POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
19 Kasım 2020 Perşembe - 10:08

Konak’ta can dostlar güvende

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hem Konak’ta yaşayan hem de depremde Konak’a emanet edilen can dostlar için seferber oldu. Hayvan Sağlığı Merkezinde misafir edilen depremzede kedilerin bakımı sürerken, soğuk kış günlerinde ve pandemi önlemleri kapsamında gün içerisinde gerçekleşebilecek sokağa çıkma kısıtlamaları ihtimalinde sokak hayvanlarının mağdur olmaması için hazırlıklar tamamlandı.

Konak’ta can dostlar güvende

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, pandemi önlemleri kapsamında gün içerisinde gerçekleşebilecek sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında ve soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının mağdur olmaması için düzenleme yaparak hazırlıklarını tamamladı. Mart ve haziran ayları arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında sokakları karış karış dolaşarak hayvanlara tonlarca mama ve yem desteği sağlayan Konak Belediyesi veteriner işleri müdürlüğü, yeni kısıtlamalarda da görev başında olacak. Öte yandan, deprem felaketinden bu yana Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezinde misafir edilen kedilerin de bakımı sürüyor. Bugüne dek sahipleri ya da gönüllü bakıcıları tarafından teşhis edilen kediler yuvalarına yeniden kavuşurken altı depremzede kedi de sahiplenilmek için gün sayıyor.

Depremzede can dostlar unutulmadı

Konak Belediyesi’nin Hayvan Sağlığı Merkezi bir süredir, deprem felaketi sonrası yıkılan evlerden kurtulan kedilere de ev sahipliği yapıyor. Depremin ardından vakit kaybetmeden Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçen Konak Belediyesi veteriner hekimleri, ilk etapta araç ve personel desteği ile Bayraklı’daki can dostları yalnız bırakmamıştı. Enkaz alanlarından kurtarılan evcil hayvanlar için de Hayvan Sağlığı Merkezinin kapıları sonuna kadar açıldı. Aradan geçen zamanda gönüllü bakıcıları tarafından tespit edilen kediler yeniden alışık oldukları ortamlarına dönerken, altı kedi halen merkezde misafir ediliyor. Depremzede kedileri sahiplenmek isteyen vatandaşlar (0232) 459 24 10 numaralı telefonu arayarak veya [email protected] e-posta adresine ve “konakveterinerislerimudurlugu” instagram hesabına mesaj göndererek bilgi alabiliyor.

Yeni muayene odası hizmette

Sokakta yaşayan sevimli dostların daha sağlıklı ve uzun yaşamaları için Hayvan Sağlığı Merkezinin de hizmet kapasitesini artırıldı. Geçtiğimiz aylarda mobil ultrason cihazı, 21 parametreli kan sayım cihazı ve birkaç dakika içerisinde sonuç veren, altı farklı hastalığın teşhisinde kullanılan hızlı tanı kiti gibi yeni nesil cihazlar ile donatılan merkezde, yeni bir muayene odası oluşturuldu. Her gün yüzlerce sokak hayvanının muayene, tedavi ve bakımlarının yapıldığı merkezdeki kafes sayısı da iki katına çıkartılarak kapasite artırıldı. En çok şikâyet konusu olan sokaklardaki başıboş, saldırgan köpeklerin Hayvan Sağlığı Merkezine güvenle getirilebilmeleri için hayvanseverlerin özellikle talepte bulunduğu iki adet uzun menzilli sakinleştirici ilaç atıcı silah alındı. Hayvan dostu sivil toplum kuruluşlarının ve hayvansever vatandaşların da talepleri doğrultusunda merkeze kazandırılan ilaç atıcılar ile kendisine yaklaştırmayan saldırgan sokak hayvanları zarar verilmeden ve korku yaşatmadan sokaktan alınarak merkeze getirilebilecek.

 
Bayraklı'da 88 aileye beyaz eşya desteği
 
CHP'li Polat'tan 'fırsatçılığı araştırma' çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 88 aileye beyaz eşya desteği
Bayraklı Belediyesi depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya ...
Bornova'da hedef 5 bin tablet!
İş dünyasında gelen tablet bağışlarını dağıtmak üzere kabul ettiklerini ...
Güzelbahçe'den Tuzlukçu'ya 500 Nutuk
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Tuzlukçu Belediyesi’ne hibe ettiği, ...
 
Soyer 'çok hızlı yayılıyor' uyarısı yaptı, 'karantina' çağrısını yineledi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, geçtiğimiz günlerde yaptığı gönüllü ...
AK Partili Boztepe'den flaş iddia: 2000 yılı öncesi yapılan binaların....
AK Partili Boztepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada ...
Büyükşehir Belediyesi 'Afet Bilim Kurulu' oluşturdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'i sarsan depremin ardından alınacak ...
 
Toplu ulaşımda gün boyu dezenfeksiyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşlarında ...
Çiğli'nin istihdam çatısında ilk mezuniyet heyecanı
Çiğli Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle gençlere meslek edindirmek ve istihdama ...
İzmir depremi sonrasında sit alanları için Bakanlık’tan özel izin talebi!
Foça Belediye Başkanı Gürbüz, depremde hasar gören ve sit alanları içinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri