POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
21 Mart 2023 Salı - 14:51

Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum sorunları birlikte aşacağız

Gaziantep'teki "Millet Buluşması" programında konuşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum beraber birlikte bütün sorunları aşacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum sorunları birlikte aşacağız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Gaziantep'te temaslarda bulunuyor.

Nurdağı ilçesinde düzenlenen "Millet Buluşması" programına katılan Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Her çocuğun karnının doyduğu bir Türkiye, esnafın rahat ettiği bir Türkiye, fabrikada çalışan işçinin işini bitirdikten sonra evine huzur içinde döndüğü bir Türkiye düşlüyorum. Böyle bir Türkiye olsun istiyorum. Kimse inancı, kimliği ve yaşam tarzı nedeniyle ötekileştirilmesin.

Birimiz hastaysak 85 milyonumuz o gün hastadır. Birlikte olmanın beraber olmanın yolunu bulmak zorundayız. Çok ayrıştık, çok kutuplaştık. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. İsteriz ki herkesin karnı doysun. Her anne üniversiteyi bitiren çocuğunun iyi bir işi olsun ister. Bunlar olmayınca büyüyemiyoruz, işsizlik sorununu çözemiyoruz.

"SARAYLARDA GÖZÜM YOK"

Söz veriyorum beraber birlikte bütün sorunları aşacağız. Saraylarda gözüm yok, sizler gibi yaşamak istiyorum. Bu toplumun ayağa kalkması lazım. Bu toplumun büyümesi, gelişmesi lazım. 

"İZİN VERİN YASIMIZI TUTALIM" 

Covid'de resmi rakamlar açıklandı 81 bin kişi ölmüş diye. Sonra ölüm istatistikleri açıklandı, arada 200 bin fark var. İzin verin de yasımızı tutalım.

"DEPREMZEDEDEN PARA ALINMAYACAK"

Yetişmiş insan gücü  depremden sonra bölgeyi terk etti. Söz verildiği dendi ki size süratle binalar yapacağız. 2 yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle bu binaları satacağız dediler. Ben Nurdağı'ndan depremzede kardeşlerime söz veriyorum, bu binaların tamamı yapılacak 5 kuruş para alınmayacak. 15 Mayıs'tan sonra yıkılan kimin eviyse ahırıysa yapılacak ve para alınmayacak.

Anayasa madde 57. Devlet şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır... Bunu devlet yapar diyor. 

"SİZİN HİÇBİR KABAHATİNİZ YOK"

Ev sahibi olan ve evi yıkılan vatandaşa sormak isterim. Müteahhit geliyor ve evi yapmak istiyor. 23 imzaya ihtiyacınız var. Bunların tamamı kamuya ait. Mimari, harita mühendisi, inşaat mühendisi, mimar bunların tamamı imzalıyor. 23 imza atılıyor. Sonunda belediye izni veriyor. Bu bina depreme dayanıklıdır, hepimiz imzamızı attık diyor. 

Müteahhide gidiyorsunuz bu bina sağlam bu binayı alıyorum diyorsunuz. Binayı alırken devletin verdiği güvence var. Vatandaş olarak gidip alıyorsunuz. Sizin hiçbir kabahatiniz yok. 

Anayasa, idare kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yüklümlüdür diyor. Geldiler sizden helallik istediler. Bu binaların para almadan yapıldığında helallik istenmeli.

Dükkanı başına yıkılmış, bankaya ödeyecek parası yok. Nerede sosyal devlet. Sosyal devlet bugünler için var. Senin borcunu ödüyorum, faizini siliyorum diyecek. Devletin vatandaşı koruduğu gerçeği ortaya çıkmış olur. Torunu bile borçlandırıyorlar. Barolarla konuştum, sizden para istediğinde dava açıp paranızı geri alabilirsiniz. 

"23 İMZAYI ATANDAN HESABINI SORACAĞIZ"

Bir kişinin binası yıkılmamışsa ama güçlendirme gerekiyorsa bankadan sıfır faizle kredi verilecek. 23 imza atanlar var ya devlet olarak onlara döneceğiz ve hesabını soracağız. Bundan sonra bir mühendis imza attığında sorumluluğunu bilecek.

"HER ÖNÜNE GELEN MÜTEAHHİT OLAMAYACAK"

Önüne gelen müteahhitlik yapıyor. Bu işi kurala bağlayacağız. Her önüne gelen müteahhitlik yapar mı? Benim yaşayacağım evin depreme dayanıklı olması lazım. Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak. Müteahhitler için sosyal sorumluluk sigortası getireceğiz. Onlar da yaptığı bina da sigortalı olacak. 

"DEPREM OLDU, KIZILAY'I BULAMADIK"

Afetle ilgili kurumları yeniden yapılandıracağız. Bir adet oldu Kızılay'ı bulamadık, AFAD yeterli olmadı. Adıyaman'da çok sayıda çocuk bir otelin altında kalıp hayatını kaybetti. KKTC'den geldi aileleri enkazı kaldıracak kimse bulamadılar. Buna benzer çok sayıda acıyı sizler de yaşadınız. Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye'nin kaynakları ve imkanı var. Yeter ki bunu yerinde ve halk için kullanın. Siyaset yeni bir alana evrilmek zorunda. Siyaset artık halkını düşünmek zorunda.

"418 MİLYAR DOLARI GETİRECEĞİM"

Siyaset zenginleşme aracı değildir. Bir politikacı zengin oluyorsa bilin ki malı götürüyordur. Size söz veriyorum 418 milyar doları sizin için alacağım. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler o parayı getireceğim, yatırım yapacağım. Tüyü bitmemiş yetim hakkını kimseye yedirmeyeceğim."

 
KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik: Yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç var
 
Kamu İş Genel Başkanı Balık: 120 bin öğretmenin hemen atanması lazım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş insanı Sarıgedik İYİ Parti'den İzmir adayı!
İş insanı Emre Sarıgedik, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için İYİ ...
CHP'de tüm belediye başkanlarıyla seçim zirvesi!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili ...
YSK'dan 3 Cumhurbaşkanı adayına ret!
YSK, seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyen Murat ...
 
CHP İzmir bu kez 'ölçülebilir kapı siyaseti' ile sahaya iniyor!
Daron Acemoğlu’nun önderliğinde kurulan ölçme ve değerlendirme ekibinin ...
CHP'li Purçu'dan Bakan Kirişçi'ye 9 önemli 'kuraklık' sorusu!
CHP İzmir Milletvekili Purçu 22 Mart Dünya Su Günü öncesinde Türkiye’yi ...
İki partiden de görüşmeye yalanlama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi Genel Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: Birleşeceğiz ve kazanacağız! Ama kime karşı?
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Parti'de Mehmet Şimşek ile görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Şimşek AK Parti Genel Merkezi'nde ...
Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi ziyaret edecek
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri