POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
26 Eylül 2021 Pazar - 10:29

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki çalıştayda yüksek yetenek inşası vurgusu!

CHP Lideri Pazar mesaisine TÜLOV'un fütürizm çalıştayına katılarak açtı. Kılıçdaroğlu bilimin öneminin altını çizdiği konuşmasında yüksek yetenek inşası vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir deki çalıştayda yüksek yetenek inşası vurgusu!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir mesaisine devam ediyor. 

Kent dün gelerek Balçova Belediyesi’nin üniversite kazanan öğrencilere bilgisayar hediye etme törenine katılan ve önemli mesajlar veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mesaide ikinci günü önemli bir çalıştayla açtı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın (TÜLOV) Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen fütürizm çalıştayına katıldı. Kılıçdaroğlu’nun onur konuğu olduğu çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları, Veli Ağababa, Ali Öztunç, Gülizar Biçer Karaca, Onursal Adıgüzel, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileri, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ve İyi Parti İzmir Milletvekilleri, İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ilçe belediye başkanları, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Demir ve çok sayıda akademisyen, STK temsilcisi katıldı.


Kılıçdaroğlu çalıştayın açılış bölümündeki konuşmasında bilimin öneminin altını çizerek yüksek yetenek inşası vurgusu yaptı. 

Sözlerine, "Keşke tüm siyasi partilerin temsilcileri burada olsaydı. Siyasetçiler eğer bir gelecek vizyonu çizecekse fütüristlerden yararlanmalı. Belki de siyaset kurumun en eksik yönü bu... Ben arkadaşlarıma zaman zaman söylerim, 'Beni iktisatçılarla, fütüristlerle, beni bilim insalarıyla buluşturun' diye... Kendi dünyamızı genişletmeliyiz ki toplumun dünyasını da değiştirelim!" diyerek başladı. 

CHP Lideri şöyle devam etti: İnsanoğlu tekerleği 1 milyon yılda keşfetti. 21.yüzyılda ise her saniyede birden fazla buluş var. Kendi ülkemizde yüksek yetenek inşasını sağlayamazsak büyüme kaydedemeyiz. Yüksek yetenek inşasını açmak gerekirse, bir ülkenin nüfusunun yüzde ikisi zeki insanlardan oluşur. Bunların korunması, her türlü sorununun çözülmesi ve onlara üretmek için yeni olanaklar sağlanması gerekir.   İngiltere'de buharla çalışan motorun kefşi bu inşanın başarısıdır. Her sömürgeden yetenekli insanlar bir araya gelmiş, gerekli olanaklar sağlanmış ve başarılmıştı. Bugün bu konuda en büyük çabayı ABD gösterir. Dünyanın her tarafından en yetenekli insanları topluyorlar. Bizim siyasetçiler bunun ne kadar farkında? Gençler ülkede olanak bulamadıkları için umudu dışarıya bağlıyor. En büyük kaybımız yüksek yetenekli insanların geleceği dışarıda aramasıdır. 

ÜNİVERSİTELER GERÇEK ANLAMDA ÜNİVERSİTE Mİ? 
Kılıçdaroğlu, "Önce 12 Eylül ardından 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK'larla pek çok bilim insanın üniversitelerin dışında bırakılması ülke açısından ciddi bir kayıptır. Üniversiteler bilgi üretecek ki sanayi bu bilgiyi kullanabilsin. Üniversiteler gerçek anlamda bir üniversite mi? Sorgulanması lazım.. Üniversite bilgiyi üretecek ama elimizde kıt bir kaynak var, bunun da çok iyi planlanması lazım. Bu planlamayı yapacak olanlar da yetenekli ve bilgili olmalıdır. Ve biz planlamayı da kapattık" dedi. 

ÇOCUKLARIMIZIN MERAK DUYGUSUNU BÜYÜTEMEZSEK... 
CHP Lideri sözlerini Nazım Hikmet bir şiiriyle açtığı parantezle tamamladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 
Nazım’ın bir şiiri vardı aklımda kaldı. Nazım diyor ki “Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar. Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak bu kadar geniş, bu kadar mavi olduğuna şaşarak... Eğer biz çocuklarımızın merak duygusunu büyütemezsek, daha nitelikli sorular sormasını sağlayamazsak yüksek yetenek inşaasını sağlayamayız. Bu nedenle eğitimcilere bu nedenle üniversitelere çok ihtiyaç var. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından fütürizm çalıştayında mesai başladı. CHP Lideri İzmir mesaisine ise depremzedelerle yapacağı buluşmayla devam edecek. 

 
İhtiyaç sahipleri için 'gönüllü' mandalina hasadı
 
Grip vakalarında artış uyarısı: İki yıl sonra geri dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan'dan Kılıçdaroğlu'na: İzmir'in turist vekili!
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir’de ...
AK Parti İzmir'de 30 ilçede 'danışma' mesaisi, Sürekli'den üye raporu!
 AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 30 ilçede, eş zamanlı ilçe danışma meclisi ...
CHP Lideri’nden İzmir’de ‘yurt krizi’ mesajı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi’nin üniversite kazanan öğrencilere ...
 
Çıray ve Dervişoğlu'ndan, Akşener'in o çıkışına destek!
‘Gençlik Kolları Mazbata Töreni Şenliği’ töreninde konuşan Dervişoğlu ...
CHP Konak gençlikten yurt tepkisi
CHP Konak İlçe Örgütü, yurtsuz kalan öğrenciler için Alsancak Türkan Saylan ...
Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor: İşte programı!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir’de iki günlük yoğun bir mesaiye imza atacak.
 
"Alevi-Sünni gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da bir din kültürü öğretmeninin alevi ...
CHP'de kritik zirve: Yücel'den 'üye' ve 'rapor' uyarısı, başkanlardan 'protokol' sitemi!
CHP İl Başkanı Yücel ve il yönetimi, ilçe başkanlarıyla AASSM'de gerçekleşen ...
AK Parti Bornova'dan karınca modeli mesaisi
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın Bornova Çarşı meydanında başlayan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri