POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
11 Aralık 2018 Salı - 10:54

Konak'ta yeni birim: Eşitliğe açılan kapı!

Konak Belediyesi’nin Eşitlik Birimi İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan birim; üniversiteler, kamu kurumları ve STK’larla işbirliği içinde çalışmalar yapacak.

Konak ta yeni birim: Eşitliğe açılan kapı!

Konak Belediyesi’nin Eşitlik Birimi 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan birim; üniversiteler, kamu kurumları ve STK’larla işbirliği içinde çalışmalar yapacak. Kamudaki tüm faaliyetlerde eşitliğinin ön planda tutulması için çalışacak birimin açılış töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi İlhan Cihaner ile Gazeteci-Yazar Barış İnce’nin konuşmacı olduğu ‘Neden Eşitlik Neden İnsan Hakları’ başlıklı söyleşi de gerçekleştirildi.



FARKLILIKLARA DUYARLI OLMALIYIZ
Açılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve başladıktan kısa bir süre sonra felsefenin duayen ismi Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’yi Konak’a davet ettiklerini anlatarak, “İoanna Hoca; ‘İnsan hakları kamunun yerine getirmek zorunda olduğu bir görevdir ve kamu kurumları insan haklarının engellemesini önlemek zorundadır’ der. O zaman en temel kamu birimi olan yerel yönetimlerin görevi de hemşehrilik hukuku çerçevesinde, yurttaş kimliğiyle donanmış bireyler yaratmaktır. Bunun ilk adımı da eşitliği hayata geçirmektir. Biz de bu amaçla yola çıktık. Bu işin paydaşları ne düşünür diyerek çeşitli toplantılar yaptık. Açtığımız bu birimin görevlerinden birincisi belediyenin neler gerçekleştireceğini tespit etmek, ikincisi de kamuda yapılması gerekenleri belirlemek olacak. Belediyelerin bütün birimleri hizmet üretirken eşliliğe riayet etmek zorunda, farklılıklara saygı duymalıdırlar. Her bir hemşehrimizin ayrı ayrı farklı olduğunu bilmesi, onun farklılığına saygı duyması, bir arada yaşama kültürünü oluşturması, özgürlüklerimizin sınırının bir başkasınınkiyle sınırlandığını bilmesi, bu konuda kamusal bilici oluşturmamız gerekiyor” dedi.

SOSYAL ADALET VURGUSU
Açılışın ardından ‘Neden Eşitlik Neden İnsan Hakları’ başlıklı söyleşiye geçildi. Gazeteci-Yazar Barış İnce, konuşmasında sık sık sosyal adalet vurgusu yaptı. Farklı görüşlere sahip kişilerin devlet ve toplum nezdinde eşit sayılması ve aynı kamu hizmeti alabilmesi gerektiğini dile getiren İnce, eşitliğin sağlanabilmesi adına en önemli olan unsurlardan birinin de laiklik olduğunu söyledi. Devletin dini kurumlardan elini çekmesi gerektiğini savunan İnce, eşitliği sağlamanın kamunun görevi olduğunu dile getirdi.



SİYASAL EŞİTSİZLİK
CHP PM Üyesi ve Denizli eski Milletvekili İlhan Cihaner ise hayatın her alanında olması gereken eşitlik birimini Konak’ta yaşama geçiren Başkan Sema Pekdaş ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Eşitlik ve insan hakları kavramlarının birbirinden ayrılmaz olduğunu söyleyen Cihaner, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde eşitliği tanımlayan ve sınırlarını çizen ana bir metin olduğunun da altını çizdi. Hukuka yapılan müdahalelerin eşitliği ortadan kaldırdığını belirten Cihaner, Türkiye’de siyasal eşitsizliğin çok fazla olduğunun dile getirerek,“Seçim mevzuatı ve seçim hukuku eşitsizliklerin başında geliyor. Türkiye’de hala yüzde 10 gibi seçim barajı yamukluğu var” dedi. Cihaner, konuşmasında kadınların siyasal alanda daha çok görev almaları gerektiğini de vurgulayarak, bu mücadeleye destek vereceğini söyledi. Soru-cevapla son bulan söyleşinin ardından törene katılan herkese günün anısına lale soğanı hediye edildi.

 
Batur Tabip Odası'na İzmir vizyonunu anlattı
 
Karşıyaka’da engelsiz sinema günleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde insan hakları masası!
İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edilişinin 70. yıl dönümünde ...
Büyükşehir Belediyesi'nde 'Küba' günü!
Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Küba Büyükelçisi ve Komünist Parti ...
Bornova‘da hayat boyu öğrenme atölyeleri
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, hayat boyu öğrenme ...
 
Sporda marka kent: Bornova
Bornova, Bornova Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı yatırımlarla sporda ...
Kocaoğlu'ndan Meclis'te İZBAN mesajları ve çağrısı
Kocaoğlu'nun Meclis toplantısında gündemi İZBAN grevi oldu. Kocaoğlu, ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca bölgesinde 500 mm. çaplı hatta meydana gelen ...
 
Karşıyaka'da STK'larla örnek güç birliği
Karşıyaka Belediyesi tarafından, sivil toplum örgütleri ile işbirliğini ...
Büyükşehir'den grevde ilk gün raporu!
Bu sabah başlayan İZBAN grevi nedeniyle toplu ulaşımda tüm imkanlarını ...
GAZİSEM öğrencilerinden Kızılay’a taze kan
Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde lise ve üniversite sınavlarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri