POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
30 Kasım 2020 Pazartesi - 10:49

Konak’ta salgına karşı dört koldan tedbir

Konak Belediyesi, artan Covid-19 vakalarına karşı salgın önlemlerini artırdı. Sokaklar, parklar ve halkın ortak kullanım alanları başta olmak üzere sıkı bir şekilde sürdürülen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına ek olarak, Covid-19 vakası görülen apartmanlarda dezenfeksiyon çalışması yapılıyor.

Konak’ta salgına karşı dört koldan tedbir

Bir süredir artışa geçen Covid-19 vakalarına karşı Konak Belediyesi’nin dezenfeksiyon ekipleri de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü mart ayından itibaren başta hastaneler, aile sağlık merkezleri gibi sağlık kuruluşları olmak üzere olmak üzere, eczaneler, tıbbi malzeme satan yerler, belediye hizmet binaları, kamu kurumları, çeşitli kurum ve kuruluşlar, Pazaryerleri, muhtarlık binaları, ibadethaneler, minibüs, taksi durakları ve araçları ile talep gelen her yerde dezenfeksiyon işlemlerini yürüten Konak Belediyesi, salgının yeninden pik yapması ile alarma geçti. Dört koldan yürütülen çalışmalara, muhtarlıklardan, apartman yönetimlerinden ve vatndaştan gelen başvuruların da dikkate alınmasıyla, Covid-19 pozitif vaka bulunan apartmanlarda dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verildi.

Komşu sokaklara da dezenfeksiyon

Çalışmalar kapsamında her gün yaklaşık 30 apartmanda dezenfeksiyon yapılırken, binaların iç ve dış dezenfeksiyonunun yanı sıra bulunduğu sokak ve çevre sokaklar da dezenfekte ediliyor. Ekipler her gün iki ayrı noktada dezenfeksiyon işlemlerine başlayarak belirlenen apartmanları dezenfekte ediyor. Sokak dezenfeksiyonu ile başlayan çalışmalarda, apartman girişi, sık kullanılan kapı zili, kapı kolu gibi ortak kullanım alanları, posta kutuları, tırabzanlar, asansörler ile binanın tüm iç yüzeyleri dezenfekte ediliyor. Binanın içi tamamen dezenfekte edildikten sonra, Covid-19 vakasının tespit edildiği kat başta olmak üzere apartmanın dış cephesi, balkonlar ve pencerelerin dış yüzeyleri de özel araç ile dezenfekte ediliyor. Ayrıca apartmana komşu sokaklar ile varsa yakınlarda bulunan parklarda da temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriliyor.

Öncelik halk sağlığı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mart ayından bu yana temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini, salgının artışa geçmesiyle bu çalışmaları detaylandırarak daha kapsamlı hale getirdiklerini söyledi. Birinci önceliklerinin Konak halkının sağlığı olduğunu dile getiren Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Vakalar artıyor ve salgında çember o kadar daraldı ki insanlar ‘acaba sıradaki ben miyim’ şüphesi ile yaşar oldu. Tüm dünyanın çaresiz kaldığı, aşı çalışmalarını ve tıbbi gelişmeleri dikkatle takip ettiği bu salgın döneminde maske kullanımı, mesafe ile temizlik ve hijyen kurallarının hastalıktan korunmada şimdilik en etkili yöntemler olduğunu biliyoruz. Apartmanlarında Covid-19 vakası belirlenen binalarda oturan hemşehrilerimiz, ister istemez tedirginlik yaşıyor. Onların hem sağlıklarını korumak, hem kaygılarını bir nebze olsun giderebilmek; karantinada olan apartman sakinlerinin de içlerini rahat hissettirebilmek adına talep gelen binalar ve yakın çevre dezenfeksiyonu için ekiplerimizi görevlendirdik. Her gün yaklaşık 30 bina ve çevresi dezenfekte ediliyor. Bu binalarda karantinada olan, evde ya da hastanede tedavileri süren hemşehrilerimizin sağlıklarına bir an önce kavuşmalarını diliyoruz.”

 
CHP’de bir ilçe başkanı daha virüse yakalandı
 
BDDK'dan yeni normalleşme adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş istedi, Kayalar düğmeye bastı!
Gümüldür’de yıllardır su taşkınlarının yaşandığı alanda vatandaşların ...
Soyer İzmir'in hayat havzasından seslendi: Ciddi tehdit kapımızda!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, yaşanan kuraklık nedeniyle doluluk ...
Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yeniden doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’daki Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda ...
 
Narlıdere’de virüse karşı gece mesaisi!
Narlıdere Belediyesi; Covid-19 vakaları ve ölüm oranlarının artmasıyla, ...
Kemalpaşa’nın her sokağı dezenfekte ediliyor
Kemalpaşa Belediyesi, ilçede artan Covid-19 vakalarını önleyebilmek amacıyla ...
Depremden kurtarılan can dostlar sahiplendiriliyor
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, depremde enkaz altından ...
 
Buca'da tam gaz dezenfeksiyon!
Türkiye genelinde koronavirüs (Covid-19) haritası günden güne kırmızıya ...
Soyer’den ortak akıl zirvesi... Çarpıcı mesajlar ve İzmir daveti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ortak akıl buluşmasında önemli ...
Efes Selçuk’ta sosyal konutlarda tadilat mesaisi
Efes Selçuk Belediyesi ekipleri, İsabey Mahallesi'ndeki Sosyal konutlarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri