POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
10 Eylül 2021 Cuma - 18:51

Kılıçdaroğlu İzmir mesaisine Konak'tan başladı... 'Onu ciddiye almayın' çıkışı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük İzmir programına Konak'ta toplu açılış töreniyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamalara değinen Kılıçdaroğlu, "Onu ciddiye almayın" dedi. Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı Batur’a da çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu İzmir mesaisine Konak tan başladı...   Onu ciddiye almayın  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı, Konak Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreni oldu. Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü'nde düzenlenen törende CHP'li gençler, Kılıçdaroğlu'nu 'Hoş geldin gençliğin demokrat amcası' yazılı pankartla karşıladı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş açılışa katıldı. Kılıçdaroğlu, Toros Sosyal Tesisi Pazaryeri, Yenişehir Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Kurtuluş Müzesi, Yeşmişçizade Konağı, İkizevler Semt Merkezi, Minikler Konağı, Mübadele Parkı, Gençlik Destek Merkezi, Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, Kütüphane Gültepe Spor Tesisi, Engelsiz Yaşam Köyü açılışlarını gerçekleştirdi.

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik,  İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İlçe Belediye Başkanları, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP ilçe başkanları, Konak ilçesi muhtarları, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

'HER YURTTAŞA EL UZATILMASI GEREKİYOR'

Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımıza seçim öncesi harcadığınız para milletin parası. Hangi yatırımı yapıyorsanız halka yaptığınız harcamaları anlatın dedim. Sayın Başkan yayınladığı sinevizyonda yaptığı projelerin altına harcadığı miktarları da yazmış. Kendisine teşekkür ediyorum. Sosyal devlette her yurttaşa el uzatılması gerekiyor. Özellikle engelli vatandaşlara el uzatılması gerekiyor. Ancak maalesef buna pek önem verilmiyor. Engelsiz Köyün açılışı bu yönde önemli ve değerli. 'Seçildiğiniz andan itibaren size oy versin vermesin bütün halkı kucaklayacaksınız' demiştim. Ahlaklı ve adaletli bir siyaset anlayışıyla çalışıyoruz. Dostlarımızla Millet İttifakı'nın belediye başkanları ile birlikte çalışıyoruz. Çok daha geniş bir kitleyi başkanlarımızla kucaklıyoruz. Bulunduğumuz her yere hizmet götürmeliyiz ancak yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapılması lazım" dedi.



Konak'taki kentsel dönüşüm çalışmalarını takip edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Proje bittikten sonra gelip göreceğiz. Öncelikle gerçek var ki evler üst üste yığılmış. Tek bir ağaç yok ancak yapılacak yeni yapılarda binaların aralarında yeşillikler olacak. Hepimiz güzel bir doğaya hasretiz. Yeşil bir kente duyulan ihtiyaç çok daha fazla. Yapacağınız kentsel dönüşümde bunu gösterdiniz ancak bittiğinde gelip o ağaçları göreceğiz. Ağaçların altında oynayan parklarda koşan çocukları göreceğiz. Yeşillik sadece bizim için değil kentte yaşayan diğer canlılar için de önemlidir" diye konuştu.

MAHALLE KÜLTÜRÜ VURGUSU

Konuşmasını sürdüren Kılıçdaoğlu, "Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü kaybolmamalı. Kültürün temelinde dayanışma vardır. Dönüşüm yapılırken, bu durum muhakkak bu gözetilmelidir. İktidar sahipleri oturup kalksınlar, Millet İttifakı belediyelerine teşekkür etsinler. Bizim belediyelerimiz olmasa pandemi sürecinde büyük felaketlerle karşılaşılırdı. Ayrıca bir Roman çalıştayı yapacağız. Onlara hizmet etmek çok önemlidir. Çünkü onlar kamu hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamadılar. Romanlar ile ilgili bir strateji planı hazırladık tüm belediyelerimize dağıttık" dedi.

'HEP BİRLİKTE DEMOKRASİYİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmayı hatırlatarak sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, "Kahramanmaraş'ta bir konuşma yapıyor beyefendi. Hedefinde yine onun deyimiyle Bay Kemal var. Onu ciddiye almayın. Engelli kadrolarını doldursun ilk önce. Allah'ın izni ile bu ülkede barış demokrasi nasıl olur sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya göstereceğiz. Barış ve huzur içinde yaşayacağız. Demokrasi mi evet. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bunu 100'üncü yılımızda yapacağız. Hiç merak etmeyin, önümüzde güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

Batur: Birlikte Konak diyerek tüm ilçemizi kucaklıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un iki buçuk yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği yatırımların ve devam eden projelerin anlatıldığı tanıtım filmi gösterildi. Gösterimin ardından kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlayışıyla ve  “Birlikte Konak” diyerek hizmet üretmeye devam ettiklerini vurguladı. Pozitif ayrımcılık vurgusu yapan Başkan Batur, “Seçim kampanyamızda, Konak’ın çeperlerinde hizmet yönünden eksik kalan bölgelerine öncelik vereceğimizi söylemiştik. Pozitif ayrımcılık yapacağımızı her fırsatta gündeme getirdik. Göreve başladığımız günden itibaren kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Seçimde kullandığımız ‘Birlikte Konak’ sloganı ve anlayışıyla da tüm ilçemizi kucaklıyor, Konak halkımızla, sivil toplum, demokratik kitle örgütleri ve kadın dernekleriyle el ele yürüyor, projeler üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Öncelik kentsel dönüşüm

Başkan Batur, Konak halkının en büyük talebinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade ettiği konuşmasında bu talebi hemen icraata geçirdiklerini vurguladı. Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşı ile yaptıklarını söyleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’in kalbi olarak nitelendirdiğimiz Konak’ın önemli sorunlarından biri yapı stokunun çok eski olması.  Konak maalesef, yaşlı bir kent. Bu yüzden ilk önceliğimiz, vatandaşın da bizden istediği gibi kentsel dönüşüm oldu. Vatandaşımızdan gelen bu isteği hemen icraata geçirdik ve 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık Gültepe bölgesinin kentsel dönüşümünü hazırladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de katkılarıyla, beraberce imar planlarımızı oybirliğiyle geçirdik, askıya çıkardık ve şu anda parselasyon planları yapılıyor. Bu yetmedi, Yeşildere Caddesi ve bu caddedeki Atatürk Maskının karşısındaki 200 hektarlık 14 mahallenin de kentsel dönüşüm planlarını hazırladık, meclislerimizden oybirliğiyle geçirdik. Gürçeşme, Ferahlı bölgelerinin ve şu anda içinde bulunduğumuz mahallenin de planlama çalışmalarına başladık. Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışıyla Partimizin Kentsel Dönüşüm açılımına uygun olarak yerinde dönüşümle, halkımızın projeye katılımıyla, en önemlisi de yüzde yüz uzlaşıyla bu işi başaracağız. Birlikte başaracağız. En önemlisi de oradaki değer artışını oradaki vatandaşımızla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm alanlarındaki sosyal dönüşümü de bu alanlarda yaptığımız tesislerle başlattık.”

Konak’a 82 milyonluk yatırım

Konak’ta iki yıl içinde 82 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Batur, seçim vaatlerinin de yüzde 70’ini tamamladıklarına dikkat çekerek, “Biraz sonra açılışını gerçekleştireceğimiz on üç projenin maliyeti 59 milyon TL civarında. Temelini atacağımız ve yapımına devam eden projelerimiz de 24 milyon TL civarında. Yani, iki sene içinde 82 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Seçim beyannamemizdeki projelerimizin yüzde 70’ini bitirmiş durumdayız. Kalan yüzde 30’unu da önümüzdeki iki buçuk yıl içinde tamamlayacağız” dedi.

En anlamlı proje

İlçenin dört bir yanındaki yatırımlar arasında açılış töreni için neden Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü seçtiklerini de açıklayan Başkan Batur, dinleyenleri duygulandıran konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Çok güzel meydanı olan, büyük binaları olan projelerimiz var ama açılış için Konak Engelsiz Yaşam Köyü’müzü tercih ettik. Burası gerçekten bizim için çok önemli. Projelerin içinde en fazla haz aldığınız proje hangisi,  derlerse, işte şu an içinde bulunduğumuz Konak Engelsiz Yaşam Köyü derim. Çünkü burada pozitif ayrımcılık yaptığımız engelli çocuklarımızın hayatına dokunuyoruz. Onların hayata kazandırılması, ailelerinin içlerinin rahat olması için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz.”

Roman vatandaşların mahallesinde yapılan ilk hizmet

Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde pozitif ayrımcılık uygulayarak hizmeti mahallede gerçekleştirmeyi önemsediklerini de belirten Batur, “Burada sadece 3-6 yaş arasındaki Roman çocuklarımızın eğitim göreceği iki adet kreş açtık. Eğitimin yapıldığı her noktada biz varız. Çocuklarımızın orada yetişmesi, o çocukların geleceğidir. Evine, yurduna, toplumuna bağlı yetişmesi, burada eğitim hayatına başlamasıyla ve devamlılığıyla olacak. Roman  Kültür Merkezi de Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahalleye getirilen ilk hizmet. Onlar için ne yapsak az. Onlar bizim rengimiz, sesimiz, neşemiz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Agora Ören'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Zirvesi gala yemeğine katılacak. (DHA)

 
İzmir'de vahşet: Kuzenini bıçaklayıp, başını ezerek öldürdü
 
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 100 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Akşener'e tepki: Sen kimi kime benzetiyorsun?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma ...
Yücel'den Sürekli'nin 'tören mesajları tepkisi'ne yanıt: Takiye yapıyorlar!
CHP İl Başkanı, kuruluş ve kurtuluş töreninde yaptığı eleştirilere tepki ...
Memleket Partisi’nde eğilim yoklaması: Oğuz’dan üyeye çağrı
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 11 Eylül 2021 Cumartesi ...
 
AK Partili Kaya'dan Konak'a 16 yeni okul müjdesi
Saha çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Kaya'nın durağı ...
Dervişoğlu’ndan ‘ittifakta kriz’ iddiasına çarpıcı yanıt!
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu son günlerin ...
Sürekli'den CHP'ye 'yatırım' çıkışı, trafik ve Körfez salvosu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 99. kurtuluş yıldönümü ...
 
CHP'li Purçu kira artışlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, özellikle metropol kentlerde konut ...
Ersin Tatar'dan İzmir'de anlamlı mesai!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir ...
Sürekli'den CHP'ye tören mesajları tepkisi!
AK Parti İl Başkanı, CHP'nin kuruluş ve kurtuluş yıldönümi töreninde iktidarı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri