POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
29 Haziran 2022 Çarşamba - 10:42

Konteyner kent diken üstünde! Tahliye belirsizliği: Yüzlerce depremzede sokakta mı kalacak?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan tebligat şokunun ardından Vali Köşger’in devreye girmesiyle uzatılan sürenin 75 gün olduğu bildirildi. Konteyner kentte yaşayan depremzede Yumlu, 1 yıl uzatma çağrısını yinelerken, “’Ben 4 bin lira kira veremem mecburen ne yapacağım, buradan çıkarılırsam, kapının önüne oturacağım’’ sözleriyle isyan etti.

Konteyner kent diken üstünde! Tahliye belirsizliği: Yüzlerce depremzede sokakta mı kalacak?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – İzmir’de 30 Ekim 2020 günü meydana gelen büyük depremin yarattığı yıkımlar sürüyor. 

Hükümet ve yerel idarenin her türlü çözüm için seferber olduğu süreçte tüm çabalara rağmen sayısız mağduriyet yaşayan depremzedeler ‘yeni yaşam’ yolunda krizlerle yüz yüze kalmaya devam ediyor. 

Son şoku depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Bayraklı ilçesinde geçici barınma için kurulan konteyner kent yaşadı. 

Yeni yuvalarına kavuşana kadar 21 metrekarelik konteynerlerde yaşam sürdüren depremzedeler geçtiğimiz günlerde tebligat şoku yaşadı. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) konteyner kente ’21 gün içinde boşaltın’ talimatını geldiğini duyururken, 1 yıl uzatma çağrısı yaptı. 

Sarsıcı gelişmenin ardından gündeme İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in devreye girerek ek süre tanınmasını sağladığı yansıdı. Ancak süreci büyük bir tedirginlik içerisinde takip eden konteyner kent sakini depremzedelere tanınan ek sürenin de 75 gün olduğu ortaya çıktı. 

EK SÜRE 75 GÜN
Konteyner kentte yaşanan depremzede Meryem Tülin Yumlu süreçte yaşananları Gerçekizmir’e anlattı. Meryem Tülin Yumlu’nun aktardığı bilgiye göre tahliye kararına gelen tepkilerin ardından Vali Köşger’in devreye girmesiyle süre 75 güne çıkarıldı ancak ardından yine Köşger’in konteyner kent yönetimine yaptığı açıklamada göre tahliye için net bir süre verilmediği belirtildi. 

ÇIKARILIRSAM KAPININ ÖNÜNE OTURACAĞIM!
Yaşanan belirsizlikle ilgili konuşan depremzede Yumlu tahliye için sürenin 75 güne uzatıldığını fakat sürenin yeterli olmayacağını belirtirken, ‘’Ben 4 bin lira kira veremem mecburen ne yapacağım, buradan çıkarılırsam, kapının önüne oturacağım’’ sözleriyle isyan etti. 

1 SENE UZATILMASINI TALEP EDİYORUZ!
Yumlu şunları söyledi: Bize 75 gün ek süre verildi ama bu çok yetersiz. Bize tebligatlar ilk başta 21 gün için geldi. Ben tebligatı almayı reddettim. Tebligata imza atan arkadaşlarımız oldu. Ben almadım, çünkü kabul etmiş olacağım 21 gün sonra çıkışı. 21 günde benim ev bulma şansımın olmadığını dile getirdim. 75 güne uzatıldı sonrasında ama 75 gün dediğiniz 2,5 ay… Sonuçta çok yeterli bir süre değil, en azından 1 sene uzatılmasını talep ediyoruz. Sayın Vali Köşger tarafından buraya iletildi, buradaki bizim idari yönetimimize, AFAD’a iletildi. Sonrasında tekrar bir açıklama yaptı Vali Bey ve ‘süresiz’ dedi. ‘Süresiz’ demek çok daha karmaşık bir durum… Bu kez tedirginlik yarattı. Bir bakıyorsun geri adım, bir bakıyorsun ileri adım… Bu da bizi tedirgin ediyor. Gerçekten çok mağdur aileler var.  Ben de şu anda 4-5 bin lira kira verecek durumda değilim kesinlikle. Ben ‘Sokakta yaşayacağım’ dedim, buradan çıkarılırsamsokakta yaşayacağım! TOKİ’ler teslim edilmeden bizim çıkarılmamız yanlış! Onlar teslim edildikten sonra kira fiyatlarında bir düşüş bekleniyor. Biz kiracıyız, evimiz yok. ‘Bize de bir yer gösterilir’ diye düşünmüştük. Herkes TOKİ’sine geçtiği zaman kiralar düşerse benim ev tutma şansım olur en azından. Ben 4 bin lira kira veremem mecburen ne yapacağım buradan çıkarılırsam kapının önüne oturacağım. Yok çünkü! Benim gibi bir sürü aile var.

Öte yandan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, AK Partili yetkilerle yapılan temaslarda tahliye krizinin gündeme getirilerek, 1 yıl uzatma talebinin iletildiğini ve olumlu bir sonuç almayı beklediklerini söyledi. 

 
AK Parti'den NATO açıklaması: Güçlü bir kazanım!
 
Su bayilerinden kitap desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi açıklandı!
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atama sürecine ilişkin ...
Boşanma aşamasındaki eşi ile oğlunu öldürdü!
Manisa'da bir kişi, tartıştığı eşi ve oğlunu öldürdü. Cinayetin ardından ...
Diplomalarda denklik krizi: 64 bin mağdur!
Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi yarım kalan 4.2 milyon ...
 
Gökçek ironili ‘jelibon rezervi’ paylaşımını gerçek sandı!
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu'nun "Adıyaman'da arama çalışması ...
İzmir sularında 46 hayat kurtaran 2 operasyon!
Çeşme ve Dikili ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca geri itilen 46 ...
Ödemiş'te zehir tarlasına baskın!
Ödemiş ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda uyuşturucu ticareti ...
 
Pençe-Kilit operasyon bölgesinden acı haber!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, bir askerin şehit olduğunu duyurdu.
Şehir Hastanesi'nde yeni kriz: İşçilerden grev kararı!
Bayraklı ilçesinde projelendirilen ve yapımı yılan hikayesine dönen şehir ...
İzmir'de kaçak kazıya suçüstü!
İzmir’in Bayındır İlçesinde zeytinlik alanda kaçak kazı yapan 2 kişi Jandarma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri