POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti
Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti
İstanbul'da ekmeğe büyük zam
İstanbul'da ekmeğe büyük zam
Netanyahu'dan skandal Refah şartı
Netanyahu'dan skandal Refah şartı
28 Haziran 2022 Salı - 08:22

Kırkpınar’dan ‘adaylık’ sorusuna yanıt ve çarpıcı İzmir anketi verileri!

Milletvekilliği adaylığı sorusuna yanıt veren İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, ‘teşkilat’ vurgusu yaptı. İYİ Parti İl Başkanı ayrıca ellerindeki son İzmir anketine dayandırdığı çarpıcı verileri de paylaştı.

Kırkpınar’dan ‘adaylık’ sorusuna yanıt ve çarpıcı İzmir anketi verileri!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Seçime bir yıldan az bir süre kala milletvekilli adaylığı kulisleri de hareketlenmeye başladı. 

Gözlerin başkanlara çevrildiği İzmir’de milletvekili adayı olacağı konuşulan isimlerin başında gelen İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’dan önemli açıklamalar geldi. 

Adaylık sorusuna yanıt veren İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, Genel Başkan Meral Akşener’in partinin il başkanlarıyla yaptığı 8 saatlik zirve hakkında da bilgilendirmede bulunurken, ellerindeki son İzmir anketine dayandırdığı çarpıcı verileri de paylaştı. 

8 SAATLİK ZİRVEDE NELER KONUŞULDU? 
Söze İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in il başkanlarıyla yaptığı 8 saatlik zirve hakkında bilgi vererek başlayan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar şunları söyledi: Genel anlamda süreçler ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Hem 6’lı Masa toplantısı ile ilgili kısa kısa bilgiler aktardı kendisi hem içinden geçtiğimiz süreçle ilgili malumunuz seçim sathı mailine girdik bir yıldan az kaldı seçime. Teşkilatlardan beklentilerini dile getirdi kendileri ve her il başkanımıza söz vererek iller hakkında bilgi aldılar. Herkes ili ile ilgili gelişmeleri aktardı. Oy verme davranışlarını aktardık rapor şeklinde ilettik. Hiçbir ilimizde toplumda bize karşı bir defans oluyor gibi bir ifade kullanılmadı bu da gösteriyor ki İYİ Parti iyi yolda. Seçmeniyle tüm sosyal katmanlarla, hem söylem birliğinde hem de gelecekle ilgili ülkenin içinde bulunduğu şartlardan hangi zaman diliminde nasıl kurtuluruz bunlar konuşuldu, gayet verimli heyecan verici bir toplantı oldu. 

İZMİR'DEKi OY ORANLARINI AÇIKLADI 
Partisinin İzmir’deki oy oranı ile hakkında da konuşan Kırkpınar çarpıcı veriler aktardı. Kırkpınar, partisinin son olarak 30 Mayıs’ta yaptırdığı ankette İYİ Parti’nin İzmir’deki oy oranının yüzde 22.6’ya çıktığını ifade ederken, AK Parti ve MHP’nin düşüş yaşadığını söyledi. 

İYİ Parti İl Başkanı, “İzmir’de şu an oy oranımız 22.6... Türkiye genelinde yüzde 25 olursa, biz İzmir’de yüzde 25’in de çok üzerinde olacağımızı düşünüyoruz. 30 Mayıs’ta yaptırdığımız ankete göre AK Parti’nin yüzde 18’e, MHP’nin yüzde 4’e düştüğünü, CHP’nin oy oranını yüzde 30 olduğunu, bizim de yüzde 22.6’ya çıktığımız görüldü. Bu İzmir’in 30 ilçesinde doğrudan yüz yüze yapılan bir anket çalışması...” dedi. 

TEŞKİLATA SORMADAN YAPMAM, NASİPSE ADAY OLURUM!
Kırkpınar son olarak milletvekilliği adaylığı konusundaki soruya yanıt verdi. İYİ Parti İl Başkanı, “Ben 2018 yılında il sekreteriyken milletvekili adayı oldum ve ikinci bölgede dördüncü sıra milletvekili adayı olarak çalıştım. Yaklaşık 4 senedir il başkanlığı yapıyorum. Benim milletvekili olmam ya da birilerinin milletvekili olmasından çok bu ülkenin içinden geçtiği sürece baktığınızda rejim ile ilgili bir sıkıntı var. Ne rejimi bu? 16 Nisan 2017’de çok partili hayatın içinde ilk kez tek adam rejimine geçtik. İş başına gelip Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Bey’in 24 Haziran 2018’den bugüne kadar yönettiği ülkede maalesef tek adam rejimi hüküm sürüyor. Parlamentonun hiçbir etkinliği yok! Birinin milletvekili olması veya bir partinin barajı aşması birinci parti olmasından ziyade önemli olan şey Millet İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı olması. Yoksa bu sistemle yürüdükten sonra milletvekili sayısının da bir önemi yok. Ben milletvekili adayı olacak olursam bunu teşkilata sormadan yapmam. Ben teşkilatların gücüne inanan bir insanım il başkanı olarak... Günü geldiğinde arkadaşlarımızla paylaşırız, oradan çıkan sonuca göre de nasipse eğer aday olurum. Sayın Akşener ile olan toplantıda da da konuşuldu bu konu, il başkanlarının vekillik için istifa edeceği, vesaire… Genel Başkanımız öyle bir şeyin olmadığını il başkanlarımızla paylaştı. Seçim kararı alınır, ondan sonra bakılır. Bu süreç hızlanırsa ona göre pozisyon alınır, durum bu şekilde... 

 
İzmir sularında yine can pazarı!
 
Yolun karşısına geçerken canından oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Emin Cantürk 28 Haziran 2022 Salı 14:54

Türkiye İYİ OLACAK Az kaldı

Yorumu oyla      0      0  
Saygı deger il başkanım. 28 Haziran 2022 Salı 13:24

Her zaman yanındayız . Ülkemiz ve izmir için. Tabiki Altındaş ailesi her zaman desteğimizi esirgemiyeceğiz. Celal Altındaş İyi parti karşıyaka ilçe muhasibi İlce yön.üyesi Esma Altındaş

Yorumu oyla      0      0  
izmir li 28 Haziran 2022 Salı 11:54

iyi parti kuruluş aşamasında merkez sağ parti olacağını söyleyerek seçimlere Katıldı ve parlamentoya Katıldı. Hemen akabilinde başkanlık divanı ve parti genelinde anlayış değişikliğine giderek AŞIRI SAĞ BİR ANLAYIŞ EGEMEN KILINDI ,yani iyi partı MHP OLDU .ŞİMDİ BİZ KİME OY VERECEĞİZ İYİ PARTİYEMİ , İYİ MHP ye mi ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'koku' çıkışı: Günaydın Tunç Soyer!
AK Parti İzmir İl Başkan Yarımcısı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'den 'Aykut Erdoğdu' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yaşadığı olaya ...
ABD'den kritik 'Erdoğan-Biden zirvesi' açıklaması!
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, ABD Başkanı Biden'ın NATO Zirvesi ...
 
Olaylı meclis oturumu yargıya taşındı: AK Parti Grup Başkanvekili hakkında suç duyurusu!
Gaziemir Belediye Meclisi haziran ayı ikinci birleşiminde yaşanan gerginlik ...
İnce'den kritik İzmir mesaisi: Üst yönetim de kentte toplanacak!
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce geride kalan hafta yaşanan istifa ...
Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi. Özdağ, ...
 
'Kılıçdaroğlu Gönüllüleri' sahaya iniyor: Eski il başkanı İzmir Koordinatörü oldu!
Millet İttifakı cephesinin adayının kim olacağı sorusu merakla yanıt beklerken, ...
CHP İzmir'de gözler o 2 başkanda: Adaylık için istifa edecekler mi?
CHP’de gözler milletvekilliği için yola çıkacak isimlerde… İlçe başkanları ...
CHP'de Salıcı'dan İzmir mesaisi: Rozet şov tam gaz!
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı İzmir’e geliyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri