POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
25 Haziran 2021 Cuma - 08:23

Kılıçdaroğlu Ödemiş'ten ülkeye seslendi: Ampul patlayacak, güneş doğacak!

Büyükşehir Belediyesi'nin 4 tane yatırımının açılışını yapmak için kente gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk olarak Ödemiş'te konuştu. Kılıçdaroğlu, Katı atık entegre tesisinin açılışının yapıldığı programda, iktidarı hedef aldı. "Bizim geçmişte yaptıklarımızı parça parça sattılar" diyen Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde Mart'ın sonu bahar demiştik. Şimdi ampul patlayacak ve güneş doğacak" dedi.

Kılıçdaroğlu Ödemiş ten ülkeye seslendi: Ampul patlayacak, güneş doğacak!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 önemli yatırımının hizmete alım törenleri için kente geldi.

Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi ve 364 yeni otobüs 25 Haziran Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı törenle hizmete girecek. Kılıçdaroğlu'nun açılışların ardından kentteki tarım fuarını ziyaret edeceği ve burada üretici köylülerle bir araya gelecek. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu startı Ödemiş'ten verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in ev sahipliği Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi açılışına İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, 'Ödemiş seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kürsüye geldi. Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin, ben de Ödemiş ve Ödemişlilerle gurur duyuyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, "Çünkü son yerel seçimlerde güzel bir karar verdiler. Bugün bu güzelliğin sonucunu yaşıyoruz" açıklamasına da imza attı.



2 BAŞKANI DA YÜREKTEN KUTLUYORUM
Kılıçdaroğlu, " Bu bereketli toprakları cennete dönüştürmek zorundayız. Ayrım yapmadan bütün insanları kucaklamalıyız. Dikkat ederseniz CHP olarak biz, kim olursa olsun herkesi kucaklamak istiyoruz. Herkesle barış, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Çok güzel bir tesis yapılıyor. Hepimizin atıkları var. Kapının önüne koyuyoruz, birileri alıp kentten uzak bri yere götürüyor. Görübtü kirliliği oluyor. Bunları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu tesis bunları ortadan kaldıran bir tesis. Çöpler ayrışacak ve kullanılacak. Onlar bir değer. Yararlanmış oluyoruz. İstanbul'un taşı topğpraüüı altın derlerdi. Aslında çöpler de değerli. Topraklarımızı koruyoruz. Elektrik elde edilecek. Elektrik çok pahalı. Ama buradan elde edeceğimiz elektrik büyük avantaj. İstihdam yaratacak. Dışarıya attığımız bir çöpün ekonomiye getirdiği yararlar... Ödemiş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız el ele vertdiler ve böyle bir tesis kazandırdılar. Bunun değerini hepimiz bilmelidir. övünmek yetmiyor gereğini yapmak lazım dedi. Evet Tunç Başkan gereğini yaptı. İki başkanı da yürekten kutluyorum, ellerinden geleni yaptılar. Ödemiş Belediye Başkanımız, Ödemiş'i dünyanın merkezi haline getirdi ve doğru övmesi lazım. Bu tesis 1 numaraysa Ödemiş de 1 numara olmayı hakediyor" diye konuştu.

İZMİR'İ MUTLU HALE GETİREN BELEDİYE BAŞKANLARIDIR
'Halkın gurur Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla sözü kesilen Kılıçdaroğlu, "Teşekkür ederim" şeklinde karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, Eriş'e seslenerek, "Başkan bir daha geleceğim. Bana daha kahve ısmarlamadın. Geleceğim. Ödemiş'in sokaklarını gezmek, vatandaşlarla bir arada olmak istiyorum. İzmir mutlu insanların kenti aslında. Anadolu'dan İzmir'e gelen herkes bir süre sonra ben izmirliyim der. İzmir onları kucaklar. İzmir'i mutlu hale getiren belediye başkanlarıdır. Onlar hizmet eder, sorunlarınıza eğilirler. Belediye başkanlarından istediğim bşr şey var, hercadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. İhaleyi canlı yayınlayacaksınız. Orada düzenleyeyim, parayı alayım yok. Bizim düzenimiz insanca, hakça bir düzen. Böyle götüreceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacaksınız demiştim. Oy versin vermesin her vatandaşa hizmet götürmek sizin görevinizdir. O insanları, gönlünü kazanacaksınız. Ayrımcılık yapmayacaksınız dedim ama pozitif ayrımcılık için bir şey belirledim. Eğer beldenizde fakir mahalleler varsa pozitif ayrımcılık yapın. O mahallere daha fazla hizmet götürün. CHP genlerinde halka hesap vermek vardır. Yoksul ailelere yardım yaparken onları teşhir etmeyiz. Her kuruşun hesabını vermenin onurunu yaşarız" dedi.

YEREL SEÇİMLERDE 'MART'IN SONU BAHAR' DEMİŞTİK... ŞİMDİ AMPÜL PATLAYACAK VE GÜNEŞ DOĞACAK
İktidarı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Bizim geçmişte yaptıklarımızı iktidar mensupları parça parça sattılar. Her şeyi sattılar. Biz yaparız onlar satar! Biz israftan çekiniriz ama onlar yapar. Bizimle onlar arasındaki fark beyaz ve siyah arasındaki fark kadar derindir. Biz ayna, gibi cam gibiyiz. Onları görüyorsunuz. Rüşvet alanları, milyarları götürenler, milletvekillerinin içine düştüğü bataklıklar. Bütün bunları görüyoruz. 5 maaş değil. 5'i çoktan geçtik. Milyonlarca işsiz var. AK Parti milletvekillerinin yüzüne bakarak söyledim. Bu kadar işsiz var, 5 yerden maaş alıyorsunuz, adam evine ekmek götüremiyor. Bu düzeni nasıl savunuyorsunuz? Bunu defalarca söyledim. Söylemeye devam edeceğim. Adaleti sağlayacağım. En büyük destekçilerimiz sizlersiniz. Yerel seçimlerde Mart'ın sonu bahar demiştik. Şimdi ampül patlayacak ve Güneş doğacak. Her şey ahlaklı olacak. Her şeyin yeri zamanı gelince hukuk içinde hesabını soracağız. 128 milyar dolar birilerine peşkeş çekiliyorsa bunu sormaya devam edeceğiz. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Bütün bu çabaları Millet İttifakı'yla birlikte yapacağız. Beraber olacağız ve bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Türkiye üretecek. Bütün bunları yapacağız. Sözüm sözdür. Yeter ki destek verin. Destek verin güzel bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.



ÇÖP ARTIK İZMİR'DE ATIK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, "Bugün bu büyük keyfi, onuru paylaşmak için bir arada olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" diyerek konuşmasına başladı. Projenin faydalarını sıralayan Belediye Başkanı Soyer, rakamlarla konuştu.

Başkan Soyer ayrıca, "İzmir'de çok yakın zamana kadar çöpler ayrıştırma yapılmadan Harmandalı'ya gidiyordu. Bu da Çiğli halkını rahatsız ediyordu. Bu devasa yükü 4'e ayırdık. Bergama, Menderes, Ödemiş'te 3 yeni tesis. Çiğli'nin yükünü büyük ölçüde kaldıracak bir anlayışla hareket ettik. Atık yönetiminin 4 odaklı bir sisteme dönüşmesi planımızın ilk adımıydı. Geri dönüşüm planımızın son ayağı da çöpleri ayrıştırılmış olarak tesise taşımak. Büyük ölçekli yatırımlarımızı tamamlamamızın ardından sokak ve mahallelerde başlatacağımız geri dönüşüm seferberliği İzmir'i dünyada önemli bir yere taşıyacak. Çöp artık İzmir'de atık olmaktan çıkmıştır. Doğa ve iklim dostu bir enerji kaynağı haline gelmiştir" diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZIN BAŞINI ÖNE EĞDİRECEK DAVRANIŞTA BULUNMADIK
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş ise, "Verimli topraklarımız sürüklenip gitmeden yapmamız gereken birçok ödevimiz var. Doğaya saygı aklın vicdanıdır diye Mustafa Kemal Atatürk. Biz de bu yol göstericilikte çalışıyoruz. İpek bir halıya benzeyen bu topraklara Tunç Başkanımızla birllikte sonsuza kadar sahip çıktığımız için çok mutluyuz. Tunç Başkanım ikinci cemreyi Ödemiş'te başlatmıştı. Dersini çok iyi çalışmıştı. Ben öğretmenim ama öğrenci olduğumu farkettim. Ata tohumlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Dünyanın en güzel patatesi bu toprakta yetişiyor ama kimyasallarla zehirliyoruz. Organik olarak adım atıyoruz ve üreticiyi ve tüketiciyi korumayı hedefliyoruz. CHP'nin en güzel bakışını yansıtıyoruz ve size verdiğimiz sözün gereğini yerine getiriyoruz. Tunç Başkan ile çay, kahve içtik ayrılmadık ama ayran da içtik. Küçük Menderes'teki çiftçiyi milletin efendisi yapmaya da ant içtik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle el ele verip kuraklıkla mücadele etmek için kaynaklarımızı harekete geçiriyoruz. Sayın genel başkanım, 'halka hizmette yorulmayacakınız, çalışanın ekmeğiyle oynamayacaksınız, kimseye hizmette ayrım yapmayacaksınız' dediniz. Biz de bu görevi başımızın üstünde diyerek kabul ettik. Efe sözü, öğretmen Mehmet Eriş sözü olarak genel başkanımızın başını öne eğdirecek davranışta bulunmadık. Aldığımız görevi Tunç Başkanın da desteğiyle başarıyla sürdürüyoruz" dedi.



TESİSİN ÖZELLİKLERİ 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çöpün kaynak olarak ekonomiye kazandırılması politikası doğrultusunda İzmir'de katı atıklar elektrik ve gübreye dönüşüyor. Küçük Menderes Havzası'nda yer alan Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ilçelerine hizmet edecek Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi de Ödemiş'te 350 milyon liralık yatırımla tamamlandı. Günlük bin 600 ton katı atık işleme kapasitesi ile dünya ölçeğinde ilk sıralarda yer alan tesiste 116 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda saatte 20 MW elektrik ile günde 100 ton gübre üretilecek. Tamamen kapalı olarak kurulan, doğal kaynakların korunmasını sağlayacak çevre dostu tesiste mekanik ayırma, biyometanizasyon üniteleri, kompost üretim, elektrik enerjisi üretim üniteleri ile modern bir laboratuvar bulunuyor. Tesise gelen atıklar ayrıştırılacak, ambalaj atıkları geri dönüşüm sanayinde hammadde olarak kullanılacak, organik atıklardan enerji ve gübre üretilecek.



Törenin ardından diğer programları için Bornova'ya hareket eden Kılıçdaroğlu, yol üstündeki bazı kahvehanelerde mola vererek vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu ardından Bornova'da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda hizmete alınan Havuz İzmir'in açılış törenine katıldı.


Kılıçdaroğlu bu açılışın ardından  Sasalı'ya geçen geçti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile gerçekleştirilen İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi (İZTAM) açılışını yaptı.

Açılış töreninde katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan video izletilirken, videonun arından ise Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.



Başka bir tarımın mümkün olduğunu belirten Başkan Soyer, "Başka bir tarım mümkün. Bize bugün dayattıkları tarım politikasi, bu memleketi büyük bir açmaza götürüyor. Bu bir kader değil, bunu değiştirmek mümkün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu gidişatı değiştireceğiz ve başka bir yol olacağını göstereceğiz" ifadelerini kullandı.



İzmir Tarımı ülkeye örnek olacak! 

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka Bir Tarım Mümkün" vizyonu doğrultusunda iklim değişikliği nedeniyle gelecekte yaşanabilecek kuraklığa karşı toplumu bilgilendirmek ve tarımda doğru yöntemleri uygulamalı olarak anlatmak amacıyla 8 milyon 281 bin liralık bütçeyle kuruldu. Kent tarımının markalaşması için ARGE ve ihracat biriminin de olacağı merkez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “HORIZON 2020” programı kapsamında hazırladığı ve Avrupa Birliği’nden 2 milyon 300 bin euro hibe aldığı “Doğa Esaslı Çözümler” projesinin önemli halkalarından biri olarak hayata geçirildi. 2 yıl boyunca izleme yapılarak projenin etkileri ölçülecek ve Avrupa Birliği Komisyonu’na rapor olarak sunulacak. Merkezde halkı ve çocukları bilgilendirmek için eğitim salonu, laboratuvar ve tarım kütüphanesi yer alıyor. Binanın dışında ise iklim değişikliğinin tarıma etkilerini gösteren uygulama seraları kuruldu. Bölge gezilirken ziyaretçilere iklim değişikliğinin etkileri anlatılacak. Alanda arılar ve böcekler için uzun uçuşlar sırasında dinlenmelerine olanak sağlayacak 10 adet böcek evi (polinatör evi) de oluşturuldu. Bin metrekare alana yayılan üç serada ise 2080 yılına kadar oluşabilecek kuraklığa karşı alınacak önlemler hakkında vatandaşlar görsel olarak bilgilendirilecek. Merkezde üretici eğitimi, sertifikasyon, kuraklık risk analizleri, paketlemelerde tasarım desteği hizmeti verilecek, doğa esaslı çözümler ve topraksız tarım uygulamaları anlatılacak.

 
İzmir'deki 'ev hapsinde infaz' davasında karar!
 
Altaylı Kappel'e çifte kanca!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarık 25 Haziran 2021 Cuma 15:56

İlçe baskanları kaldırılsın Parti iktidar olsun

Yorumu oyla      0      0  
Dursun ali Kazar 25 Haziran 2021 Cuma 11:50

Harmandali çöpü bi çözsün sonra konuşun Tunç Soyer patlıyor harmandali dağları Tunç görmüyor duymiyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Cezaevi’nin kaldırılmasıyla ilgili süreç tamamlandı
AK Parti Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, Buca Belediyesi’nin de ...
AK Parti'de 'Yıldırım' buluşma: Gündem İzmir!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekilleri, ...
Babacan'dan İzmir mesaisi: Emaneti teslim almaya geliyoruz!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ...
 
CHP YDK'sında İzmir günü: Belediye başkanı tanıklık yaptı, hangi kararlar alındı?
CHP YDK’sının gündeminde İzmir dosyaları da vardı. CHP İl Tarım Komisyonu ...
Erdoğan'dan başkanlara sosyal medya uyarısı
AK Partili belediye başkanlarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal ...
CHP İzmir'den İstanbul çıkarması: Kim/nerede mesai yaptı, Yücel ne mesaj verdi?
İstanbul seçimlerinin 2'nci yıl dönümü sebebiyle kentte saha çalışması ...
 
Bu önerge bir ilk: AK Partili Nasır 'su krizi'ni Meclis'e taşıdı!
İzmir'de geride kalan hafta sonu yaşanan ve sağlığı tehdit iddialarının ...
Turizm anlaşmasına uymayan Yunanistan'a NAVTEX'li yanıt
Türkiye Ege Denizi'nin uluslararası sularında NAVTEX ilan etti. Karar, ...
Yargıdan 'Torbalı seçimi' kararı: AK Parti'nin ikinci itirazına da ret!
İzmir 1'inci İdare Mahkemesinin seçim iptali talebini reddetmesinin ardından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri