48.

Biz Türkiye'nin onlarca yıldır çözülemeyen sorunlarının çözümüne talibiz. 

Sosyal medyadan ve televizyondan bizi izleyenlere seslenmek isterim. Biz kapsayıcı bir siyaseti yaşama geçirmek istiyoruz. Biz CHP’nin Parti Meclisi üyeleri olarak Türkiye’nin 18 yıldır çözülemeyen sorunlarının çözümüne talibiz.

- Biz Cumhuriyet Halk Partililer siyaseti bir zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. İktidardaki partiler siyaseti zenginleşme aracı olarak görüyor, biz halka hizmet aracı olarak görüyoruz. O yüzden biz ma varlıklarımızı açıklıyoruz, onlar açıklayamıyor. Hatta başka bir ülkenin lideri çıkıp 'mal varlığını açıklarım' diyerek tehdit edip istediğini yaptırabiliyor.  Siyaseti temiz ve ahlaklı zeminde yürütmek zorundayız.

-18 yıldır Türkiye'yi yönetiyorlar, Türkiye'nin hangi sorununu çözdüler?

"SİYASET, ÇATIŞMA ALANI DEĞİL, UZLAŞMA ALANIDIR"

Siyaset, geleceği ön görme sanatıdır. Geleceği ön görürsünüz. Biz çağdaş dünyadan kopuyor muyuz yoksa orayı aşacak hedef mi koyduk? Siyaset bir özveri alanıdır. Siyaset kolay bir şey değildir.Siyaset yapan arkadaşlarımızın doğru dürüst aile hayatları bile yoktur. Bazen eve sadece uyumaya gideriz. Siyasete giriyorsanız 24 saat telefonunuz açık olacak, vatandaşın derdini dinleyeceksiniz.

Eğer size ulaşıp derdini anlatıyorsa o vatandaş mutlu vatandaştır. Siyaset adanmışlıktır. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye düşünün. Bizim hedefimiz. Siyaset, bir çatışma alanı değil uzlaşma alanıdır. Eğer siyaseti bir uzlaşma alanına sokarsanız bundan yararlı çıkan ülke olur. Siyaset aynı zamanda yetkin kadrolarla çalışma alanıdır. İster muhalefet, ister iktidar, siyasete gidiyorsanız yetkin kadrolarla çalışmak zorundasınız. 21. Yüzyılda hiç kimse her şeyi biliyorum diyemez. 21. Yüzyılda gelişmişliğin tanımı yetkin kadrolardan geçer.Yeni uzmanlık alanlarının ortaya çıktığını görüyoruz. Yetkin insanlarla çalışmak siyasetçinin toplum üzerinde güven oluşturmasını saplar. Siyaset dünyayı okumaktır. Afrika’da, Japonya’da, Orta Doğu’da neler oluyor?Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz nasıldır? Siyasetçinin bunları iyi okuması gerekir.

Sorunu biliyoruz, bilmiyorsak öğreniyoruz. Herkese eşit davranmak bizim temel felsefemiz. Kavgadan uzak yeni bir muhalefet çizgisi belirliyoruz. Çözümsüz bir sorunu asla dile getirmiyoruz. Çözümümüz eleştirilebilir ama sorunu ve çözümü dile getirmişiz. Bu en çok iktidar partisine yarar. Çünkü iktidar farklı bir partinin çözümlerini de öğrenecek. Sadece iktidar değil, geniş bir kitle de eksiğimizi tamamlayabilirler.

"OY VERENLER DE BU VEBALE ORTAK"

Biz önerilerimizi sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz. Biz bu vatan ve bayrağın altında yaşıyorsak kimseyi ötekileştirmeye hakkımız yoktur. Bu talebi gittiğiniz her yerde dile getireceksiniz. Biz iktidarı defalarca uyardık. Kimse aç ve açıkta kalmasın. 18 yıldır bir kişi Türkiye’nin her noktasına egemen. Eğer 18 yıldır siz ülkeyi yönetiyor ve hala bir çocuk yatağa aç giriyorsa burada bir sorun var demektir. İktidardaki partilere oy veren seçmenlere sesleniyorum. Bu ülkede çocuklaar açlıktan ölüyorsa, bir çocuk bile gece yatağa aç giriyorsa bunun vebaline iktidardaki partilere oy verenler de ortaktır.

"BUNU NOT EDİN, HER YERDE SÖYLEYECEKSİNİZ"

Devleti yönetenler bir çocuk yatağa aç giriyorsa uyumazlar hemen ona ulaşırlar. 18 yıldır memleketi yöneteceksiniz, 10 milyonun üzerinde işsizimiz var. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bunu not edin, gittiğiniz her yerde söyleyeceksiniz.

"GELECEK GÜVENCESİ OLMAYAN BİR KİŞİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bu çokları önce uyuşturucuya alıştırıyorlar sonra torbacı yapıp sokaklara salıyorlar. Bunda kimin vebali var? Her çocuk bizim çocuğumuzdur. Bir çocuk yata aç giriyorsa bunun sorumlusu lale devrini yaşayanlardır.

Herkesin bir gelecek güvencesi olmalı. Türkiye’de yaşayıp gelecek güvencesi olamayan bir kişi bırakmayacağız.

Akşam notlarıma baktım. Adana’da bir baba intihar etmek istiyor, polisler vazgeçiriyor. Polise şu soruyu soruyorlar. Diyelim ki senin çocuğun var. Manavdan geçerken çocuklar bir meyve görür de canı çeker diye montunu çocuklarının önüne çekiyor musun? Ben her gün bunu yaşıyorum işte. Size 21. yüzyıl Türkiyesinden bir tablo anlatıyorum.

Adalet mülkün temelidir. Ekosistemin de bir adaleti var. Devleti niye adaletle yönetmiyorsunuz? 18 yıldır adaleti bu hale kim getirdi? Oy veren vatandaşların oturup düşünmesi lazım. Atamaları yapan ben değilim onlar. Beğenmediği kararı veren hakimi süren onlar. Partinin il başkanlığından avukatı alıp hakim yapan onlar.

"83 MİLYON LONDRA'DAKİ BİR AVUÇ TEFECİYE ÇALIŞIYOR"

Daha acı olan şu: Adaleti isteyenler de hapiste. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir tablo yok. Biz yaşıyoruz böyle bir tabloyu. Dedik ki israf yapmayın haramdır. Bol para harcayan kişiye vatandaş enayi gözüyle bakar. Bu kadar parayı harcıyorsanız orada sizin alın teriniz yoktur.Biz onlara söyledik bunları yapmayın diye. Yüzlerce örnek verdik ama yapmaya devam ettiler. Her taraftan borç alırsanız gırtlağınıza yapışırlar dedik. 83 milyon Londra’daki bir avuç tefeciye çalışıyor. Borç alan emir alır. Osmanlı’nın çöküşünde böyleydi. 18 yılda sadece yurt dışında tefecilere ödediğimiz para 178 milyar dolar. 178 milyar dolarla ikinci bir Türkiye inşa edersiniz. Bu para sadece faiz, ana para değil. Bir günde 48 milyon 703 bin dolar faiz ödüyorlar. Memleketi bu duruma kim getirdi?

"DAMATTAN MALİYE BAKANI, RÜŞVETÇİDEN BÜYÜKELÇİ YAPRSAN BÖYLE OLUR"

Siyaseti kirlilikten arındıralım dedik. Gelin bir siyasi ahlak kanunu çıkaralım, kabul etmediler. Geçen bir arkadaşım bir anket getirdi. Vatandaşların TBMM’ye güveni yüzde 1,2. Çok acı bir tablo. Bu meclis Cumhuriyeti kuran meclisti. Bunun sorumlusu kim?Eğer rüşvet alan adamı milletvekili yaparsan, bakan yaparsan, yolsuzluklar alır başını giderse bu meclis bu konuma gelir. Devlet, liyakatle yönetilir. İşi ehline vereceksin. Konunun uzmanı bir sürü insan var. Neden bunları devletin kadrolarında yetiştirmiyorsun? Damattan Hazime ve Maliye Bakanı, rüşvetçiden büyükelçi yaparsan siyasete gücen olmaz tabi.

Dış politikada iflas ettik çünkü Dışişleri işlemiyor. Büyükelçi olmak üniversitede akademisyen olmak kolay mı? Bir Kızılay yöneticisi 'güreşçiden banka yöneticisi olmaz' diyor, Kendisi Ak Parti üyesi. Hemen AK Parti'den atıyorlar. O zaman siyaset sadece rüşvetçilerin, iş takipçilerinin yapacağı bir şey mi?

"GÜNDE 39 LİRAYA HANGİ AİLE GEÇİNEBİLİR?"

Bir pandemi süreci yaşadık, yine eleştiri getirmedik, çözüm önerilerini söyledik. Nelerin yapılması gerektiğini tek tek söyledik. Büyük bir kısmını yapmadılar. İşyerini kapananlara dediler ki siz evinize gidin biz kısa çalışma ödeneği vereceğiz. 1168 lira vereceğiz dediler. Asgari ücretliye 1168 lira vereceğiz dediler.Ben 83 milyona seslenmek istiyorum. Günde 39 lirayla kim, hangi aile geçinir? Verdiği para kendi işsizlik sigortası. Vicdanı olan ülke yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. 1168 lirayı barı asgari ücrete çıkarın.

"DOLARLA İHALEDEN VAZGEÇİN"

Bu, kendi aylığından kesilip işsizlik sigortasına yatan para. Bunlara asgari ücret dahi vermiyorlar ama kendi yandaşları 3-4 yerden maaş alıyor. Ahlakı olan bunu kabul eder mi?10 milyon işsizin olacak. Beyler bir eli yağda bir eli balda. Altında lüks arabalar şatafatlı yurt dışı seyahatler. Bunlar ahlakı nerede kaybettiler. Bütün bunlar olurken hep yapmayın dedik. Siyaset öç alınacak kin duyulacak bir alan değildir. Yanlış yapıyorsa söyleyeceksin. Ama batsınlar demedik. Çünkü batan devlet.İktidara yol gösterdik bunlar bildikerlini okudular. Ekonomik krizin başlangıcı, 13 Ağustos 2018. MYK üyeleri ve ekonomi kurmaylarıyla birlikte oturup tartıştık. Ve 13 madde halinde krizden nasıl aşılacağını açıkladık. Maddelerin birincisi sorun var, sorunları yaşayanlar var. Bir çağır bu insanları sor, biz buradan nasıl çıkabiliriz diye. İkincisi dolarla ihaleden vazgeç. Ya biz niye dolarla ihale yapıyoruz. Bir de çözümsüzlük durumunda adres olarak Londra’daki mahkemeyi gösteriyorlar. Biz bunları söyledik ama yapmadılar, kendi bildiklerini okudular. Sonuçta bu noktaya geldik.

"SARAY'DA YAŞAYANLARDA KRİZ YOK"

Kriz derinleşti, işsiz sayımız 10 milyonu aştı. Kriz Saray'da yok, lale devrini yaşayanlarda yok. Onların mutfağında adını bilmediğimiz yemekler var. Saray'da yaşayanların cepleri dolar dolu. Bu parayı 83 milyonun alın terini sömürerek yaptılar.Pandemi ile birlikte ekonomik kriz daha da derinleşti. Son 2 gündür gördük ki durumu kontrol edemiyorlar. Üreten bir ülke olacaksınız ki paranız değerli olsun. Üretmezseniz dolar ve euroya muhtaç olacaksınız. Müteahhit Türk, ihaleyi yapan Türk, ihaleyi niye dolar üzerinden yapıyorsunuz? 

"İKİ KATMANLI TOPLUM HALİNE GELDİK: LALE DEVRİNİ YAŞAYANLAR, EKMEK KAVGASINDA OLANLAR"

2019’da buhrandan çıkış toplantısı düzenledik. Kimseyi eleştirmedim, çözüm önerilerini sıraladım. Dedim ki bu önerilerle ilgili yasa değişikliği gerekiyorsa her türlü katkıyı vermeye hazırız dedim, kabul etmediler.

18 yılın sonunda iki katmanlı bir topluma geldik. Biri lale devrini yaşayanlar, diğeri ekmek kavgasında olanlar. Lale devrini yaşayanlar alın terini sömürerek yaşıyorlar. Öbürleri alın teriyle mücadele ediyor. Sosyal sigorta primi yatmıyor. Eşi ya da çocuğu hastalandığında doktor da bakmayacak onlara çünkü primi yatmıyor. Bir grup ay başını nasıl getireceğim diye düşünüyor.

Tinanic gemisini anlatmak istiyorum. İlk seyahatinde buz dağına çarpıp batmıştı. Filmde görmüşsünüzdür. Orada da iki katmanlı toplum var. Bir kısmını durumu çok iyi, lüks kamaralar var. Hiçbir dertleri yok. Bir de ikinci sınıflar vardı. Onların lüks kamaraları yoktu ama umutları vardı.Ama bizde umudu tükettiler. Bu gemi battığında filikaya ilk binenler kimlerdi? İkinci sınıflar mı, hayır. O lüks kamarada olanlar gidecek dediler. Son 7 ayda 79 milyar lira para basıldı. Nereye verdi bu parayı? Beşli çeteye verdi. Vatandaşa sana bin lira veriyorum kes sesini dediler. Parayı alanlar koşa koşa dolar aldı. Çiftçi, esnaf, işsiz perişan.

"ERDOĞAN'A BİR ÇAĞRIM VAR: DAMADIN GÖREVİNE SON VER"

Biz sıradan bir parti değiliz. Gelir, geçer bir parti değiliz. Temelinde Kuva-yi Milliye olan bir gelenekten geliyoruz. Bu ağır buhranı aşmak zorundayız. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Türkiye’yi kim yönetiyor? Hep beraber freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı ilerliyoruz. Ama salondakiler uçakta.Sayın Erdoğan’a bir çağrım var. Hala bu milleti seviyorsan ilk yapacağın iş o sosyete damadın görevine son vermektir. Onu savunma. Bu sosyete damadın ekonomiden, fakir fukaradan anladığın yok. Al kardeşim bunu görevden. Bu işi bilen dünya kadar insan var.

"BİZ TEPEDEN TIRNAĞA KUVAY-I MİLLİYEYİZ"

Bu sömürü düzenini kuran damattan kurtulabilirse ikinci üçüncü adımları da atabilir ama atamaz. Çünkü başka kimseye güvenemez.Kaygıyla kuşkuyla ülke yönetemezsiniz. 37 kurultayımızda kabul ettiğimiz ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinin bu anlamda ayrı önemi var. Bu çağrı beyannamesi ülkeyi yeniden inşa beyannamesidir. Bunu her arkadaşımız küçük cebe girecek şekilde yapacaksınız. Size gerekirse 50’şer 100’er tane yapalım, gittiğiniz yerde dağıtın.Ben dostlarımızla yapacağız dediğimde onlar kavağa çıkıyorlar. Güçlü bir demokratik parlamenter sistemle biz bunu yapacağız. Malı götüren değil hesap soran siyaset anlayışıyla. Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu hepimizin sözüdür. İktidar 18 yılda ülkeyi bu hale getirdi, biz 5 yılda Türkiye'yi bölgenin yükselen yıldızı haline getireceğiz. Bunu her yerde anlatın."

 
Altınordu Başkanı Özkan'ın Athletic Bilbao hayali
 
İnce: Parti kurmuyorum, hareket başlatıyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal'dan Muharrem İnce hamlesi
YeniÇağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Deniz Baykal'ın Muharrem İnce'nin CHP'den ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'kanalizasyon' salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar’ın Turgut ...
CHP'de kurultaya sayılı saatler kala İzmir cephesinde 2 önemli gelişme!
CHP Kadın Kolları Kurultayı'na sayılı saatler kala Nazlıaka'nın adaylık ...
 
Darp edilen AK Partili Meclis Üyesi Can: Azmettirici belediye başkanı!
Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, meclis toplantısı ...
Erdoğan'dan 'İnce' ve 'Akşener' mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasalardaki hareketliliğe ilişkin, ''Ben dövizin ...
Meclis üyesine saldırıda AK Parti Menemen'den belediyeye sert tepki!
Menemen'de AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can'ın oturum sonrası darp edilmesinin ...
 
Hızal'dan Büyükşehir'e 'ulaşımda önlem' çağrısı!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Yaşanan yoğunluğun sosyal medyada ...
Başkan Aksoy'dan sert 'saldırı' çıkışı: Siyasi rant kapısı gören siyasi cüceleri de...
Menemen Belediyesi Meclis Toplantısı sonrası AK Partili Meclis Üyesi Hanifi ...
'Plan kavgası' tam gaz: Selvitopu ve Kaya'dan karşılıklı salvolar!
Karabağlar’da ‘plan tartışması’ büyüyor. AK Partili Kaya’nın Başkan Selvitopu’nun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri