POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
15 Ocak 2019 Salı - 14:30

Kılıçdaroğlu'dan Trump'a: Sokak kabadayısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye ile ilgili sözleri üzerinden ABD Başkanı Trump'ı eleştirdi, "Kimse sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi tehdit edemez" dedi. Ankara'daki aday tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası ile ilgili hükümete 9 soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu dan Trump a: Sokak kabadayısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"100. yılında inşallah 2023'te Sayın Mansur Yavaş Ankara'yı yönetecektir. Ankara'da bir beton ormanıyla karşı karşıyayız. Ama bunu değiştireceğiz. Bunu kimle değiştireceğiz. Bir kişinin gücü ve iradesiyle değiştireceğiz. O kişi ve arkadaşları Ankara'yı çağdaş hale getirecek.

Ankara'nın kaderini değiştireceğiz. 21. yüzyılın en görkemli başkentlerinden biri olacak Ankara. Hiçkimsenin işine son verilmeyecek. Çalışanların güvencesi Mansur Yavaş olacak. Harcanan paranın hesabını vermek bizim görevimiz. Mansur Yavaş da harcadığı her kurşun hesabını Ankaralılara ve millete verecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seviyoruz ve sorunlarının çözümü için her türlü çabayı göstereceğiz.

Trump'ın attığı  tweet... Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama gelmedi. Buradan açık ve net söylüyorum, bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi kimse tehdit edemez. Kimse  şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lutfuyla kurulan bir devlet değildir. Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump'ı arasam diye. Geldiğimiz noktayı görebiliyor musunuz?

AK Parti iktidarlarının Türkiye'yi yönettiği 16 yılda  162 milyar dolar oldu. Neden ses çıkaramıyorlar tefecilerin ellerinde olduğu için. Cumhuriyeti kuranların yaptığı ilk iş Osmanlı'dan kalan borçları sonuna kadar ödeyip dik durmaktı.

ERDOĞAN'A TANK PALET FABRİKASI TEPKİSİ

Her şeyi sattılar. Şimdi sıra askeri fabrikaları satmaya geldi. Sakarya'da 1975 yılında kurulan Tank Paket Fabrikası satılıyor. Özelleştirme adı altında peşkeş çekiliyor. Bu fabrikada Fırtına Obüsleri yapıldı. Bu fabrika yeniden kurulsa bedeli 20 milyar dolar. Şimdi bunu özelleştirip satıyorsunuz. Resmi Gazete'de yayınlandı, özelleştirilecek diye. Gelen tepkiler üzerine sarayda oturan kibir abidesi, 'Yapılan iş özelleştirme de değildir, özelleştirme farklı şey. İşletme hakkının belli süre için BMC'ye devredilmesidir' diyor. BMC kim iyi biliyorsunuz. Yalancıdan devlet adamı olmaz, millete hayır gelmez.

Benim imzam olsa Kılıçdaroğlu bunu uydurdu der ama kendi imzası var. Elimizde kararname var. Kararname olmasa yarın çark edecek. Sen kalkıyorsun Sakarya'da özelleştirme değil diyorsun. Yazdığına mı konuştuğuna mı inanalım. Yalan söylemek devleti yönetenler için yaıp değil midir? Hiçbir devlet kendi askeri fabrikalarını yabancılara peşkeş çekmez. Askeri fabrika yahu. 20 milyar dolarlık askeri fabrika. 

TANK PALET FABRİKASIYLA İLGİLİ 9 SORU

Şimdi 9 soru soruyorum. Özelleştirme işlemleri için komisyon değer tespiti yapmış mıdır? Komisyon değer tespiti yaptıysa bu değer kaç lira? Fabrikanın özelleştirme işlemleri için ihale komisyonu oluşturuldu mu? İhale yapıldı mı, ne zaman ve nerede? hangi usule göre yapıldı? İhaleye kaç firma teklif verdi, verilen teklifler nelerdir? İhaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir? Fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek mi? Devam edeceklerse askerlerimiz ihaleyi alan Katar firmasının emrinde mi çalışacaktır. Tank palet yapacak BMC şirketinin yüzde 49.9'u Katarlılara kaça satıldı? Bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa sebebi nedir?

YSK'ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin diyorlar. Biz halkımıza güveniyoruz. Biz sandık ittifakı yapacağız her partiden vatandaşlarımız oy verecek. Bizim belediye başkanlarımız kimseyi ötekileştirmeyecek. Pozitif ayrımcılığı gecekondu bölgelerinden başlatacaklar. 

 
İzmir'in o ilçesinde kar kabusu!
 
Menderes'te aşırı yağışlar nedeniyle düden oluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Trump'la görüşmesini anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın, "Türkiye, Kürtleri vurursa ...
Kılıçdaroğlu-Kocaoğlu görüşmesi yapılmadı... MYK öncesine kaldı!
CHP'de gözler yarın yapılacak ve İzmir Adayı'nın da açıklanması beklenen ...
CHP'li Sındır selin vurduğu Kemalpaşa'dan hükümete seslendi!
CHP'li Sındır, “Kemalpaşa’da afet var. Devlet TARSİM kapsamında olmayan ...
 
Bahçeli'den CHP'ye: O zaman seçime de katılmayın!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında ...
Zeybekci'den CHP'ye kutuplaşma çıkışı ve çarpıcı 'Kocaoğlu' mesajı!
Kentteki haber portalları temsilcileriyle bir araya gelen Zeybekci önemli ...
Akşener: Ekonomi o mantığa teslim olmuştur!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bazı işletmelerin borçlarının ...
 
CHP'de MYK’ya 1 kala flaş ‘İzmir’ iddiası: O isim TT oldu
CHP’de merakla beklenen soru yanıtını buluyor. Kılıçdaroğlu’nun 'İzmir ...
CHP-İYİ Parti ittifakından son kulis bilgileri
CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, CHP-İYİ Parti ittifakında son kulis bilgilerini ...
Zeybekci'den çarpıcı mesajlar: 31 Mart akşamı o zeybek oynanacak!
AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci partisinin Konak İlçe Binası açılışı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri