POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
8 Mart 2018 Perşembe - 11:46

Kocaoğlu-Şengül zirvesi: Karşılıklı dosya sürprizi, adaylık diyaloğu ve 'Petro' yanıtı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ankara’da onay bekleyen projelerle ilgili AK Parti’ye ziyarette bulundu. İl Başkanı Şengül’e dosya sunan Kocaoğlu, dosya sürpriziyle karşılaştı. Şengül de Kocaoğlu’na dosya verdi. İkili Körfez Geçiş Projesi, alt yapı çalışmaları ve İZBAN’daki artı para sistemine yönelik görüş alışverişinde bulundu. Şengül, “Kocaoğlu’nu üçüncü kez rakip olarak görmek ister misiniz” sorusuna Rus Çarı Petro’nun sözünden alıntı yaparak yanıt verdi.

Kocaoğlu-Şengül zirvesi: Karşılıklı dosya sürprizi, adaylık diyaloğu ve  Petro  yanıtı!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir’in Ankara’da onay bekleyen projeleriyle ilgili bilgilendirmede bulunmak ve destek istemek adına siyasi parti turuna çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin ardından AK Parti’ye de ziyarette bulundu.

KARŞILIKLI DOSYA
Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine ikinci kez atanan Aydın Şengül’ü makamında ziyaret eden Kocaoğlu, Şengül’e ‘hayırlısı olsun’ dedi. Kocaoğlu, Ankara’da onay bekleyen projelerin yer aldığı dosyayı Şengül’e de verdi. Buluşmanın sürpriz ise Şengül’ün de Kocaoğlu’na dosya vermesi oldu. Şengül, 7 Ak Partili belediyesinin Büyükşehir’e yönelik şikayet ve taleplerinin yer aldığı bir dosyayı Şengül’e teslim etti.

KOCAOĞLU: NASIL YOĞURT YEDİĞİMİZİ BİLİYORUZ
“İkinci il başkanlığınızı tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun” diyerek konuşmasına başlayan Kocaoğlu, “İzmir önemli bir kent. Başarılı hizmetler yapacağına inanıyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Nasıl yoğurt yediğimizi biliyoruz. Her seçim arifesinde il başkanlıklarını dolaşıyoruz. Bugün bizim emanetçi olduğumuz bizim yönettiğimiz Büyükşehir’e ait salonlar bütün partilerin emrinde. Bir dosyamız var.  İçinde takip edilmesi gereken projeler var. Desteğini bekliyoruz” dedi.

ŞENGÜL: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Şengül ise, dosyayı teslim almasının ardından, “Birebir takipçisi olacağız” dedi. Şengül, kendilerinin de hazırladıkları bir dosyalarının olduğunu ifade ederek, Kocaoğlu’na, 7 Ak Partili belediyesinin Büyükşehir’e yönelik şikayet ve taleplerinin yer aldığı dosyayı teslim etti.

ARA SIRA ÇATIŞSAK DA... 
Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından Şengül, “Nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim. Daha önce birlikte çalıştık. Yakınen birbirimizi tanıyoruz. Uzun yıllardır siyasetin içindeyiz. İzmir’i ve sorunlarını biliyoruz. Geçmişte çok şey yaptık. Arasıra çatışsak da…İzmir’e hizmet için buradayız. Çatışmadan uzak samimi şekilde İzmir için neler yapılacaksa onları yapacağız” dedi.

ADAYLIK DİYALOĞU: SİZİ KIZDIRMAYA HAZIRIM
Şengül, “2007’deki Şengül değişti. O yıllardan bu yana yaşlandı, tecrübe kazandı” dedi. Kocaoğlu bunun üzerine, “Yaşlanan benim tecrübe kazanan sensin” dedi. Şengül de, “Maşallahınız var. Hala emekliliği düşünmediğinize göre” derken, Kocaoğlu, “Ben düşünüyorum da hanım izin vermiyor” dedi. Şengül, adaylık diyaloğunun finalinde Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde AK Parti’den gelen eleştiriler üzerine, “Beni kızdırmayın yeniden aday olurum” sözlerine atıfta bulunarak, “ Sayın başkan ben sizi kızdırmaya hazırım. Siz bana söyleyin” dedi.

ADAYLIK SORUSUNA PETRO’DAN ALINTI YAPTI
Şengül 2009’da il başkanıyken, 2014’te de vekilken partisinin yerel seçimlerde Kocaoğlu’na kaybetmesinin hatırlatılarak “Kocaoğlu’nu üçüncü kez rakip olarak görmek ister misiniz?” sorusuna Rus Çarı Petro’nun sözüyle yanıt verdi. Şengül, 'Petro’nun  meşhur biz sözü var. Yenile yenile bir gün yenmesini de öğreneceğiz' Memnuniyetle tekrar aday olarak görmek isteriz. 2019 seçimlerinde aday olup olmayacağını bilmiyoruz. Farklı açıklamaları oluyor. Bırakacağım diyor devam edeceğim diyor. Netleştikten sonra daha net konuşuruz” dedi.

Kocaoğlu ise “Rekabet yarış olur. Yenilmek olmaz. CHP’de Ankara’da İstanbul’da yenilmekten bıkıyor mu” dedi.

ALT YAPI ÇIKIŞI: BÜTÜN BELEDİYELER ŞİKAYETÇİ
Kocaoğlu, AK Partili belediyelerin alt yapı çalışmalarına yönelik Büyükşehir’e olan eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi, “ Bizim belediye başkanlarımız da alt yapı çalışmalarından sonra yolların yapılmadığından şikayetçi. Bu sadece AK Partili değil bütün belediyelerin şikayeti. Alt yapı problemli iş. En çok sıkıntı çeken Bayındır. Burada yüklenici firma da olumsuz çıktı. Bayındır’da büyük problemler var. Aydın Bey de şehir plancısı. Bu işleri biliyor. İhale mevzuatında işin ehline vermek mümkün değil. Buradaki esas şey bunların yapılmadığı konusu. Burada da müteahhittin kontrol yapması gerek. Ben çok şanslıyım. Göreve geldiğimde İzmir’in alt yapısını yeniden yapmak düştü. Bize de bu düştü. İZSU’da başarılı çalışmalar yaptı. Alt yapıya girip sokakları paramparça edip milleti memnun etmek kolay değil. Musluğu açtığında su gelecekse elektrik gelecekse doğalgaz gelecekse TEDAŞ’ta çalışacak belediyede çalışacak. Doğrusu bir an evvel bitirmektir”

Kocaoğlu’nun alt yapıya yönelik sözleri üzerine Şengül ise şunları söyledi:  İzmir’de 30 belediye var. Kazıların en çok hangi belediyelerde yoğunlaştığına bakmak gerek. CHP’li belediyelerde de aynı sıkıntı vardır ama algı da önemli yaklaşım da. AK partili 7 belediyede böyle bir durum varsa sıkıntı vardır ama ben böyle olduğunu düşünmek istemiyorum.”

ŞENGÜL VE KOCAOĞLU KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNDE ODALARI HEDEF ALDI
Şengül, davalık olan Körfez Geçiş Projesi için Kocaoğlu’ndan destek isterken, projeyi yargıya taşıyan odaları hedef aldı. Şengül, “ Bir dava açıldı. Büyükşehir’in hazırladığı master planı var. Orada göremedik projeyi. Siz başından beri destekliyorsunuz ama arka plana bakınca belli bir organizasyon var. Bu bizi rahatsız ediyor. Odalar adı altında belli yatırımları engellemek adına bir yapı oluşmuş. Hükümet burada kendine yatırım yapmıyor. Havayolları, yollar yaptığımız gibi buda acil. Desteğini bekliyoruz” dedi.

Kocaoğlu da Körfez Geçiş Projesi’ni her fırsatta desteklediğini söylediğini hatırlatarak, “İzmir’de bu projeye dava açanlar benimde projelerime dava açıyorlar. Ankara’dan bakıldığında sanki ‘başkan söylese hallolulmuş’ gibi duruyor. Ama bana da dava açıyorlar “dedi.

KOCAOĞLU: BEN VEREYİM PARAYI
İkili ziyaretin sonunda ‘İZBAN’daki artı para’ sistemiyle ilgili de konuştu. Şengül, vatandaşın mağduriyetini dile getirdi. Kocaoğlu, “ Borçlanacağı rakam 5 lira... Kart 6 lira... Mevzuat açısından biz bunu yapamayız dedi bizim bürokratlar. Ben Kocaoğlu olarak taahhüt ediyorum. Kaç adam çıkacak bu şekilde şu kadar adam çıktı. Ben vereyim bu parayı ESHOT’a…Zarar etmek ayrı şey sübvanse etmek ayrı şey. Sayıştay’a hesap vermek ayrı şey. Ben seve seve bir lira için kartını değiştirecek kaç insan varsa ben vermeye hazırım” dedi.

 
Emniyet Müdürü Aşkın: İzmir'de gece sokağa çıkan korkmayacak
 
CHP'de o tepkisi sonrası tüzükte başa dönüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay 'MESAM'a kayyum'u Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
Sertel'den kıdem tazminatı çıkışı: Son 3 yılda...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye'de ...
AK Parti'de flaş karar! Şengül açıkladı: 4 başkanla yola devam
Şengül, yapılan değerlendirmelerin sonucunda Buca, Balçova, Narlıdere ...
 
İzmir siyasetine '8 Mart' merceği: Meclis'te 3 vekil, tarihte 10 başkan!
Hayatın her alanında eşitlikçilik mesajları verilen Dünya Emekçi Kadınlar ...
AK Parti'deki zirvede 'erken seçim' yoklaması!
Siyasi kulislerde sık sık konuşulan ‘erken seçim’ iddiaları, Cumhurbaşkanı ...
Meclis'te yumruklar konuştu: 2 vekil yaralı!
AK Partililer ile HDP’liler arasında yumruklu kavga çıktı. Hafif yaralanan ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek ...
CHP o raporu yarın AK Parti'ye teslim edecek
CHP, Seçim Güvenliği raporunu yarın AK Parti'ye teslim edecek. CHP Seçim ...
Erdoğan'dan: İnşallah bu akşama kadar 3 bini aşar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda toplam 2960 teröristin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri