POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
25 Temmuz 2019 Perşembe - 09:38

Kızılay Konak'ın yeni başkanı Şanlı

Kızılay Genel Merkezi tarafından İzmir-Konak Şube Başkanlığı’na atanan Ömür Şanlı yeni yönetimini oluşturarak görevine başladı. Şanlı, “En zor şartlarda bile insanlık için çalışan Türk Kızılayı’nda görev almak benim için onurdur. Ekibimizle birlikte aldığımız çıtayı daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Kızılay Konak ın yeni başkanı Şanlı

Türk Kızılayı Genel Merkezi İzmir Konak Şube Başkanlığı’na Ömür Şanlı’yı atadı. Görevi, geçici yönetimden devralan Şanlı çalışma ekibini oluşturdu. Kısa süre içinde faaliyetleri hızlandıran Şanlı, Kızılay’ın tarihten gelen önemli bir misyonunun bulunduğunu ve bu misyona uygun çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Şanlı, “Bundan tam 151 yıl önce savaşlarda yaralanan askerleri tedavi etmek onları dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden korumak amacıyla Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulan Türk Kızılayı’nın geldiği nokta herkesin malumudur. Dünya’da adından başarılarıyla söz ettiren Hilal’i Ahmer Cemiyeti yani bugünkü Kızılayımız her Türkiye vatandaşının gurur kaynağı haline gelmiştir” dedi.

Yeni dönemde, Konak Şube Başkanlığı olarak İzmir’de faaliyet gösterirken Kızılay’ın temel ilkeleri olan; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik gibi kavramlara harfiyen uyacaklarını belirten Başkan Şanlı, “Başta Kızılay Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık nezdinde genel merkez yönetim kurulu üyelerimize, İzmir Şube Başkanımız Kerem Fahri Baykalmış’a bana bu görevi layık gördükleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Bu fahri ve gönüllülük esasına dayalı görev benim için onurdur. Çeşitli yardım dernekleri ve STK’larda yıllarca görev yapmış deneyimli ekip arkadaşlarımızla birlikte Kızılay’ın başarısı için mücadele edeceğiz. Aldığımız çıtayı daha yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.

ÖMÜR ŞANLI KİMDİR?

1975 yılında Yunanistan Gümülcine’de doğan Ömür Şanlı ilk ve ortaöğrenimini Monaxi ve İzmir İbni Sina Ortaokulu’nda, lise öğrenimini İzmir Namık Kemal Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde bitirdi.

Lise ve üniversite yıllarında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Gençlik Kolu Başkanlığı ve Orta Asya Ve Balkan Dernekleri Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini yürüttü. İş yaşamıma elektronik eşya (bilgisayar, cep telefonu) teknik servis bayiliği yaparak başladı. Daha sonra Konak İlçesi Alsancak Semti’nde Kordon Bölgesi’nde cafe işletmeciliği yapmaya başladı. Halen daha bu alanda iş yaşamını sürdüren Şanlı, 2007 yılında Kordon İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Yaklaşık 12 yıldır aralıksız bu görevi sürdüren Şanlı, bununla birlikte Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni kurarak başkanlığına seçildi.

2014-2019 yılları arasında Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde de bulunan Şanlı, aktif siyasi çalışmaların içinde yer aldı.  Ayrıca, İzmir’de faaliyet gösteren Balkan- Rumeli Dernekleri’nin oluşturduğu Balkan Vakfı’nın Genel Koordinatörlüğü’ne getirildi.

Ziraat Mühendisi Yasemin Hanım ile evli olan Şanlı bir çocuk babasıdır.

 
Orman yangınından beter: Fırsatçılar 40 dönümü yok etti!
 
İzmir'de 170 noktada 'Önce Yaya' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asistan hekimler için nöbet kararı
Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev ...
Metroda kirli hava uyarısı: Maske takın
Metro duraklarında öksürmeye başlayınca hava kirliliği ölçümü yapan Prof. ...
Öykü Arin hayata tutunmayı başardı
Antalya'da lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki Öykü İrin'e babası Çağdaş ...
 
Bakanlık'tan 'gıda zehirlenmeleri' uyarısı
Sağlık Bakanlığı, özellikle yaz aylarında artış gösteren gıda zehirlenmelerine ...
Genç sporcunun mide küçültme ameliyatı sonrası ölümüne inceleme
İl Sağlık Müdürlüğü, Konak ilçesindeki bir özel hastanede tüp mide ameliyatı ...
Türkiye en çok Alman hapı yutuyor!
2018'de Türkiye'nin ilaç ithalatında ciddi artış yaşanırken,ilk sıralarda ...
 
2 yaşında 2 kritik ameliyat oldu
İzmir Kent Hastanesi'nde tedavi gören 2 yaşındaki Azra Sağır'a ilki 6 ...
Tümörle boğuşan Minik Ayaz'dan iyi haber
İzmir'de yaşayan Nida Balcı (36) ve Murat Balcı (37) çiftinin oğulları ...
Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alacak
Sağlık Bakanlığınca, KPSS puanıyla atanacak 12 bin sözleşmeli sağlık personeli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri