POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
5 Kasım 2019 Salı - 14:30

Komisyon başkanı Kökkılınç'tan 'logo' istifaları sonrası eleştirilere yanıt!

Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan AK Partili; Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul komisyonun isminin ve logosunun değiştirilmesi noktasındaki önerilerinin karşılıksız kalmasını gerekçe göstererek istifa etti. İstifa açıklamasında “Türk milletinin manevi değer ve ahlak anlayışının hiçe sayıldığı bir uygulama” değerlendirmesi yapıldı. Komisyon Başkanı CHP’li Kökkılınç istifalar ve eleştiriler sonrasında flaş açıklamalarda bulundu.

Komisyon başkanı Kökkılınç tan  logo  istifaları sonrası eleştirilere yanıt!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ komisyonu için yapılan logo ve ardından gelen tartışmalarının ardından AK Parti Meclis Üyeleri  Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul, toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınmaması ve değişiklik önerilerinin ısrarla karşılık bulmamasını neden göstererek komisyon üyeliklerinden istifa etti. Aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı'nı yürüten Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, istifaların ardından yaptığı açıklamada logo ve komisyonun adına yönelik “Türk milletinin manevi değer ve  ahlak anlayışının hiçe sayıldığı bir uygulama” değerlendirmesini yaptı. Büyükdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in komisyon logosunu meclis tarafından görevlendirilmiş komisyon üyelerinin görüşünü almadan tek başına belirlediğini öne sürdü. İstifaların ardından bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç’tan geldi.

“BAŞKANIMIZIN GÖRÜŞ ALMAMAK GİBİ BİR YAKLAŞIMI ASLA OLMADI”

İstifaları doğru bulmadığını belirten CHP’li Kökkılınç, komisyon adı ve logosu ile ilgili tartışmaların sürecini anlattı. Komisyon üyelerinin görüşlerinin alınmaması gibi bir yaklaşımın asla olmadığını ifade eden Kökkılınç, “AK Partili komisyon üyelerimizin istifalarını doğru bulmuyorum. Sonuçta meclis tarafından seçilip görevlendirildiler. Mecliste şimdiye kadar hep demokratik bir yaklaşım sergilendi, AK Partili üyelerimizden gelen pek çok öneri dikkate alındı ve karar haline getirildi. Biz geçmiş 7 ay boyunca çok güzel çalıştık, kadınlarla ilgili pek çok konuya siyaset üstü yaklaştık. Ancak partilerin kendi programlarından kaynaklanan bazı farklılıklar olabiliyor. AK Partili arkadaşlarımızın, komisyonun adının TBMM’deki ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği’ komisyonu olsun şeklinde bir yaklaşımı vardı. Ama CHP’nin de isim konusundaki yaklaşımı evrensel tanımlamayla ‘'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ oldu. Dolayısıyla her iki parti grubu da kendi parti programlarında yer alan yaklaşım çerçevesinde yol aldı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adını belirlerken hem komisyondan hem meclisten oy çokluğuyla geçti. Logo konusunda da, komisyonumuzun 5 toplantı hakkı var. Bu toplantılarda komisyonumuzla ilgili gelecek 5 yıl için ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk, sivil toplum kuruluşlarını misafir ettik. Son toplantımızda da belediyemizin tanıtım şube müdürlüğünün yapmış olduğu ilk 10 grafiği arkadaşlarımızla paylaştım, bunu mecliste de açıkladım. Başkanımızın paylaşmamak gibi bir iradesi asla olmadı. Ancak o son toplantıydı ve sonrasında toplantımız yoktu. Hepimiz yapılan mevcut yapılan çalışmada eksiklikler olduğuna dair hemfikir olduk ve geliştirilmesi gerektiği, daha canlı ve sade, düşüncelerimizi yansıtacak bir grafik olması gerektiği yönünde bir görüş belirttik kendi içerimizde. Daha sonra bunları tanıtım şube müdürlüğümüzle paylaştım, ve onlar da biraz daha geliştirdiler. Son şeklini alan logoyu başkanımızla paylaştık. Zaten logonun belirlenmesi belediye meclis kararıyla geldikten sonra yürütmeye ait bir işlem, yani başkanın yürüteceği bir işlem. Son karar verilen logoyla ilgili belediye içerisinde bir anket yapıldı ve herkes seçilen logo üzerinde hemfikir oldu. Bu şekilde yürürlüğe girmiş oldu. Başkanımızın görüş almamak, paylaşmamak şeklinde asla bir yaklaşımı olmadı. AK Partili arkadaşlarımızın başından beri oy çokluğu ile yaklaştığı bir konuydu, demokratik şekilde tabi ki tavırlarını koyabilirler ancak bu, istifa şeklinde olmamalıydı” diye konuştu.

“ALGIDA YANILTICI, TALİHSİZ BİR DEĞERLENDİRME”

AK Partili komisyon üyelerinin istifa konusunda kendisiyle iletişime geçilmediğini kaydeden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı CHP’li Kökkılınç, “Bununla ilgili istifa edeceklerine dair bana herhangi bir bildirim yapılmadı” dedi. AK Partili Büyükdağ’ın “Türk milletinin manevi ve değer ve ahlak anlayışının hiçe sayılması” yönündeki ifadesini de değerlendiren Kökkılınç, “Böyle bir yaklaşımda olmak büyük bir haksızlık olur. Biz CHP olarak insan haklarına son derece saygılı bir partiyiz. Bu konuda gayriahlaki bir düşünceyi yansıttığını asla düşünmüyoruz. Bunun, tamamen toplumsal cinsiyet eşitliği evrensel anlamda neyi kapsıyorsa yansıttığını düşünüyoruz. Partimiz, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz Türk Milleti’nin ahlakına, adabına, manevi değerlerine son derece saygılıdır. Bunun aksini iddia etmek büyük haksızlıktır. Algıda yanıltıcı, talihsiz bir değerlendirme olarak görüyorum. Belediye meclisi Türk Milleti’nin ahlaki ve manevi değerlerine ters düşecek herhangi bir konuda karar almaz, adım atmaz. Mesele, özgürlüklere saygılı olmak, kişi hak ve özgürlüklerine değer vermektir” açıklamasında bulundu.

“HAYAT SİYAH BEYAZDAN İBARET DEĞİL”

Komisyonun logo renkleriyle ilgili tartışmalara da açıklık getiren Kökkılınç, “Belirlediğimiz renkler, gökkuşağı renkleridir. Renkleri hayatımızdan çıkaramayız, hayat siyah beyazdan ibaret değildir. Ayrıca bu renkler aynı zamanda devlet tiyatroların da önünde, Konak sahnesinde devlet tiyatrosunun sembol bir bayrağı var,  o bayrakta da kullanılmış. O nedenle, toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu ismini, logosunu farklı yerlere çekmek çok doğru bir siyasi yaklaşım değil” dedi.

 
İzmir'de sahte içkiciler, kimyasal maddeyi arıtmak için tesis kurmuş
 
Kılıçdaroğlu: Zam geldikçe enflasyon düşüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da flaş gelişme: Başkan Kılıç o ismi görevden aldı!
Buca Belediyesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. Başkan Erhan Kılıç, Siyasi ...
Menemen'de karakılçık buğdayı toprakla buluşturuldu: 2 başkan ne mesaj verdi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ata tohumu karakılçık buğdayının üretimini ...
Büyükşehir'de logo tartışmasında flaş gelişme: AK Parti'den 3 istifa!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ komisyonu için ...
 
Balçova'da 'beyaz baretli kadınlar' yola çıktı!
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından İnşaat Mühendisliği ...
O öğretmenlerin adı Bayraklı'da yaşayacak!
Terör saldırısında hayatını kaybeden öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve ...
Narlıdere'de emekçiler için 200 fidan
Narlıdere Belediyesi, bu kez belediye çalışanları için 200 fidanı toprakla buluşturdu.
 
Bornova Belediyespor Bornova'nın değerine emanet
Bornova Belediyespor, Zafer Aktaş'ın Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden ...
'Buca’nın Cemal Hoca’sı öğrencileriyle ölümsüzleşecek
Başarılı çalışmaları ve güler yüzüyle Bucalıların kalbinde taht kuran ...
Karşıyaka’da gece-gündüz çöp mesaisi
Karşıyaka Belediyesi evsel atık toplama saatlerini yeniden düzenledi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri