POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
15 Temmuz 2021 Perşembe - 22:13

Konak Meydanı'nda '15 Temmuz' anması

İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yılında Konak Meydanı'nda şehitler için anma töreni düzenlendi. Törene, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Konak Meydanı nda  15 Temmuz  anması

İzmir Konak Meydanı'nda 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yılı nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen törende, sosyal mesafe kuralına dikkat eden katılanların maske kuralına uyduğu görüldü. Tören boyunca, polis ekipleri üst düzeyde güvenlik tedbiri aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesine ilişkin konuşmasıyla başlayan program, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in konuşmasıyla devam etti.

Köşger, 15 Temmuz hain darbe girişimini Türk tarihinin unutmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacağız. Biliyoruz ki Türk milletini korumaya yönelik hareketler, 15 Temmuz ihanetini gerçekleştiren şer odaklarını rahatsız etmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde dost, düşman bir kez daha gösterilmiştir. 15 Temmuz gecesi topları uçakları ve diğer silahlar karşısında Türk milletinin imanıyla, inancıyla bu hain girişim engellemiştir. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde sokaklara inerek canından hatta canından daha çok sevdiği evlatlarından vazgeçmiş, bu darbe girişimini engellenmiştir. Şehitlerimizi anıyor, şehit yakınlarımıza tekrar baş sağlığı diliyorum."

OĞLUNA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR'İN İSMİNİ VERDİ 

Konak Meydan’da toplanan vatandaşlardan Kuddusi Karadağ, çocuğuna şehit Ömer Halisdemir'in adını verdiğini belirterek, "Şehitlerimiz bizim onurumuz, şerefimiz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Benim çocuğumun adı Ömer Halisdemir Karadağ. Biz şehitlerimizi yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu varoluş bizim için onurdur" diye konuştu. 

'O GECE EŞİMLE HELALLEŞEREK AYRILDIK'

Eşi Necip Uludağ ile birlikte törene katılan Hatice Uludağ, "15 Temmuz 2016 akşamı da biz buradaydık. O gece eşimle helalleşerek ayrıldık. Sonra tekrar bir araya gelerek, iki çocuğumuzla birlikte burada sabahladık. Yine olsa yine geliriz, kesinlikle canımızı düşünmüyoruz. Çünkü devlet elden giderse canımızın bir anlamı kalmayacak" ifadelerini kullandı. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in konuşmasının ardından törende, şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından Mehtaran takımının söylediği marşlar ile devam etti. Etkinlikler kapsamında Gündoğdu Meydanı ile Konak Meydanı arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sancak Koşusu yapıldı. Koşunun sonunda sancak, sporcular tarafından Vali Köşger'e teslim edildi.

Törende, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerler tarafından açılan ateşle yaralanan ve gazi olan 53 yaşındaki emekli astsubay Yılmaz Lale, 15 Temmuz gecesine dair düşüncelerini aktardı. Tören, şiir dinletisiyle devam etti.

00.13'TE TÜM CAMİLERDEN SELA OKUNDU

İzmir'de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında Konak Meydanı'nda şehitler için düzenlenen anma töreninde, 15 Temmuz 2016’da saat 00.13’de okunan selayı anmak adına yine saat 00.13’te tüm camilerden sela okundu. İzmir’in Konak ilçesindeki Yalı Camii’nde ise müezzin selayı okurken, yanındaki kişiler de Türk bayrağını dalgalandırdı. Selanın okunmasının ardından, imamlar Fetih Suresi’ni okudu. (DHA)

 
Erdoğan: Yapılan ihaneti unutmayacağız!
 
MİT'ten Gara'da nokta operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Yapılan ihaneti unutmayacağız!
"Millete Sesleniş" konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " (15 Temmuz ...
'2023'ten sonra yeni bir döneme giriyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'nda ...
İzmir'de sıra dışı olay: Zabıta kendine ceza yazdı!
Urla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Erkut Özkocabıyık, motosikletini ...
 
İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü
İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
İzmir'de korkunç infaz: Seyir halindeyken öldürüldü!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde motosikletiyle seyir halindeyken silahlı ...
Gemi söküm tesisindeki patlamadan 1 acı haber daha!
Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm bölgesi içinde 1 işçinin yaşamını ...
 
O kentte aslan paniği: Kafesinden kaçtı...
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bir aslan kafesinden kaçtı. Ziyaretçiler ...
Kadifekale Hava Şehitliği'nde 15 Temmuz anması
Vali Yavuz Selim Köşger, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Kadifekale ...
Rize'deki felakette can kaybı 6'ya yükseldi
Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan selde 1 kişinin daha cansız bedenine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri