POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
23 Eylül 2022 Cuma - 14:47

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından 'Soyer' mesajları: Tepkilere sert yanıt!

CHP kampında açıklamalarda bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in kentin 100.kurtuluş yılı kutlamalarındaki konuşmasına gelen tepkiler hakkında konuşan CHP Parti Sözcüsü Öztrak ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun sert mesajlar verdi. 

Kılıçdaroğlu nun kurmaylarından  Soyer  mesajları: Tepkilere sert yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Seferihisar ilçesindeki 3 günlük yeni yasama yılı ve seçim çalışmaları kampı start alırken, Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan İzmir özelinde önemli açıklamalar geldi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin 100.kurtuluş yılı kutlamalarındaki konuşmasına gelen tepkiler hakkında konuşan CHP Parti Sözcüsü Öztrak ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun sert mesajlar verdi. 



"KİMSE ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMASIN!"
CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "Ben açık olarak söyleyeyim, o sözlerde ecdadımıza hakaret etme falan yok. Biz ecdadımıza onlardan daha çok sahip çıkarız. Bir kere bu bilinsin. Orada Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta söylediği şeylerin tekrarı var. Nutuk’un girişini açık bakıp okuyacaklar; kime ne diyor görecekler! Kim hain, kim gaflet içinde kim dalalet içinde görecekler. Açsınlar Nutuk’un girişini bir zahmet edip okusunlar,  Atatürk’ün söylediklerine baksınlar. Dolayısıyla kimse öküzün altında buzağı aramasın, kimse buradan olay çıkarmaya çalışmasın. Mızıkçılık yapmasın. Kaybettiler, şimdi başka yerlerden olay çıkarıp milletin hassas olduğu noktayı kazımasın. Bir daha söylüyoruz. Alparslan da bizim, Fatih’te bizim, Mustafa Kemal Atatürk’te bizim" diye konuştu. 

ONLARIN ATASI OLSUN, BİZİM DEĞİL!
Soyer’in açıklamalarının ardından Osmanlı Padişahı Vahdettin hakkındaki başlayan tartışmalara değinen Öztrak, ‘’Vahdettin ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlendirmelerine bir baksınlar. Millete kim boğazı açmış? Çanakkale Boğazını geçilmez yapmış bu millet, padişah bir emirle Çanakkale Boğazı'nı açmış! İstanbul’un önüne kadar emperyalist donanmasını getirmiş. Kim yapmış bunu? Eğer 'Bizim atamızdır' diyen varsa varsın onların atası olsun, bizim değil’’ dedi. 

ELLERİNDEN GELENİ ARDINA KOYMASINLAR!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soyer'e yönelik 'Hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım’ sözlerine de yanıt veren Öztrak, "Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Bütün bu meseleler nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Söyleyelim. Millet eziliyor, pahalılık almış başını gidiyor, kimsenin bunu duyduğu yok. İnsanlar gününü asıl geçireceklerini, çocuklarını nasıl besleyeceklerini, okula gönderdikleri çocuklarına ne alacaklarına bakıyorlar. Bunu unutturmak için ‘cambaza bak cambaza’ politikasından başka bir şey yapmıyorlar. Ülkenin gerçek gündemine dönsünler. Bu milletin yaşadığı sıkıntıları bu millet unutmayacaktır, unutturamayacaklar. Bir şey de yapabilecekleri yok artık. Bir an önce sandığı getirsinler diyoruz, zaten zamanında da sandık geliyor. Bir yıldan az kaldı. Seçim yaklaştıkça kutuplaştırmayı arttırarak milletin gerçek gündemini karartmaya çalışacaklar. Yoksulluğun üstünü örtmeye çalışacaklar. Hayat pahalılığın üstünü örtmeye çalışacaklar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, geliyor artık gelmekte olan’’ ifadelerini kullandı. 

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR! 
CHP’li Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin 100.kurtuluş yılı kutlamalarındaki konuşması sonrası Cumhur İttifakı tarafından hedefe koyulması hakkında, “Bunları Tunç Soyer’in başarısına bağlıyorum. Meyve veren ağaç taşlanır. Tunç Soyer gerçekten İzmirimize ciddi anlamda büyük bir hizmet veriyor. Sorunların çözümünde olağanüstü bir katkısı var. Tabi bu da birilerini rahatsız ediyor. Suni gündemlerle algı yaratmaya çalışıyorlar ama ne olursa olsun başaramayacaklar” diye konuştu. 

 
TÜİK açıkladı: İzmir'de trafiğe kayıtlı kaç araç var?
 
Yıldırım'dan Soyer'e 'ecdat' çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Onların derdi bizi niye gersin ki!
Cuma namazının ardından gazetecilerin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu'nun o sorusu sonrası İzmir'den mesaj yağdı: Seninleyiz!
CHP Lideri İzmir kampı açılışına damga vuran mesajında, "Halk düşmanlarını ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir kampı açılışına damga vuran soru: Gerçekten benimle misiniz?
CHP'nin İzmir'deki 3 günlük kritik kampı açılış konuşmalarıyla yola çıktı. ...
 
İzmir'deki su parkı TBMM gündeminde: Neden kapatıldı?
Balçova’da 40 yıldır hizmet veren Balçova Aqua City adlı su parkının neden ...
Yücel ve Soyer'den kamp açılışında Lider'e tam destek mesajları!
CHP’nin İzmir'deki 3 günlük kritik kampı açılış konuşmalarıyla yola çıkarken, ...
İYİ Partili Çıray'dan 'Ünsal Ban' soruları!
İYİ Partili Çıray aynı zamanda THK Üniversitesi eski Rektörü olan Ünsal ...
 
CHP'li Sertel meclis taşıdı: 500 binden fazla kişinin yaşadığı bölgede anjiyo merkezi yok!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, 500 binden fazla kişinin yaşadığı İzmir’in ...
Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor: Sanders'la görüşecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu 9-13 ekim arasında Washington'da olacak. Herhangi ...
Bakan Soylu’dan 'Özer' ve 'Göktaş' açıklaması
Soylu, Thodex'in kurucusu Özer ile Necip Hablemitoğlu suikastının katil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri