POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
18 Nisan 2021 Pazar - 10:06

Konak’a Avrupa’dan bir ödül daha!

Konak Belediyesi Avrupa Konseyi’nden ikinci ödülünü aldı. 2020 yılında yaptığı çalışmalarıyla Avrupa Konseyi’nin, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’ne layık görülen Konak Belediyesi, bu kez de Avrupa Diploması’yla ödüllendirildi. Ödül, Konak Belediyesi’ni Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştırdı.

Konak’a Avrupa’dan bir ödül daha!

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’nü alan Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi tarafından da “Avrupa Diploması” ödülüne layık görüldü.

Konak Belediyesi’ne ödül, 47 Avrupa ülkesinin üye olduğu Avrupa Konseyi tarafından, ulusal ve uluslararası düzeydeki 27 kardeş şehriyle yaptığı çalışmaları, uluslararası düzeydeki kuruluşlarla, belediyelerle oluşturduğu işbirlikleri, ulusal ve uluslararası hibe projelerine yönelik attığı adımları incelenerek verildi. Konak Belediyesi’nin ödülü almasında, Avrupa Birliği’nin (AB) tanıtıma yönelik olarak, Avrupa Günü, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Avrupa Yerel Demokrasi Haftası dönemlerinde yaptığı etkinlikler de etkili oldu. Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar, özel bir dosyayla Avrupa Konseyi’ne sunuldu.

Resmi davet geldi

Konak Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den Beşiktaş ve Kırklareli belediyeleri ile Almanya’nın Nagold, İtalya’nın Santhia ve Portekiz’in Cascais belediyelerine verilen ödülün töreni ise 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi binasında yapılacak. Haziran ayında yapılması planlanan tören, pandemi nedeniyle eylül ayına ertelenirken, ödül takdim törenin daveti Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a resmi olarak iletildi.

“Hedefimiz Avrupa Ödülü”

Ödülü değerlendiren Başkan Batur, “Yaklaşık iki yıllık hizmet dönemimizde Avrupa Konseyi’nden iki ödül aldık. Bu ödülleri belediyemize, kentimize kazandırmış olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Bu adımlarla, güzel ilçemiz Konak’ın Avrupa’da daha çok tanınmasını sağlayacağız. Avrupa’dan daha çok insan gelsin, ilçemizin eşsiz tarihi değerlerini, buradaki güzellikleri görsün istiyoruz. Ayrıca aldığımız her ödül bizi Konak’a daha çok hizmet etmek için yüreklendiriyor. Konak’ta daha modern, çağdaş bir hayat kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Şimdi sıra Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi’ni almaya geldi. Bu iki ödülü de Konak’a kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz Avrupa Ödülü’nü de almak. Bu ödül de ilçemize gerçekten çok yakışır” diye konuştu. 

Şimdi sıra diğer basamaklarda

Avrupa Diploması ödülü, Konak için Avrupa’da büyük bir tanıtım fırsatı yaratırken, Konak Belediyesi’ni de Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştırdı. Avrupa Diploması Ödülü, belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamaları değerlendirilerek verilen Avrupa Ödülü'nün ilk basamağı olarak değerlendiriliyor. Diğer ödüller ise Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi.

Partner ödülünü de almıştı

Konak Belediyesi daha önce de Avrupa Konseyi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’ne layık görülmüştü. 2020 yılında özellikle vatandaşların yönetimine katılmasının sağlanmasına, demokrasinin vurgulanmasına, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği kurulmasına yönelik çalışmaları değerlendirilen Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından ödüllendirilmişti. Ödülü Strazburg’da, online olarak gerçekleştirilen törene katılan Başkan Abdül Batur almıştı.

 
Bornova sokakları tertemiz oldu
 
Aşı olmayanlara para cezası önerisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova sokakları tertemiz oldu
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri ile birlikte başlattığı temizlik ...
Kemalpaşa'da Ramazan dayanışması: 15 bin kişiye sıcak yemek 4 bin koli
Kemalpaşa Belediyesi,Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi15 bin kişiye sıcak ...
Buca'nın bilim gururu: 4 altın madalya 1 özel ödül
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, dünya gençlerini buluşturan ...
 
Karşıyaka’da yasa dışı hurdacılara izin yok
Karşıyaka Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, ...
Türkiye’ye örnek olacak: Ebeveyn Merkezi
Engelsizmir hedefini “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” anlayışıyla ...
Toros Kapalı Pazaryerine ücretsiz servis
Konak Belediyesi, Çınartepe ve Atamer Mahalle sakinlerinin Toros Kapalı ...
 
Konak'ta 20 ayrı noktaya oyuncak kumbarası!
Konak Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde ...
Balçova’da iyilik köprüsü: Askıda bayramlık!
Balçova Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi, tüm çocukların bayramlığının ...
Başkan Sengel’den 'gıda egemenliği’ manifestosu!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Köy Enstitüleri'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri