POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
15 Mart 2019 Cuma - 19:08

Kocaoğlu ayakta alkışlandı... Büyükşehir'de veda meclisi!

2014-2019 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son oturumunda Başkan Kocaoğlu ve belediye başkanlarının veda mesajlarıyla duygu dolu anlar yaşandı. Herkese hakkını helal ettiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu tarımsal kalkınma vurgusu yaptı. Veda konuşması yapan Kocaoğlu, meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Ayrıca mecliste belediye başkanları da tek tek söz aldı.

Kocaoğlu ayakta alkışlandı... Büyükşehir de veda meclisi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2014-2019 görev yılı son meclisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönetiminde gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görev süresinin son meclis oturumunda veda konuşması yapan Kocaoğlu, meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’de katıldı.

AK PARTİ’Lİ KÖKOĞUZ: HATA YAPTIYSAK AF DİLİYORUM
Gündemdeki önergelerin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde ilk söz isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, “2014 yılında İzmir halkı size bir görev verdi. Biz hepimiz onurlandık ve şeref duyduk. İzmir halkının verdiği görev nedeniyle biz mecliste muhalefet görevi üstlendik. Bu görevi üstlenirken de demokrasi gereği olarak bir takım eleştirilerde bulunduk. Şahsınızdan ve CHP’li meclis üyelerinden hata yaptıysak af dilemek istiyoruz. Personellere, bürokratlara, basın mensuplarına, bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP’Lİ AYDOĞAN HELALLİK İSTEDİ
Kökoğuz’un ardından bir veda konuşması da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’dan geldi. Aydoğan “Hiçbir hatibin sözünü kesmedim, sessiz, sakin bir grup başkan vekilliği yaptım. Kalp kırdıysam ki kırmam, arkadaşlarımın hepsinden helallik istiyorum. Biz noktayı koyduk. Gençler öne geçsin. Biz görevimizi yaptık. Bu ülkeye borç ödenmez. 50 senedir çalışıyorum, borcumu ödeyemedim. Biz bedava okuduk, bizi meslek sahibi yaptı. Borcumuzu ödeyemeyiz”açıklamasında bulundu.

İki partinin grup başkan vekillerinin ardından 1 Nisan’dan itibaren görevi devredecek olan CHP’li belediye başkanları tek tek söz aldı.

PİRİŞTİNA: BUCALILAR BU ALIN TERİNİ UNUTMAYACAKTIR
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, “Sizle şahsen çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kente dair 5 yıl içinde 650 milyon TL gibi bir yatırımı Bucalılara kazandırdığınız için teşekkürü size borç biliyorum. Emin olun ki Bucalılar da bu dökülen alın terini asla unutmayacaklardır” diye konuştu.

ATİLA: GURUR DUYUYORUZ
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Güzel Bornova’mıza yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizi içimizden Büyükşehir’e göndermiş olduğumuz için, İzmir’i çok iyi temsil ettiğiniz için gurur duyuyoruz. Sizinle çalışmak da ayrı bir onurdu. 2014-2019 dönemi daha önceki döneme göre daha uyumluydu. 7 seçimi bir arada geçirdik, darbe girişimini yaşadık. Zor şartlarda sizin başkanlığınızda olumlu çalışmalar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

ŞENTÜRK'TEN KARGO HAVA TAŞIMACILIĞI TALEBİ
Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk ise, “İlçemize verdiğiniz katkılardan dolayı başta size teşekkür ederim. Hizmet odaklıyız. Küçük Menderes Havzası adına talep ettiğim bir konu var. Siyasi partinin temsilcileri buradayken söylemek istiyorum. Küçük Menderes Havzası’nda tarıma dayalı daha çok hizmet gelmesi adına hem hükümetten hem gelecek dönemde büyükşehir belediye başkanımızdan bir talebim var. Dünyanın bir ön bahçesi Küçük Menderes Havzası… Ürettiklerimizi ne kooperatifler ne de özel sektör aracılığıyla hızlı sevk edebildiğimizi düşünmüyorum. Küçük Menderes Havzası’nda bir kargo hava taşımacılığı yapılabilir. Çocukluktan beri hayalim olan bir şey bu!” diye kaydetti.

BU FİLM BİTMEZ
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Sizinle çalışmak güzeldi. Bu noktadan sonra bu film bitmez” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN VEDA MESAJLARI 
Veda konuşmasını yapan Başkan Kocaoğlu birlik ve beraberlik mesajı vererek tarımsal kalkınma vurgusu yaptı. Kocaoğlu şunları söyledi:  Bir 5 yıl birlikte geçirdik. Aslında çok da iyi bir 5 yıl oldu. Benim 15’inci yılım. Birlikte çalıştık. Kentimizi düşündük. Yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Tabii ki bu görevler gelip geçici. Hepimizin bir mesleği, işi, uğraşı var. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği, siyasetteki makamlar meslek değildir. Geçici olarak buraları işgal ettik. Çok şükür onurumuzla, ayağımıza taş değmeden bu görevi 15 gün sonra tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Yeni gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Ülkemiz son derece zengin bir ülke. Birlik, beraberlik içinde olduğumuzda bizim başaramayacağımız hiçbir konu yok. Üniversite yıllarından bu yana buna inanan kardeşinizim. Türkiye’de kimse tarımı konuşmazken gündeme getiren, karınca kararınca belli örnekleri hayata geçiren kardeşinizim. Türkiye kalkınacaksa, insanlarımız daha zengin, sürdürülebilir bir hayat sürecekse, dünyanın en mükemmel coğrafyasında biz tarım ve hayvancılık sektörünü acilen ele almalıyız. Hem kendi kendine yeter hale gelmesi hem de ihracatı arttırarak, sanayileşmeye, bilime, teknolojiye kaynak ayıracak artı değer yaratması bizim olmazsa olmazımızdır. Hepinize hakkımı helal ediyorum. Eğer istemeyerek de olsa bir arkadaşımızın gönlünü kırdıysam ondan da af diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 
Zeybekci'den 'Körfez' çıkışı: Umurlarında değil... Çıldıracağım!
 
Halkapınar'daki göçükten bir acı haber daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci'den 'Körfez' çıkışı: Umurlarında değil... Çıldıracağım!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, katıldığı ...
Soyer'den Kiraz'da 'İYİ' mesai... Üreticiyi sevindiren vaat!
CHP'nin aday çıkarmayıp İYİ Parti'nin adayına destek kararı aldığı iki ...
CHP’li başkandan tartışılan karar: Adaylığı düşürülen MHP’li o isim koltuğuna geri döndü!
Dikili Belediye Başkanı CHP’li Tosun, ilçede Cumhur İttifakı’nın adayı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırıda 3 Türk yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği ...
CHP'li İduğ: Bornova'da sandıklar çiçek açacak
CHP Bornova Adayı İduğ: Seçimi büyük bir başarı ile tamamlayacağız, sandıkta çiçekler açtıracağız...
Çavuşoğlu: Vize muafiyetiyle ilgili 6 kriter kaldı
Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Vize muafiyetiyle ilgili 6 kriter kaldı. ...
 
Bayraklı Adayı CHP'li Sandal projelerini açıkladı: Hedef marka kent!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, lansman toplantısı ile ...
Kayalar ve Purçu'dan Menderes'te yaşayan Romanlara ev vaadi!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP adayına destek amacıyla geldiği ...
CHP'li Tuncay Özkan sessizliğini bozdu: Soylu ve Dağ'a salvo, Soyer'e destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan, CHP’nin Buca ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri