POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
23 Kasım 2020 Pazartesi - 09:38

Konak’ta online vergi kolaylığı

Emlak, Çevre Temizlik Vergisi 2020 yılı ikinci taksit ödemelerini yapmak isteyen vatandaşlar Konak Belediyesi web sitesi üzerinden sadece TC kimlik numaralarını kullanarak ödeme yapabiliyor.

Konak’ta online vergi kolaylığı

Konak Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik Vergisini ödemek isteyen vatandaşların belediyeye gelmeden ödemelerini yapabilmesi için online ödeme seçeneği ile kolaylık sağlıyor. Covid-19 salgınının yükselişe geçtiği günlerde vatandaşların evlerinden çıkmadan ve belediyeye gitmeden işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için Konak Belediyesi resmi web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden e-belediye hizmeti veriliyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, salgının daha fazla yayılmaması için vatandaşların vergi işlemlerini online yapmaları adına her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade ederek, “İzmir’de hem pandeminin hem deprem felaketinin etkilerini derinden yaşıyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte pandemi karşısında en büyük kozumuzun mesafe, maske ve hijyen olduğunu görüyor ve vatandaşlarımızın bu kurallara uymasını rica ediyoruz. Pandeminin yüksek yayılma tabloları ile karşı karşıya kaldığımız bugünlerde ise İnternetin ve dijital dünyanın sağladığı imkânlardan yararlanarak sosyal teması azaltabiliriz. Hem Konak’ta salgının yaygınlığını önlemek hem de vatandaşların zamandan tasarruf etmesi için vergi ödemelerinde e-belediye kullanarak evinizden çıkmadan, çok kolay ve hızlı bir şekilde ödeme yapma imkânı sağlıyoruz” dedi.

TC kimlik numarası yeterli olacak

Kasım ayı sonunda dek sürecek vergi döneminde vergi mükellefi vatandaşlar e-belediye üzerinden sadece TC kimlik numarasını kullanarak borç sorgulayabilecek ve vergi ödemelerini tamamlayabilecek. TC kimlik numarasının yanı sıra vergi numarası, kentli numarası veya abone numarası ile de işlem yapılabilecek. Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden TC kimlik numarası veya vergi numarası ile kolaylıkla ödeme yapılabilecek.

28-29 Kasım’da vezneler açık

Ödemlerde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle Konak’ta bulunan Mali Hizmetler Binası vezneleri 28-29 Kasım tarihlerine denk gelen hafta sonunda da açık olacak. Ödemeleri için Konak Belediyesi veznelerini tercih eden vatandaşlar, kasım ayı sonuna kadar hafta içi 8.00-16.00 saatleri arasında Mali Hizmetler Binası veznelerinden ödeme yapabilecek. 28-29 Kasım tarihlerinde de vezneler iki gün boyunca 11.00-16.00 saatleri arasında açık olacak.

Herkese uygun ödeme seçeneği var

Vergi ödemelerini Konak’ta bulunan Mali Hizmetler Binası veznelerinde yapmak isteyen vatandaşlar binaya HES kodu ile alınacak. Online ödemeler www.konak.bel.tr resmi web sitesinden ve Konak Belediyesi mobil uygulamasından e-belediye linkini tıklayarak TC kimlik numarası, vergi numarası, kentli numarası veya abone numarası ile gerçekleştirilebiliyor. Banka şubelerine giderek ödeme yapacak vergi mükellefleri ise Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden sadece TC kimlik numarası veya vergi numarası ile ödeme yapılabiliyor. Diğer banka şubelerinden ya da kendi hesaplarından ödeme yapacak vatandaşlar Konak Belediyesi’nin TR 3300015 00158 00729 2290568 Vakıfbank Iban numarasını; PTT şubelerinden ödeme yapacaklar ise Konak Belediyesi’nin 218227 numaralı posta çeki hesabını kullanabilecek.

 
Flaş! Başkan Aksoy dahil 18 kişi hakkında tutuklama talebi!
 
Başkan İduğ ile gündem: Kimsenin koltuğuna göz diken biri değilim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evinde Covid tedavisi görenlere Büyükşehir’den yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının ikinci dalgası nedeniyle ...
Narlıdere tepeden tırnağa ilaçlanıyor!
Narlıdere Belediyesi, yeniden tırmanışa geçen koronavirüs nedeniyle ilçede ...
Bornova ve Susurluk’tan kardeşlik adımı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İYİ Partili Susurluk Belediye ...
 
Soyer'den taşkın yaşanan bölgelerde saha mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin şiddetli yağışlarda ...
Soyer şehirler söyleşisine katıldı, ne mesaj verdi?
Çevrim içi olarak düzenlenen Barcelona +25 Avrupa-Akdeniz Ortaklığındaki ...
Menemen Belediyesi'ne operasyonun detayları netleşti: İşte suçlamalar!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile yardımcılarının da bulunduğu ...
 
Karabağlar'da Çocuk Hakları Parkı
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar Kent Konseyi Çocuklarla Çalışma Grubu’nun ...
Çeşme'de belediyeden 'geri dönüşüm' hamlesi
Çeşme Belediyesi ilçedeki geri dönüştürülebilir atıkların değerlendirilerek ...
Bornova'da can dostlar için ev ve mama desteği
Geçtiğimiz ay meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin yaralarını sarmaya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri