POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
17 Şubat 2023 Cuma - 10:01

Konak'tan bölgeye 7 milyonluk destek

Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin bölgeye sağladığı desteğin, yardımseverlerin de katkılarıyla 7 milyonu TL’yi aştığını açıkladı. Batur, bölgeye acil yardım ve ihtiyaç malzemeleri taşıyan 11 tır gönderdiklerini, belirlenen son ihtiyaçlara göre yüklenen 5 tırın da yola çıkmak üzere hazırlandığını söyledi.

Konak tan bölgeye 7 milyonluk destek

Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’a giderek incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda bir toplantı düzenleyerek, ilçe örgütüne deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Ziyaret ettiği şehirlere ilişkin gözlemlerini ve depremzede vatandaşların yaşadıklarını güçlükleri paylaşarak, yapılan çalışmaları anlatan Batur, Konak Belediyesi’nin bölgeye yardımseverlerin de katkılarıyla 7 milyonu TL’yi aşkın destek sağladığını açıkladı.

Ziyaret ettiği 4 şehirde CHP milletvekilleriyle bir araya gelerek, koordinasyon toplantısına da katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bölgeden detaylı bilgiler aktardığı, sürece yönelik çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunduğu değerlendirme toplantısına CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP İl ve Konak İlçe örgütü yöneticileri ile üyeleri, Konak Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

11 tır gitti, 5 tır yola çıkacak

İlk günden itibaren bölgeye destek için harekete geçtiklerini söyleyen Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla birlikte hareket ederek, acil ihtiyaç ve yardım malzemelerinin şehirlere gönderildiğini kaydetti. Konak Belediyesi uzman ekiplerinin kurtarma ve yardım çalışmaları yaptığını hatırlatan Batur, bölgeye gönderilen acil yardım ve ihtiyaç malzemeleri için belediye bütçesinden 4 milyon 645 bin TL harcandığını açıkladı. Batur, yardımseverler vatandaşların aynı kapsamda sağladığı desteğin de 2 milyon 650 bin TL olduğunu kaydetti. Konak Belediyesi’nin bölgeye 11 tır gönderdiğini kaydeden Batur, 5 tırın da yola çıkmak üzere hazırlandığını belirtti.  

“Sağlam bina yok”

Deprem bölgesinde incelemelere Hatay’dan başladığını belirten Batur, “Biz önce Hatay’a gittik, kurtarma ekimiz de oradaydı; çünkü Hatay, en fazla hasarın olduğu il olmasına rağmen, yardım ve desteğin en güç ulaştığı yer oldu. Hatay çok büyük bir yara almış. Antakya’da sağlam bina yok benim gördüğüm kadarıyla. Kalanlar ise ağır hasarlı. Ekiplerimiz orada yardım çalışmaları yapıyor. Vatandaşlarımıza yardım malzemelerini ulaştırıyoruz. Bir de mutfak kurduk. Sıcak yemek servisi yapıyoruz. O bölgedeki köylere de yardım ediyoruz. Belediye personelimiz, sosyologlarımız orada. Çocuklarımıza özel çalışmalar yapıyoruz. Bölgede büyük bir kargaşa, sıkıntı var, vatandaşın talepleri var. Tabii orada yaşayan itfaiye daire başkanı, itfaiye erleri, fen işleri çalışanları depremde enkazın altında kalmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye daire başkanlığı görev aldı ve Antakya’da en az 100 bin kayıp olacağı şeklinde bilgi veriliyor. Daha sonra Kahramanmaraş’a geçtik. Pazarcık diye bir yer kalmamış. Oradan Gaziantep’e ulaştık. Nurdağı’nda 60 bin nüfusun 20 bini artık yok. Depremin en büyük hasarı verdiği yerlerden biri. Adıyaman’a da gittik. Milletvekillerimizle birlikte ilçelerimizi, köylerimizi inceledik. Köylerimizin durumu kötü. Nüfus 200 kişi, 100 kişi artık yok. Tut, Besni ilçeleri çok kötü. Kentin merkezindeki yerler tamamen bitmiş durumda. Adıyaman merkez tamamen bitik, Hatay gibi” dedi.

“Konteyner kentler hemen kurulmalı”

Bölgede bir an önce konteyner kentlerin kurulması gerektiğine dikkat çeken Batur, “En büyük sorun şu an barınma ve ısınma. Yemek, su, giysi sorunu halledilmiş durumda. Konteyner kentlerin hemen kurulması gerekiyor. Büyükşehir belediyemiz de Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da çalışmalarını sürdürüyor. Çadır çok faydalı değil; içi çok soğuk oluyor. Konteyner kentler oradaki sıkıntıyı bir nebze azaltacak. Şu anda ihtiyaç, ısıtıcı, kömür, odun, yatak, battaniye, hijyen malzemeleri ve tuvalet. Biz de bölgeye gidecek tırlarımıza bu şekilde ihtiyaca göre malzemeler yüklüyoruz” dedi. Batur, şöyle devam etti:

“Büyük bir mücadele”

“Bölgeyi görünce orada nasıl bir felaket yaşandığını dahi iyi anlıyorsunuz. Orada insanlar gerçekten çaresiz. İnsanlar cenazesini alabildiğine seviniyor. Alıyor ve toprağa veriyor. Şu anda bir izin, bir kayıt da yok bu anlamda. O nedenle kayıp sayısının daha çok olduğunu biliyoruz. Çok büyük bir acı, büyük bir yaşam mücadelesi var. Oradaki milletvekillerimiz de gece gündüz, hiç durmadan insanlarımıza destek olmak için çalışıyor. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Hep birlikte yapılacak çalışmalar çok; çünkü süreç çok uzun soluklu. Hepimiz elimizden geleni yapmalı, o bölgedeki yarayı sarmaya çalışmalıyız. Konak Belediyesi olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da bölgeye olan desteklerimiz devam edecek.”

“Belediyeyle çalıştık, daha çok aileye ulaştık”

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da, ilk andan itibaren Konak Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını vurgulayarak, “Birçok partilinin ve vatandaşın ilçe binamıza getirdiği ihtiyaç malzemelerini tutanak karşılığı teslim alarak sınıflandırdık. Deprem bölgelerinden ilçemize gelen vatandaşlarımıza ulaşarak acil ihtiyaçlarını ilk elden karşıladık. Sağladığımız erzak paketlerini de kendilerine teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de elimizden geldiğince destek olacağız. Psikolojik destek çok önemli; çünkü gelen vatandaşlarımızın durumu iyi değil. Gönüllü psikolog arkadaşımız bize yardımcı oluyor. Öğrenci depremzedelerimiz için gençlik kollarımız kitap kampanyası başlattı. Bu konuda da yardımcı olacağız. Belediyemizle ilk andan itibaren koordineli çalışmamız daha çok ailemize ulaşmamızı, onlara destek olmamızı sağladı. Bu nedenle Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a ve özverili çalışanlarına minnettarız. Bölgeden ilçemize gelen ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Ailelere hep birlikte destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Moloz atıkları için hayati uyarı!
 
Arazileri kaydıran fay kırıkları havadan görüntülendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'den deprem bölgesine konteyner desteği
Güzelbahçe Belediyesi Malatya Yeşilyurt’ta kurduğu konteyner ve lojistik ...
Depremzede minikler için oyun alanı
Depremden sonra İzmir’e gelerek Bornova’ya misafir olan afetzedelerin ...
Efes Selçuk'ta bir deprem dayanışması daha!
Efes Selçuk Belediyesi Kadın Dayanışma ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde deprem ...
 
İmzalar tamam: Narlıdere'de TİS bayramı!
Narlıdere Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, belediye şirketi ...
Başkan Tugay'dan Karşıyaka'daki 3 bölgeyle ilgili kritik açıklama
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Atakent, Bostanlı ve Mavişehir ...
İZSU'dan Hatay'da 'hayati' seferberlik: Kaçakların 3'te 2'si önlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü deprem bölgesinde hasar ...
 
BUCAKUT'a duygu yüklü karşılama
Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından bölgede canla başla çalışan Buca ...
Soyer Kuveyt’in İstanbul Başkonsolosunu ağırladı
Kuveyt’in İstanbul Başkonsolosu Mohammad S.A.S. Alsharji, İzmir Büyükşehir ...
Valilikten seferberlikte son durum açıklaması
Valilik koordinasyonuyla depremin ilk gününden bu yana toplanan 5 milyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri