POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
21 Şubat 2018 Çarşamba - 10:51

Kocaoğlu'ndan flaş adaylık mesajı: Üstüme böyle gelirlerse...

Büyükşehir Belediye Başkanı İZBAN’daki yeni sistem üzerine eleştirilere yanıt verdiği ve AK Parti cephesinden gelen ‘istemezükçü’ çıkışlarını cevapladığı programda adaylık sorusuna “Bakacağız, benim üstüme böyle gelirlerse aday olurum. Beni sakin bıraksınlar. Tabi ki eleştirecek en doğal hakkı… Ama iğneyi kendine çuvaldızı başkasına bıraksınlar” dedi.

Kocaoğlu ndan flaş adaylık mesajı: Üstüme böyle gelirlerse...

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı yayında İZBAN’da geride kalan hafta uygulanmaya başlayan artı para sistemi ve bu sisteme yönelik eleştiriler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aziz Kocaoğlu adalet ve hakkaniyet vurgusu yaparken, sürecin başında yaşanan sıkıntılar için ‘çocukluk hastalığı’ benzetmesi yaptı, önerilere de açık olduklarını vurguladı.

Kocaoğlu, “Yeni bir sistem kurmak son derece sıkıntılı… Ama bu konu üzerinde uzun yıllardır çalışıyoruz. Minimum 8 sene oldu. İZBAN 3 yıl içerisinde Bergama’ya uzanacak. Bir sistem kurmamız gerekiyor. Bu sistemin önce adil olması gerekiyor. Şuanda İZBAN hattı 136 kilometre… Bu mesafeyi tek biletle gitmek ne kadar adil, ne kadar hakkaniyetli? Biz İZBAN’da ‘gittiğin kadar öde’ yazılımına geçtik. Başka bölgelerde şuanda bunu uygulayacak durumumuz yok” dedi.  

Sistemi detaylandıran Kocaoğlu, “Sistemi kurarken ‘Eski metropol içerisinde 25 kilometre tek biletle gidilsin, 90 dakikada aktarma hakkı alsın’ üzerine şekillendirdik. 25 kilometreden sonra da kilometre başına 7 kuruş ödesin dedik. Bunun üzerine de bir yazılım çalışması yaptık. Bu sistemi kurduk. 25 kilometreden sonra kilometresine 7 kuruş ödesin dedik. Burada uzun bir zam da söz konusu değil ama bir sistem kurmak istedik. Bunun üzerine bir yazılım çalışması yaptık. Hakkaniyeti aradık. Sistemin olabildiğince hatasız olmasına çalıştık. Karşıyaka İstasyonu’ndan Aliağa istikametine gideceksin Karşıyaka-Aliağa arası atıyorum 7.10 kuruş, bunu kartınızdan kesiyor. Siz Aliağa’ya değil Çiğli’ye gidiyorsanız, çıkışta aynı girerken olduğu gibi kartınızı okutuyorsunuz 2.86’nın geri kalanı kartınıza ilave ediliyor” diye konuştu.

İZMİRLİLER BUNU 15 SENEDE ÖĞRENMEDİLERSE... 
“İzmirliler ‘136 kilometreyi 2.86 TL’ye gidelim’ diyorsa ona sözümüz yok” diye Kocaoğlu, “Keşke böyle bir imkan olsa ama dünyanın hiçbir yerinde bu mesafe bu ücrete gidilmez” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca, “Bu sistem şuan İstanbul’da metrobüste o yoğunlukta çalışıyor. Bu sistemin oturması ve desteklenmesi dileğimiz. 15 senedir bu kentte Büyükşehir Belediye Başkanıyım… Yaklaşımımız, duruşumuz, insana bakışımız belli… Vatandaşın aleyhine karar almamız mümkün değil! Eğer İzmirliler bunu 15 senede öğrenmediyse yapacak bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu şunları söyledi: İzmir’in ulaşım sistemi asgari ücret ya da biraz fazlasıyla geçinen insanlara göre ayarlanmıştır. Bizim ulaşıma bakımız şu… Örneğin bir evli çift… Az maaş alıyor dolayısıyla iş yerine uzak bölgelerde ev kiralıyor. Dolayısıyla günde 2-3 vesait yapmak zorunda kalıyor. İşte biz bu yüzden 90 dakikayı çıkardık. Konu sosyal belediyecilikse sosyal belediyecilik örneği 90 dakikadır. Biz evden işe gidiş gelişte 2 vesait kullanan hemşerimizin cebine ayda 120 TL koyuyoruz. Daha doğrusu cebindeki paradan az azalıyor. Ama bunun yanında adaleti de korumamız lazım. 136 km’yi tek biletle gitsin diyorlarsa ya da sistemde bir hata varsa önersinler memnuniyetle uygularız.

Kocaoğlu sistem için getirilen ‘ödeme inişte alınsın’ eleştirisine de yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Hepimiz genç olduk. Biri çıkar, zıplar, atlamaya çalışır, güvenliklerle sorun yaşanır, daha büyük problem çıkar. Biz problem çıkarmak istemiyoruz, problem çözmek istiyoruz” dedi.

Kocaoğlu programda AK Parti cephesinde Alaçatı’ya yapılması planlanan havaalanı ve kentteki enerji projeleri üzerinden gelen ‘istemezükçü’ eleştirilerine de yanıt verdi.

HAVALİMANINA KARŞI DEĞİLİM 
Kocaoğlu, “İstemezükçüleri söyleyenlerin, yani Sayın Hamza Dağ ve diğerlerinin ‘istemezükçülüğün’ ne olduğunu gözden geçirilmesi gerek. Ben istemezükçü değil, aksine bu konuyu destekleyen biriyim. Orada bir havalimanı vardı ve gayri faaldi. Yeniden gündeme geldi. Zaten oraya belirli boyutta uçaklar inecektir, yaz sezonu veya hafta sonları çalışacaktır. Havalimanının yapılmasında benim açımdan herhangi bir mahsur söz konusu değildir; tam aksine bu konuyu desteklerim” diye konuştu.

Havalimanı’nın yanı sıra rüzgar enerjisiyle bir bağlantı kurulduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Rüzgar enerjisinin de yapılmasına karşı değilim. Ama adamın evinin 100 metre ilerisine, hayvan damının yakınına, yani insanların hayatını etkileyecek yakınlıklara tabii ki de karşıyım. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, uygun olan yerlerde rüzgar enerjisinin, sürdürülebilir temiz enerjinin yatırım yapılmasına karşı olmak söz konusu değildir. Her meclis toplantısında bir çok rüzgar enerjisi yatırımı geçmektedir. Rüzgar enerjisinde önemli olan şudur: Ankara’dan planlayanlar yerinde fiili durumu değerlendirerek, yerel yönetimlerle ilişkiye geçerek kendi il müdürlüklerini çağırırlar ve uygun olan yerlere yapılır. Orada insan da yaşıyor, orman da var, tarımsal alan da var, havyan da otlatılıyor. Rüzgar enerjisinin nereye kurulacağına bunların hepsi göz önünde bulundurularak karar verilmeli. Bitek ovalara güneş enerjisinin kurulması da doğru değildir” dedi. 

BUNLAR LAFI GÜZAF... NE YAPTINIZ? 
Büyükşehir Belediye Başkanı, seçime yaklaşık bir sene kala bazı kişilerin Büyükşehir’e vurarak siyaset yapmanın dozunu artırdığına da dikkat çekerek şunları söyledi: İstemezükçü gibi klasik söylemlerle siyaset yapılması, bize değil kendilerine zarar verir. Bizim yoğurt yiyişimiz de belli, kent için ne yaptığımız ve nasıl çabaladığımız da belli. Bu kişiler, İnciraltı planları konusunda konuşmak durumunda. Örneğin Genel Başkan Yardımcısı ve 2 dönemdir milletvekili olan Hamza Dağ, siz nasıl bir girişimde bulundunuz, ne yaptınız? Onu sorgulanmak gerek. 'Tramvay geç bitti, erken bitti'..  Bunlar lafı güzaftır. Yani boş laftır. Siz ne yaptınız, ne yatırım yaptınız? İzmir’in hangi problemi çözmek için uğraştınız? Yap-işlet-devretle havalimanı yapıldı, yine aynı şekilde şehir hastanesi ve buna benzer şeyler.. İzmir’in ekonomisinin kalkınması için, teşvikinden tarımın kalkınmasına kadar bu kent için ne yaptınız? Sanayide de, hizmet sektöründe de, liman işlet meciliğinde de bu durum böyle. İzmir çok önemli bir potansiyel. Siz tarım ve hayvancılıkta ilk üçte koşturan İzmir kentine ne yaptınız, hangi ne teşviki verdiniz? İktidar milletvekilleri İnciraltı’nın planlanmasına bakacak. İZBAN’da belirli problemlerimiz var. Yolcu kapasitesini yılda 350 milyondan 700 milyona çıkarmak için uğraşıyoruz. Ancak TCDD sinyalizasyonu yapmadı. Ben uğraşıyorum çözemiyorum. TCDD'ye gidip görüşecekler. İzmir’in kalkınmasını hedef olarak alacaklar; o zaman benim milletvekilim olacaklar.  Ben onu o zaman baş tacı yapacağım.  Bütün milletvekilleri, CHP de dahil, İzmir’in işini devlet bürokrasisinde  takip edecek. Ben defalarca isteklerimizi, dileklerimizi yazdım gönderdim. ‘İstemüzükçü’ dediği İzmir Büyükşehir Belediyesi tek başına bu kenti kalkındırdı... 

HERKES İŞİNE BAKACAK! 
Programda, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler'in "Şehri yönetenlerin gündeminde turizm yok” eleştirisi üzerine de bir değerlendirme yapan Kocaoğlu, İzmir'de turizme Büyükşehir Belediyesi kadar katkı yapan başka hiçbir kurumun bulunmadığına dikkat çekti. Kocaoğlu şöyle devam etti: Tek başına fuar yapıp da  turizm sektörüne  senede 2.5 – 3 milyar lira ciro yaptıran hangi kurummuş? Bunun cevabını verecekler.  İzmir Tanıtım Vakfı kurulmuştu ve 3 sene önceye kadar bir şey yapmamıştı. Vakfın başına geçtik. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak  senede 5 milyon lira vakfa para aktarıyor, Türkiye’de ve dünyada İzmir’i tanıtmaya çalışıyoruz.  Gazeteye çıkıp beyanat vermek,  her gün olup olmayacak ufak tefek konularda konuşmak,  milletin moralin bozmaya çalışmak kimsenin işi değil;  haddi de değil! Herkes işine bakacak. Büyükşehir Belediyesi kadar turizme katkıda bulunan var mı yok mu?  Kültür Bakanlığı’nın görevi olmasına rağmen kazılara destek olmak, eserlerin gün yüzüne çıkmasını sağlamak için de 11 ören yerine 5 milyon 500 bin lira veriyoruz. Kazılara Kültür Bakanlığı ne kadar para veriyor? İzmir kazılarına Büyükşehir Belediyesi ne kadar veriyor?  Önce bunlara bakacaklar, kimin ne yaptığını kıyaslayacaklar, ondan sonra konuşacaklar... 

ÜSTÜME BÖYLE GELİRLERSE... 
Kocaoğlu’nun bu açıklamalarının ardından 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bakacağız, benim üstüme böyle gelirlerse aday olurum. Beni sakin bıraksınlar. Tabi ki eleştirecek en doğal hakkı… Ama iğneyi kendine çuvaldızı başkasına bıraksınlar” dedi.

O SIFATLARI YÜKLEYEREK İZMİR'İ ALAMAZSINIZ 
Kocaoğlu sözlerini şöyle tamamladı: Paterson Köşkü’nün yanında 20 yıllık kültür merkezi var. 15 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti bir kültür merkezini bitiremedi. Biz 2006 yılında yapımına başladığımız Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni 2008 yılında bitirdik. Sabuncubeli Tüneli’nde ışığı gördük ama hala arabayla geçemedik. ‘Metro bitmedi, tramvay gecikti’ demek yanlış. Benim de kültür merkezini ve Sabuncubeli’ni söylemem doğru değil.  Bir aksilik olur,  müteahhit kaçar,  zeminde problem çıkar.  Bunlar olur.  Önemli olan iyi niyetle çalışıp sorunları çözebilmektir.  Siz bunu bu şekilde değerlendirmeyin ‘şu, bu gecikti’ diye konuşursanız, ben de derim ki ‘Sabuncubeli Tüneli’nin temeli ne zaman atılmıştı? 2011 yılında.&nbs p; Şimdi sene kaç? 2008 yılında İstanbul ve Ankara’nın metrolarını yaparken bize yazı yazarak ‘metronuzu yapalım’ dediler.  ‘Buca metrosu ile Halkapınar-Otogar’ı yapın’ dedik.  Halkapınar-Otogar metro projesinin bizde avam projesi de vardı.  2008’den 2018’e.. 10 yıl geçti..  İstanbul ve Ankara’daki metroyu yaptı Ulaştırma Bakanlığı. Bakan Binali Bey’di.. O tarihten bu tarihe de İzmir milletvekili. İzmir’de bir şey yapılmadı.  Halkapınar 4.5 kilometre para değil.  Biz de iyi niyetle verdik. Yoksa şimdiye kadar 8.5 kilometrelik Narlıdere metro hattının ihalesine çıkmak yerine,  öncelikli garaj olduğu için Halkapınar-Otogar hattının ihalesini yapardık. Buca metrosundan hiç söz etmiyorlar bile.. İzmir’e yatırım yapmadan, İzmirli’ye çeşitli nitele melerle rencide edecek sıfatlar yükleyerek İzmir’i alamazsınız... 

 
Narlıdere’nin çocuklarına Afet eğitimi
 
Bornova'da temizlikten taviz yok: Mobil konteyner dönemi!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 21 Şubat 2018 Çarşamba 22:03

Düşünceye ve siyasete bak bu nedemek yani başkanı kızdırıki bu bahneyle aday olsun ha ha ha

Yorumu oyla      0      0  
VATNDAŞ 21 Şubat 2018 Çarşamba 20:22

Gider ayak daha fazla zarar verme Aziz bey. İzmir de CHP nin tek dezavatajı sizsiniz. Kendinizi CHP den üstün görmeyin.

Yorumu oyla      0      0  
Ege 21 Şubat 2018 Çarşamba 14:03

Hayır Aziz efendi 136 km yolu , 2,86 ya gitmek istemiyoruz bize masal anlatma ! O sınırlı zekanla , bizim aklımıza hakaret etme ! Dünyada örnekleri var. Metroya girerken hiç çekim yapmazsın , kişi metrodan çıkarken ücretlendirme yaparsın , ne kadar gittiyse o kadar öder ! Örnek Londra metrosu , yada Çeşme otobanı, Seferihisardan çıkarsan az , Çeşme''den çıkarsan çok ! Çok mu zor ? Şimdi 2 milyon kentkartlıdan, kartında 15 lira tutsun istiyorsun ! 30 milyon avanta finansman peşindesin ! Halkçı belediyeyim diye gezme o zaman! Finansmancı belediyeyim diyebilirsin ama ! 15 senede tek bir hizmet yaptınız , gittiniz onun dA üzerine tüy diktiniz ! Tebrikler ! Halkı İzmir''de CHP''den soğutmak için elinizden geleni ardınıza koymadınız ! Atama adaylara devam !

Yorumu oyla      0      0  
21 Şubat 2018 Çarşamba 13:55

Üstüne gitmeyin eleştirmeyin büyük başkanı sonra genel merkez aday gösterir.büyük başkanı kimse eleştiremez.çünkü partiyi çok iyi savunuyor.öyle savunuyorki eleştirdiği ortamı terk ediyor.bu kadar başarılı kendisi"........"

Yorumu oyla      0      0  
Birol Doyranli 21 Şubat 2018 Çarşamba 13:39

Aziz Kocaoğlu''na büyük saygım var ama yaş itibariyle bir 5 yıl daha Başkanlık yapmayı düşünmemesi, ailesine ve torunlarına zaman ayırması gerektiği kanaatindeyim. Daha fazla yıpranmadan,yıpratılmadan zirvede bırakması onun için en hayırlısı olur kanaatindeyim.

Yorumu oyla      0      0  
CHP li 21 Şubat 2018 Çarşamba 13:14

Masal anlatma aziz başkan ,senin aday olmayı istemen yetmez.Seçime 13 ay var cesaretin varsa adaylığını açıklasana .

Yorumu oyla      0      0  
Osman tuncay 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:57

Gençlere böyle bakışınızı yadirgadim .gençlerimiz zıplayarak bilet parası için kaçmaz . Uzun mesafe için çıkışta ücret alınması en güzel yöntem .zıplayan giristede zıplar çok yanlış bir uygulama.itiraz ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:52

Uzerine gitmezlerse aday olmayacakmı

Yorumu oyla      0      0  
Ali 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:46

Aday olmak için kızdırılmaya gerek mi varmış?Kendine güvenen her partili aday adayı olur kimi başkanlığı alır kimileri de havasını alır.

Yorumu oyla      0      0  
Haklı 21 Şubat 2018 Çarşamba 11:45

Bence cok dogru bir sistem ancak uygulamada sorun var .Zaten taşıma çok kalabalık birde çıkarken kart okutmak zor.Herkes bu konu üzerinde yoğunlaşsa daha faydalı olunabilir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’nin çocuklarına Afet eğitimi
Narlıdere’nin çocuklarına doğal afetlerde, yangınlarda ve acil durumlarda ...
Karabağlar'a yeni semt merkezi coşkusu
Karabağlar Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi Semt Merkezi’ni törenle ...
Spor kenti Buca: 4 yılda 54 bin katılım, 1438 madalya
Sporu ve sporcuyu her alanda destekleyen, yatırımları ve ilçe genelinde ...
 
Vali tarih verdi: Sabuncubeli Tünelleri ne zaman açılacak?
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir ve Manisa arasındaki ulaşım ...
İZSU'dan Yarımada'da şebeke operasyonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in turistik ilçesi Karaburun’un merkezi ...
İzmir'in başkanlarından KHK zirvesi: Kocaoğlu ne mesaj verdi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, partisinin belediye ...
 
Şehidin fotoğrafına çirkin saldırı, Başkan Şenol’dan anlamlı tepki: Nasıl uyuyorsun?
Gaziemir'de Şehit Piyade Er Nail Acar'ın adını yaşatan parktaki fotoğrafına ...
Bakan Arslan açıkladı: İzmir-Antalya yolunda kritik adım!
Bakan Arslan, İzmir ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten ...
Bornova'ya dört kültür merkezi birden!
2017 yılında Pınarbaşı Kültür Merkezi ile Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri