POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
15 Eylül 2019 Pazar - 12:32

Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi Toplantısı öncesi konuştu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Bahçeli'ye sesleniyorum 1105 sayılı kararı Erdoğan'dan al ve açıkla. Tarihi görevin. Ya da açıklayacaksın ya da Katar ordusuna fabrikayı peşkeş çeken iktidarı desteklemeyi keseceksin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ndan Devlet Bahçeli ye çağrı

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yüzüncü yılı Sivas'ta kutladık. Şimdi buradayız.

Bu süreç içerisinde hep beraber görüyoruz ki iyi yönetilmeyen savrulan Türkiye gerçeği var. Hepimize sorumluluklar düşüyor.

82 milyon kişiye, komşularımıza, dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Güzel haberler de geliyor. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi paylaşacağız.

Şehitler arasında bir ayrım yaparsanız bu yanlıştır dedik. 15 Temmuz'da tırnağı bile sökülse gazi ilan edeceksiniz, vücudunda terör kurşunu taşıyanı gazi ilan etmeyeceksiniz. Biz buna karşıyız.

12 EYLÜL DEĞERLENDİRMESİ

Acılar dedik. Birisi de 12 Eylül. Öncesinde ve sonrasında çok kişi hayatını kaybetti. Fidan gibi gençlerimiz birbirlerini öldürdüler. Sonra bunlar hapishanede buluştular. İki taraf da yaapılan yanlışları gördü.

ANNELERE DESTEK, HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Toplumun gündeminde anneler var. Anne için evladın ne kadar değerli olduğunu ancak anneler bilir. Çocuk hastalandığında anne de hastadır. Hayatı bir anlamda çocuğuna bağlıdır. Kendisinden daha iyi bir yaşam standardı sağlamasını ister. Her çocuk annesinin turnasıdır. Anneler arasında da bir ayrım yapılıyor.

Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Nasıl bir ayrım? İkisi de çocuklarını istiyor. Bir anne Diyarbakır'da diyor ki: Benim evladım geri gelmeyecek, sizin ki inşallah gelir.

Bu tabloya baktığımızda annelerin hukukunu savunmak gerekmiyor mu? Cumartesi Anneleri 755 haftadır evlatlarının fotoğrafını taşıyarak kimseye bir söz söylemeden oturuyor. Evlatlarının mezarını istiyor.

Diyarbakır Anneleri. Onların da evlatları var? Bu annenin acısı yok mu? Oda ister evladının gelmesini, üretmesini, alın terini dökmesini, evlat sahibi olmasını. Oğlunu askere vatan savunması için göndermiş. Ama terör örgütü kaçırmış.

Bakanlarla görüştüler. Ben aktardım yetkililere. Bu çocukların kurtarılması lazım diye. Yetkili değiliz elimizde güç yok. Yetki sahibi olanlar güç sahibi olanlar gitmiş annelerle oturuyor.

SİZ FETÖ'YLE KUCAK KUCAĞA GEZERKEN...

Eren Erdem'i idam da etseniz, Eren Erdem inandığı yoldan vazgeçmez. O bir yurtsever. Haksızlığa karşı isyan ediyor. Siz FETÖ'yle kucak kucağa gezerken o FETÖ'yü eleştiriyordu. Kitap yazıyordu, yazı yazıyordu. Şimdi hapiste.

Hala Pensilvanya'dan emir alanlar devlet bünyesinde yer alıyor.

CUMHURİYET DAVASI

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının haksız, hukuk yere yattıklarını herkes biliyor. İçeriden çıkamıyorlardı. En sonunda çıktılar. Haksız bir şekilde içeride yatmalarının hesabını kim verecek.

Eğer bir ülkede, vatandaşın seçtiği 600 milletvekilinin iradesi değil de, bir kişinin iradesi parlamentoya egemense, o ülkede adalet de yoktur demokrasi de yoktur. Türkiye'nin geldiği nokta budur.

Bizim ödediğimiz vergilerle başka ülkenin çiftçisi destekleniyorsa, öncelikle AK Partiye oy veren kardeşlerim diyecekler ki "Sana oy verdim, beni perişan etmek için değil."

Dünyanın hangi hastanesinde, bir hastaneye 'hasta garantisi' verilir? Uçmadığı havaalanının, geçmediği otoyolun, köprünün vergisini de vatandaş ödeyecek. "Vatandaşın cebinden 5 kuruş para çıkmayacak" diyor. Sen onu külahıma anlat.

Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Sadece vatandaşı değil devleti de borç batağına sürüklediler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez "Borçlanma Genel Müdürlüğü" kuruldu.

TANK PALET FABRİKASI

Tank Palet fabrikasını sattılar. Bana dünyadan bir örnek gösterin. Hangi ülke fabrikasını başka bir ülkenin fabrikasına satar. Resmi Gazete'yi gösterdik. Ses çıkmadı.

DEVLET BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci bir kararı var 1105 sayılı karar var. Resmi Gazete'de yayınlanmıyor.

Bahçeli'ye sesleniyorum 1105 sayılı kararı Erdoğan'dan al ve açıkla. Tarihi görevin. Ya da açıklayacaksın ya da Katar ordusuna fabrikayı peşkeş çeken iktidarı desteklemeyi keseceksin.

 
Altınordu 3 puanla nefes aldı
 
İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan 35 milyon araç geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik Suriye zirvesi yarın
Ankara yarın kritik Suriye zirvesine ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı ...
CHP İzmir'den ülkede bir ilk: 30 ilçede insan hakları zirvesi
CHP İzmir İl Örgütü, İnsan Hakları konusunda Türkiye’de ilk kez hayata ...
CHP'de bir dönemin sonu: O koltuk tarih oluyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla yarın önce Merkez ...
 
Erdoğan'dan çarpıcı S-400 mesajları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma ...
İzmir Eski Milletvekili 'aile şirketi' çıkışıyla AK Parti'den istifa etti!
Davutoğlu'nun kararı sonrası siyasi yol arkadaşlarından İzmir Eski Milletvekili ...
AK Partili Dağ'dan faiz indirimi yorumu: O oranın ülkenin gerçekliğiyle...
Dağ, "Merkez Bankası dün bir kez daha faiz indirdi. Piyasanın vermiş olduğu ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır saldırısı açıklaması
Cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan ...
Başkan Soyer ve Tugay'dan çam fıstığına destek!
CHP İzmir Milletvekili Polat, Kozak Yaylası muhtarları ile birlikte İzmir ...
CHP İzmir'de ihracı istenen eski başkan hakkında flaş karar!
CHP İl Disiplin Kurulu kesin ihraç istemiyle sevk edilen Bayraklı Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri