POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
9 Temmuz 2020 Perşembe - 10:13

Konak'ta proje tamam, sıra ihalede!

Konak Belediyesi meclis salonunun da içinde yer alacağı Alsancak Liman arkasındaki tarihi binada inceleme yapan Başkan Abdül Batur,  projenin son şeklini onayladı ve ihale sürecinin başlaması talimatını verdi.

Konak ta proje tamam, sıra ihalede!

VİDEO LİNK: https://wetransfer.com/downloads/1f26e4a65a7e5ac8522820f880a7191420200709070149/578094e3b58a43c70b53a7077825f8d920200709070149/766f9b

Konak Belediyesi meclis salonunun da içinde yer alacağı Alsancak Liman arkasındaki tarihi binada inceleme yapan Başkan Abdül Batur,  projenin son şeklini onayladı ve ihale sürecinin başlaması talimatını verdi.

Konak Belediyesi’nin, Liman arkası olarak tabir edilen bölgede yer alan tarihi binasını, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak bir meclis binasına çevirme projesinde ihale aşamasına gelindi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz mart ayında yapılan meclis toplantısında sunumu gerçekleştirilen projeyi, normalleşme süreciyle birlikte hızlandırdı.

Son incelemeyi yerinde yaptı

Projeyi yerinde inceleyerek, son değişiklikleri yapan Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin bir an önce kendi meclis binasına kavuşması gerektiğini vurgulayarak,  çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Tarihi binayı, başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerle birlikte inceleyen Batur, “Projemize son şeklini vererek, ihale aşamasına getirdik. İhale yapıldıktan sonra da hızla çalışmalara başlayacak ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Restorasyonun ardından da meclis toplantılarımızı artık kendi binamızda yapacağız. Ne mutlu ki, şehrimiz ve belediyemiz adına çok önemli olan bu adım, bu dönemde bize nasip oluyor. Tarihi değeri olan binamızı hem Konak Belediyesi’ne hem de kentimize kazandırıyoruz. Binayı İzmir’e kazandıracak, hemşehrilerimize armağan edeceğiz” diye konuştu.

Taş binada tarihle kucaklaşma

Konak Belediyesi, projenin tamamlanmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda her ayın ilk günlerinde, iki oturum halinde gerçekleştirdiği meclis toplantılarını kendi tarihi binasına taşıyacak. Geçmişi 1900’lerin başına dayanan tarihi yapı, sadece meclis toplantılarına değil, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan bir merkez olarak İzmir’e kazandırılacak. Tarihi Havagazı Fabrikası, Elektrik Fabrikası, Tariş Üretim Deposu, Sümerbank Basma Fabrikası, un fabrikaları ve üretim depolarının bulunduğu alanda, aktif olduğu yıllarda üretim deposu olarak inşa edilmiş taş bina, Konak Belediyesi Tarihi Meclis ve Kültür Binası olarak hizmete girecek. Selçuk Yaşar Müzesi’ne ait, restorasyonu süren eski un fabrikası binasının yanında yer alan bina, Konak’ın tarihle kucaklaşmasının sembollerinden biri olacak.

Sanat galerisi olacak

Projeye göre, zemin ve iki kattan oluşan binanın zemin katında engelli girişiyle birlikte çift giriş bulunacak. Binanın girişinde, gelen ziyaretçileri Mustafa Kemal Atatürk’ün dev tablosu karşılayacak. Zemin kattan başlayarak tüm katlarda eski İzmir fotoğrafları yer alacak. Binada meclis salonu, grup odaları, çok amaçlı toplantı salonları, sanat galerisi ve kafeterya bulunacak.

Çok yönlü hizmet

Meclis salonu çok yönlü kullanıma göre tasarlanacak. Salon, bir ucunda yer alan başkanlık kürsüsü ve karşısındaki oturma planıyla belediye meclis toplantılarına ev sahipliği yapacak. Meclis toplantılarının olmadığı günlerde ise kürsü kısmı panellerle kapatılabilecek, oturma grupları yer değiştirirken masalar eklenebilecek. Böylece salon her türlü söyleşi, dinleti, konferans ve yemekli organizasyon için hizmet verebilecek.

Ulaşım da kolay

365 gün yaşayan, tüm İzmirlilerin kullanımına uygun bir şekilde restore edilecek tarihi taş bina, ulaşım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Gelişmekte olan Liman arkası bölgesinde yer alan bina, tramvay hattının Üniversite ve Havagazı durakları arasındaki bölgede yer alıyor ve bu yönüyle ulaşımın merkezinde konumlanıyor.

 
Bornova’da 'zararlı haşere' harekatı!
 
Sosyal mesafesiz sokak düğününe polis baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da 'zararlı haşere' harekatı!
Bornova Belediyesi hava sıcaklıklarının etkisini arttırması ile birlikte ...
Soyer yanıtladı: İzmir'de vaka sayısı nasıl azaldı?
Başkan Soyer, " Kentin bütün dinamiklerin yer aldığı kriz üst yönetim ...
Karabağlar’da kaçağa geçit yok!
Karabağlar Belediyesi, toplum ve çevre sağlığını korumak için izinsiz ...
 
Çiğli'de taekwondo açık havaya taşındı!
Covid-19 salgını nedeniyle uzun süredir antrenman yapamayan Çiğli Belediyespor ...
Soyer açıkladı: Çin'in iki büyük kentine İzmir ofisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SODEV’in bu yıl ilk kez ...
Güzelbahçe'de can dostlara yeni yuva
Güzelbahçe Belediyesi 2011 yılında Yelki Mahallesin’de açmış olduğu “Sokak ...
 
Buca bir zabıta amirliği daha!
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki olaylara daha hızlı müdahale ...
30 metrekarelik evden 1.5 ton atık çıktı!
Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çiçek Mahallesi'ndeki ...
İzmir'de belediye başkanı hakaretten ceza aldı
Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, geçen dönem belediye meclis ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri