POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
13 Şubat 2018 Salı - 15:07

Kocaoğlu'ndan çarpıcı mesajlar: İZBAN'da yeni sistem eleştirilerine ne yanıt verdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı, Bornova Belediyesi'nin televizyonu Bornova TV'de katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulunurken, İZBAN'da uygulamaya koyulacak artı para sistemine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kocaoğlu ndan çarpıcı mesajlar: İZBAN da yeni sistem eleştirilerine ne yanıt verdi?

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bornova Belediyesi’nin televizyonu Bornova TV’ye konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’na destek veren Başkan Aziz Kocaoğlu şehitlere rahmet dilerken, operasyonun Türkiye için kaçınılmaz olduğunu söyledi.

HAREKAT KAÇINILMAZDIR 
Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ben Afrin Harekatı’nın kaçınılmaz olduğunu, ülkenin bütünlüğü için müdahale etmenin zorunlu olduğuna inanan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Biz 1991 yılındaki İlk Körfez Savaşı’na müdahil olmadık. Ortadoğu bataklığından kurtulduk. İkinci Körfez Savaşı’nda da AK Parti ve CHP vekillerin tezkereyi reddetmesi bizi bataklıktan kurtardı. Suriye’den önce Irak’ta bu iki savaşın ardında bir devlet oluşumu oldu. Görüntüde Bağdat’a bağlı olsa da bağımsız hareket eden bir devlet… Aynı oyun Suriye’de oynanmaya başlandı. Suriye’nin kuzeyinde yine bir bağımsız devlet kurulması, Akdeniz’e çıkararak bir tampon devlet kurma planı… Emperyalistlerin planı Ortadoğu’yu buradan şekillendirmek… Bu çok eskiden beri bildiğimiz bir politika… Bu politika Türkiye’yi ve devamında İran’ı da bölmeye yönelik… O zaman Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmak zorundayız. İçişlerinde kendi yönetimlerini belirleyebilirler ama kendimiz bölünmemek için komşularımızın toprak bütünlüğünü de savunmak zorundayız. İzlediğim kadarıyla hükümet de bu yöndeki mücadelesini sürdürüyor. Bu da ülke açısından son derece sevindirici…” dedi.

İZMİR 2 BÜYÜK STADA İHTİYACI VAR 
Başkan Kocaoğlu programda kent gündemini de değerlendirdi. Stat konusunda açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “Stat konusu Türkiye’de maalesef siyasi malzeme yapılmıştır. İzmir’in bu tür semt statlarına ihtiyacı vardır. Biz başlattık. İki stat sözümüz vardı. Örnekköy’de ve güneyde daha büyük iki stat yapmak istiyorduk ama maalesef olmadı. Bornova Stadı’nı yaptık. Alsancak Stadı da yıkıldıktan sonra İzmir’in stadı oldu. Göztepe ve Altınordu burada başarıyla mücadele ediyor.  Biz başka yer bulamadığımız için aynı zamanda da Tire’ye 15 bin kişilik yine bir stat yaptık. Önümüzdeki günlerde açacağız. Çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. İzmir’in 30-35 bin kişilik bir futbol stadına acilen ihtiyacı vardır. Uluslararası müsabakaların kente gelebilmesi için bu şarttır. Umarım bakanlık bu eksikliği görür ve böyle bir stadı kente kazandırır” ifadelerini kullandı.



İZBAN'DA YENİ UYGULAMA ELEŞTİRİLERİNE YANIT 
Büyükşehir Belediye Başkanı kent ulaşımının can damarı İZBAN'da 15 Şubat'ta devreye girecek yeni sisteme yönelik eleştirilere de yanıt verdi. 

"Ne yaparsanız yapın İzmir önce bir sallanır, sonra taşlar yerine oturur" diyen Kocaoğlu, "İZBAN'da Aliağa-Menderes artık Aliağa-Selçuk oldu. Bu mesafe 136 kilometre...  Yarın Bergama'ya da gidecek, 52 kilometre de burası toplamda 188 kilometre olacak. 188 kilometrelik mesafenin tek biletle gidilmesi doğru değil... Bu işin bir de adaleti var. Bizim yolcumuzun büyük bölümü Şirinyer-Çiğli arasında sefer yapıyor. Bu mesafe yine tek biletle gidilecek. Önce nerede ineceği bilinmediği için fazla kesilecek, sonra iade olacak. '136 kilometreyi de aynı ücretle gitsin' demek ne TCDD ne de Büyükşehir açısından doğru değil... Zaten 90 dakika uygulaması devam ediyor. 25 kilometrenin üzerindeki mesafelere artı para almak işin doğası gereğidir. İzmirli vatandaşlarımızın İZBAN'ın gittiğin kadar öde tarifesinin daha hakkaniyetli olduğunu bilmelerini istiyorum" diye konuştu.

Kocaoğlu İzmir ile İstanbul ve Ankara arasında ulaşımdaki fiyat farkı kıyasını da 90 dakika uygulaması hakkında bir anısını anlatarak yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle konuştu: 90 dakika uygulaması 2 TL iken bir açılışta benden biraz yaşlıca bir hanımefendi geldi, beni sordu. 'Ben sana teşekkür etmeye geldim evladım' dedi. 'Ben burada konuma komşuma 2 TL'ye gidiyorum, 2 TL'ye geliyorum. Bir akrabamı ziyaret için İstanbul'a gittim. Oğlumla birlikte 23 TL'ye gittik, 23 TL'ye geldik. 46 TL! Allah senden razı olsun' dedi.

ARTIK TEK ELDE TOPLANACAK!
Yerelde kalkınma stratejisi, çevre politikaları, yatırımlar hakkında kısaca bir özet sunan Kocaoğlu yeni bir ulaşım sistemi üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kocaoğlu, “Biz göreve geldikten sonra birçok söz söylendi. ‘Eli yüzü pasaklı çocuk’, ‘İzmir köydür’, ‘itikadı zayıf’ denildi. Ama biz yılmadık, çalıştık. Kredi olanaklarını bulduk ve köy büyüme trendiyle çok önemli bir noktaya geldi. Biz tozunu silktik. Bundan sonra İzmir daha da önemli bir duruma gelecek. Tarım uygulamalarımızı hükümetimiz örnek alıyor. Yaptığımız kentsel dönüşümü mutlaka örnek alacaklardır. Çünkü başka çaresi yoktur. Uzlaşma ve gönüllülüğe dayanmaktadır. Önümüzde bir ulaşım modeli gerçekleştiriyoruz. Çevre ilçelerimizle beraber yapıyoruz. Onu gerçekleştirdiğimizde örnek olacak. Belli sıkıntılarımız var ama çözeceğiz.  Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 metropol içine hizmet veriyor. Raylı sistemle dışarıya açılacak. Bugün ulaşım görevini yapan kooperatifler, birlik ve dolmuşlar yürütüyor. Bizim şemsiyemizin altında, aracın yaşına, garajlara kadar bizim belirlediğimiz ama onların bağımsız çalıştığı, çalışan aracın parasının kendi hesabına geçtiği bir sistem olacak. İzmir’de ulaşım tek elden olacak. Vatandaş memnun olacak. Ücret toplama derdinden kurtulacaklar. Bugün ESHOT ve vapurların yaptığı sistem gibi olacak” diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN ADRES VERDİ
'Merkezi hükümetin bizim önümüzü açması lazım' diyen Kocaoğlu, "Bugün biz kendi başımıza metro yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Kocaoğlu ayrıca yerli otomobil için kurulması gereken fabrika için yer gösterdi. Kocaoğlu düşüncesini, "Yerli otomobil fabrikası Bornova’da olmaz. Çok büyük bir alana yapacaksınız. İzmir’e yapılması önemlidir. Tarım arazilerinin korunması önemlidir. Geniş ama tarım arazisi Aliağa’da Şakran’a giderken Çaltılıdere tarafında bazalt ocaklarının orada verimsiz büyük araziler vardır. Bunlar hazinenindir. Onlar verildiğinde hem Aliağa hem Çandarlı limanına yakın optimum noktadadır. Bu İzmir’de yapılabilir. Bence tercih de Aliağa tarafı olmalıdır" sözleriyle aktardı. 

BORNOVA'DA DÜŞÜNDÜK AMA... 
Tramvay Projesi'ne değinen Kocaoğlu geçmiş dönemde Bornova'da böyle bir uygulama yapmayı düşündüklerini ifade ederken, "Merkezden Adliye'ye kadar bir düşüncemiz vardı.  Ama her şeye yetişmek mümkün değil. Şirinyer metrosu çok daha acil. Başka acil konularımız da var. Mesela Uçanyol, Homeros Bulvarı trafiğin rahatlaması için çok önemli. Başka caddeler de açtık. Halkapınar-Otogar metrosunu merkezi hükümet yapacağını söyledi. Bekleyeceğiz" dedi. 

 
Sürekli'den yoğun mesai: 1 günde 4 ilçe
 
CHP'li Berberoğlu hakkında karar: 5 yıl 10 ay hapis
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 14 Şubat 2018 Çarşamba 10:11

Kocaoğlu sözünü tutmalı takma isimli arkadaşım belediyenin karşıyaka da stadı yapacağı arazi var mı?

Yorumu oyla      0      0  
KOCOĞLU SÖZÜNÜ TUTMALI 13 Şubat 2018 Salı 16:54

AZİZ KOCAOĞLU KARŞIYAKA YA STAD YAPACAĞINI KAÇ SEÇİM ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ HATIRLIYORMU ACABA. SÖZÜNÜ TUTSAYDI ŞİMDİYE KADAR KARŞIYAKAMIZIN STADI OLURDU. AMA AZİZ KOCAOĞLU NUN ÖNCELİĞİ BORNOVA. BORNOVAYA STAD YAPACAĞIM DEDİ HEMEN YAPIMA BAŞLADI. KARŞIYAKA YA NEDEN BUKADAR KİNLİ BAKIYOR. KAF SİN KAF LILAR ARTIK AZİZ KOCAOĞLU NA İNANMIYOR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta edebiyat şöleni: Öyküler dile gelecek!
Konak Belediyesi'nin bu yıl 16'ıncısını düzenleyeceği, 16-17 Şubat tarihleri ...
Gaziemir'de sevgiliye 'el emeği' armağan
Gaziemir Belediyesi, Cumhuriyet Semt Evleri kursiyerlerinin el emeği eserlerini ...
Yeşil seferberlik: 16 bin ağaç Buca'dan yükseliyor
Buca Belediyesi başlattığı yeşil seferberliğinde 16 bin ağaca ulaştı. ...
 
Bornova'ya iki yeni pazaryeri
Bornova Belediyesi, ihtiyaç duyulan vatandaşların ve pazarcıların talep ...
Buca'da ders: Dijital dünyada ebeveynlik
Teknoloji geleceğimiz olan çocuklarımızı nasıl etkiliyor? Teknoloji, hayatımıza ...
İzmir'de film setlerini aratmayan yangın istasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, itfaiye erlerinin eğitimi için film setlerini ...
 
Ödemiş'te restarasyon mesaisi tam gaz!
Ödemiş Belediyesi, Çobandede (Şeyh Cüneyd) Kümbeti restorasyonu ve çevre ...
Dikili'de sorunlara 'acil çözüm'
Dikili Belediyesi Acil Çözüm Ekipleri ilçe sınırlarında gerçekleştirdiği ...
Soylu'dan 14 Şubat mesajı: Sevdamız Menderes
14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında açıklamada bulunan Menderes Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri