POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
8 Ekim 2018 Pazartesi - 21:52

Kocaoğlu'ndan 'Tarafsız Bölge'de çok konuşulacak mesajlar!

Tarihi kararı sonrası ilk kez bir ulusal yayına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu çok önemli mesajlar verdi. Olağanüstü kurultay tartışmaları sürecindeki değişim vurgusunu detaylandıran Kocaoğlu, "CHP ülkeye umut olamıyor" dedi. Başkan kararından dönüş ihtimallerine yönelik sorulara da içtenlik cevap verirken, "Siyaseti bıraktım, partiyi bırakmadım" ifadelerini kullandı. Kocaoğlu "Genel Başkan olmak istiyor musunuz?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Kocaoğlu ndan  Tarafsız Bölge de çok konuşulacak mesajlar!

GERÇEKİZMİR – İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinin koltukta en uzun süre oturan ismi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeniden aday olmama kararının ardından ilk kez bir ulusal yayına katıldı. 

Başkan Aziz Kocaoğlu CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Gazeteci Ahmet Hakan ve konukların sorularını yanıtladı. 

Başkan Aziz Kocaoğlu ‘tarihi kararı’ndan 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimleri sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yaşanan olağanüstü kurultay sürecinde değişimden yana tavır almasının nedenlerine kadar çok sayıda önemli konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 



'ADAYIM' DESEYDİM CHP BENİ YÜZDE 99.9... 
Programda kapı ‘Bir daha aday gösterilmeyeceksiniz diye mi bu kararı aldınız?’ sorusuyla açılırken, Başkan Kocaoğlu, “Öyle bir şey söz konusu değil… ‘Adayım’ deseydim CHP beni yüzde 99.9 aday gösterirdi. Ben aday olmak istemediğim, 15 sene yürüttüğüm görevi bir arkadaşa devretmeyi daha doğru bulduğum için aday olmadım” dedi. 

Başkan Kocaoğlu, “Siyasetin emekliliği yok ama profesyonel bir hedefim de yok! Ama ben CHP’liyim. Partime bu seçimde de bundan sonraki her seçimde de elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım” diye konuştu. 

BU KARARI 2014'TE ALMIŞTIM AMA... 
Büyükşehir Belediye Başkanı programda yeniden aday olmamaya 2014 yerel seçimleri öncesinde karar verdiğini de yineledi ve şunları söyledi: 2014 yerel seçimlerinden önce karar verdim. Bunu Genel Başkan’la da paylaştım. ‘AK Parti’nin adayın göre karar vereceğim’ dedim. Aslında 10 seneyi de yeterli görüyordum. Binali Bey aday olunca o dakikada gidip dosya alıp aday oldum. 

Kocaoğlu, ‘AK Parti bu seçimde de çok güçlü bir ismi aday gösterirse ve size ihtiyaç olduğu düşünülürse ne yaparsınız’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi: Şu anda siyasette AK Parti içinde 1 numaralı isim Cumhurbaşkanımız, 2 numara da TBMM Başkanı Binali Yıldırım… TBMM Başkanı’yla yarıştım. Binali Bey’i gösterdiler, centilmence yarıştı. O sonra Başbakan oldu, TBMM Başkanı oldu. Ben iş adamıyım. Parti 1999’da baraj altında kalınca siyasetle yolumuz kesişti. Şimdi de nokta koymak istiyorum.

GENEL BAŞKAN'IN ARAMASINA GEREK YOK! 
Kocaoğlu Genel Merkez ile iletişim konusunda da önemli açıklamalar yaptı. “Partide kimseyle aramda problem yok” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararı sonrası kendisini aramaması konusunda da “Aramasına gerek yok benim de onu aramama gerek yok. 2014’ten sonra her konuşmamızda ben bir daha aday olmayacağımı söyledim. Siyasette ilk öğrendiğim şey şudur; bildiğin soruyu sormayacaksın. Genel Başkan benim aday olmayacağımı biliyor. Bunu tekrar söylememe gerek yok” ifadelerini kullandı. 

HİÇ BİR KANATTAN OLMADIM, 'DEĞİŞİM' DEDİM! 
Kocaoğlu 24 Haziran seçimleri sonrası partide patlak veren olağanüstü kurultay tartışması sürecinde değişimden yana tavır almasıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Aday olmama kararının bu süreçle hiçbir ilgisi olmadığını ifade eden Kocaoğlu, “Ben hiçbir kanattan olmadım. 1954 seçimlerinde 6 yaşında oy pusulası dağıttım, 65 sene geçti hiç adamcı siyaset yapmadım. Ben değişimden yanaydım, açıklama yaptım. “Genel Başkan’ın önderliğinde partide köklü bir değişim yapılmalı’ dedim” şeklinde konuştu. 

DEĞİŞİM VURGUSUNU ANLATTI 
Kocaoğlu köklü değişim vurgusunu da şöyle açıkladı: Cumhuriyet Halk Partisi benim partim… Bugüne kadar Türkiye’yi nasıl yöneteceğini, belli başlı sorunların neler olduğunu ve bunlara yönelik çözümlerin neler olacağının yer aldığı bir yol haritası belirlememiştir. ‘Ekonomide, dış politikada ne yapmak lazım?’diye… Ülkeyi nasıl yöneteceğini temellendiremedi. Bunu ben de anlamıyorum vatandaş da anlamıyor. Parti anlatamıyor değil böyle bir yol haritası yok! Bunu 2007’den bu yana Genel Başkanlarımız Deniz Baykal’a da Kılıçdaroğlu’na da anlattım. Politika üretecek bir mutfak yok. Aklın ve bilimin önderliğinde olmadan halka gitmeden çözüm üretemezsiniz. Aynı şeyleri söyleyip yaparak farklı bir sonuç beklemek doğru değil… Ülkeyi yönetecek partinin, kenti yönetecek başkanın, yapacağı her hareketin, söyleyeceği her sözün o kurum içerisinde diğer tüm fonksiyonlarla birlikte tutarlı bir hali olmalı… Makro bir problemi konuşurken onun mikrodaki yansımalarını da anlatabilmelisiniz. Mikroyu konuşurken makroya da bağlamalısınız. 

ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ LAZIM, CHP ÜLKEYE UMUT OLAMIYOR! 
Büyükşehir Belediye Başkanı, süreçte CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile birlikte hareket edip etmediği sorusuna da ‘Kimseden yana taraf olmadım’ vurgusuyla yanıt verdi ve şunları söyledi: İnce’nin Ankara’daki toplantısına katıldım. Orada uzunca bir konuşma yaptım ve değişimden yana olduğumu söyledim. Orada ne İnce’ci ne Kılıçdaroğlu’cu olmadığımı da söyledim. 

Kocaoğlu, ‘Kılıçdaroğlu gitse, İnce gelse sorun çözülür mü?’ sorusuna ise “Kesinlikle olmaz. Zihniyetin değişmesi lazım… Kadroların aklın ve bilimin rehberliğinde yenilenmesi lazım… CHP ülkeye umut olamıyor. 15 senedir çırpınıyorsunuz, üretmeye çalışıyorsunuz ama bunu genelde yapamadığınız zaman burada yaptığınız iş burada kalıyor. Ayrı bir ekonomik model koyulması lazım... 

İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİL!
‘İzmir CHP’nin kalesi’ nitelemesi hakkında da konuşan Kocaoğlu, “Öyle bir şey yok! Kesinlikle yanlış. Tarihe bakarsanız, çok partili döneme bakarsanız böyle bir durum yok. Partinin baraj altında kaldığı dönem vardı. Şu anda partinin oyu son seçimde yüzde 42. Muharrem İnce’nin aldığı oy yüzde 54 küsur. Yerel seçimde dinamikler farklıdır. Adaya bağlıdır” dedi.

O SORUYU KAHKAHA ATARAK YANITLADI! 
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın programda yanıt verdiği en dikkat çeken iki soru olası bir ‘geri dönüş’ üzerine oldu. Kocaoğlu, “Parti size ‘ihtiyaç var derse’ ne yaparsınız?’ sorusuna “Buna cevap vermek muaşeret kurallarıma göre doğru değil… Genel Başkan bana bunu teklif ederse ben bunun cevabını O’na veririm, medya önünde olmaz” derken, “Kapınız aralık mı?” sorusunu ise kahkaha atarak cevapladı! 

SİYASETİ BIRAKIYORUM PARTİYİ BIRAKMIYORUM! 
Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Yerel seçim sonrası siyasi dinamikler değişirse CHP dışında bir oluşum olursa katılır mısınız?’ sorusunu da şöyle yanıtladı: Ben siyaseti bırakıyorum partiyi bırakmıyorum. Ben CHP’liyim hiçbir oluşumun içerisinde olmam… 

Kocaoğlu programın sonunda "Genel Başkan olmak istiyor musunuz?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

 
CHP'de Başkan Oran'dan 'adaylık' istifası: Yola o sloganla çıktı!
 
Azeri suç örgütü lideri İstanbul’da yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderesli 9 Ekim 2018 Salı 16:04

Parti disiplinine verilmeli....

Yorumu oyla      0      0  
9 Ekim 2018 Salı 11:32

Kocaoğlu CHP siyaset üretemiyorsa siz onbeş yıl Büyükşehir belediye başkanlığı yaptınız sizin hiç payınız yokmu.chp de bilim siyaseti yapılmıyor .kahve ve büro siyaseti yapılıyor .ve hedefe gitmek için siyaset yapanların sayısı çok fazla .mv listelerine bakıldığında zaten siyasetin nasıl yapıldığı biliniyor.doğru söylemiş Kocaoğlu ama kendisinde işin içinde olduğu için aynı hatayı kendisinde yapmış olmuyormu.CHP de çoğulcu siyaseti yapılmıyor.kimse ne eğitime nede bilegye önem vermiyor.ekim olsun ben nedensem olsun siyaseti var.

Yorumu oyla      0      0  
chp li 8 Ekim 2018 Pazartesi 23:51

aziz kocaoğlu ne adaylığı NEDE siyaseti bıraktı. BIRAKTIRILDIIIIII !

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Başkan Oran'dan 'adaylık' istifası: Yola o sloganla çıktı!
CHP’de 2014’ten bu yana Çeşme İlçe Başkanlığı görevi yürüten Ekrem Oran, ...
Erdoğan: 'Buradan çıktı' demekle kendini kurtaramaz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin, ...
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İnönü' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye yönelttiği eleştirilere ...
 
Kooperatifler Kocaoğlu için düğmeye bastı: Yücel'le görüştüler, miting yapacaklar!
2019 yerel seçimleri için 'yokum' diyen Kocaoğlu'nun flaş kararına karşı ...
CHP İzmir Yönetimi'nde ilk aday adaylığı kararı: Konak için yola çıkıyor!
CHP İzmir İl Yönetiminden ilk ‘aday adaylığı kararı’ açıklaması geldi. ...
AK Parti kulislerinde flaş iddia: O başkanlar aday gösterilmeyecek!
AK Parti İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. ...
 
CHP İzmir'de o ilçede örgütten ortak karar: Adayımız...
CHP’de aday adaylığı düşünenlerin istifa süreci ve aday adaylığı başvuru ...
AK Parti ile MHP'den bir 'ittifak zirvesi' daha!
Yerel seçimler konusunda AK Parti - MHP yetkilileri arasında ikinci görüşme ...
AK Parti İzmir'de kritik revizyon mesaisi: Başkent'ten 3 kişilik heyet geliyor!
AK Parti İzmir’de 4 ilçe için revizyon düğmesine basıldı. AK Parti Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri