POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
24 Ocak 2018 Çarşamba - 10:02

Konak'ta farklılıklarla fark yaratan sergi!

Almanya’da yayınlanan ünlü mizah dergisi Don Kişot tarafından 10 yıldır düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserler Konak’ta açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Konak ta farklılıklarla fark yaratan sergi!

Dünyanın önde gelen sanat etkinliklerini İzmirlilerle buluşturmaya devam eden Konak Belediyesi son olarak Almanya’da yayınlanan ünlü mizah dergisi Don Quichotte (Don Kişot) tarafından 10 yıldır düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren karikatürlerin yer aldığı 'Farklılığa Saygı' konulu sergiye ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi’nin Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açılan sergiye İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Almanya'da Türkçe-Almanca yayın yapan mizah dergisi Don Kişot’un sahibi ve yayın yönetmeni Erdoğan Karayel’in yer aldığı açılışta 10 yıldır başarıyla sürdürülen uluslararası yarışmada finale kalan 100 karikatürden 35’i görücüye çıktı. 



FARKLILIKLAR FARK YARATTI
Bu yıl 10'uncu düzenlenen yarışmaya bu yıl 60 ülkeden 369 karikatürist bin 56 karikatürle katıldı. Bu yıl 'Farklılığa Saygı' temasıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren ve finale kalan 100 eserden 35'i Konak’taki sergide yer aldı. Sergi düzenleyicisi Erdoğan Karayel, 10 yıldır düzenlenen yarışmada finale kalan eserlerin üç yıldır Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde sergilendiğini söyledi. Karayel, ilk olarak iki yıl önce mülteci sorununu konu alan ‘Sınırlar ve Mülteciler’ konularıyla İzmir’e getirdiklerini belirterek geçen yıl da 'Umuda Yolculuk' temalarında çizilen karikatürlerin sergilendiğini vurguladı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da uluslararası yarışmaya Türkiye’den de çok sayıda karikatüristin başvurduğunu dile getiren Erdoğan Karayel, Türk karikatüristin de sergide yer aldığını dile getirdi. 

17 ŞUBAT’A KADAR AÇIK
Karayel, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının farklılığı irdeleyerek, toplumların yaşamındaki önemini vurgulamak ve hayata geçirilebilmesine karikatür sanatıyla katkıda bulunmak olduğunu belirterek, “Farklılığı genel anlamda ele aldık. Karikatürlerle bizden farklı olan insanlara saygı göstermemiz gerektiğini anlatalım istedik.  Aslında aynı dili konuşan ama birbirine farklı olan insanların olduğu bir süreç yaşıyoruz. Her insana saygı duymamız gerekiyor. Hoşgörü ve vicdan gerekli… Vicdanı kaybedince saygısız oluyoruz, saygıyı kaybedince tehlikeli hale geliyoruz. Adalete, barışa, eşitliğe çok ihtiyacımız var" dedi. Erdoğan Karayel, tüm İzmirlileri sergiyi gezmelerini ve karikatürlerden çok şey çıkaracaklarını dile getirdi. 10’uncusu düzenlenen yarışmada bu yıl birincilik ödülü İranlı Karikatür sanatçısı Pooya Abdolu'nun olurken, Brezilyalı Jose Antonio Costa ikinci oldu. Avustralya’dan Louis Pol ise üçüncülüğü elde etti. Konak Belediyesi’nin Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açılan  'Farklılığa Saygı' konulu karikatür sergisi 17 Şubat tarihine kadar izlenebilecek.
 

 
CHP Narlıdere'den Yücel'e tebrik ziyareti
 
Buca Belediyesi'nden başarılı öğrencilere ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart Academy'de yeni dönem yola çıktı!
Folkart Academy’nin 2018 yılı eğitimleri başlıyor. Bahar Dönemi Tiyatro ...
'Gaziemir Korosu'ndan türkü şöleni
Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahne alan Gaziemir Belediyesi Türk Halk ...
Konak sahnelerinde müzik ziyareti
Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerindeki salonlar İzmirlileri müzikle ...
 
İzmir yeni sezonda tiyatroya doyacak!
İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, gelecek sezon inşası süren ...
TSM ezgileri Çamdibi’nden yankılandı
Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Sanat Müziği Korusu, Yeşer Karasu’nun ...
Karşıyaka'da bir ilk: Edebiyat Ödülleri
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ilk kez Karşıyaka Edebiyat Ödülleri verecek.
 
'IF Wedding Fashion İzmir' podyumu büyüledi
Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, ...
Bergama'da Çocuk Kitapları Şenliği
İzmir'in Bergama ilçesinde, Belediye, yarıyıl tatilinde çocukları kitap ...
Tarhan, yeni kitabını Point Bornova'da imzalayacak
Yazar, Ekonomist, Sivil Toplum Gönüllüsü Ufuk Tarhan’ın T-İNSAN isimli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri