POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
5 Aralık 2021 Pazar - 10:26

Konut fiyatlar raporu: İzmir neden dünyada ikinci sırada?

İngiltere'de bir emlak şirketi tarafından yapılan araştırma sonucunda dünyada son bir yılda konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. 55 ülke ve 150 şehri kapsayan araştırmada konut fiyatının en fazla arttığı şehir yüzde 30.8 ile Kanada'daki Halifax kenti olurken, İzmir yüzde 30 fiyat artışıyla ikinci sırada yer aldı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yapılan araştırmanın tamamen gerçeği yansıttığını belirterek, "Konut fiyatları son dönemde oldukça arttı" dedi

Konut fiyatlar raporu: İzmir neden dünyada ikinci sırada?

Dünyada son bir yılda konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. İngiltere'de bir emlak şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre listede Türkiye'den üç şehir ilk 10'da yer aldı. 55 ülke ve 150 şehri kapsayan araştırmada, konut fiyatlarının en fazla arttığı şehir yüzde 30.8 ile Kanada'daki Halifax kenti olurken, İzmir yüzde 30 fiyat artışıyla listenin ikinci sırasında yer aldı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Güleroğlu, "Ege Denizi'nde, 30 Ekim 2020'de meydana gelen, merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki depremle birlikte pandeminin de etkisiyle gayrimenkul sektörünün hareketlendi. İzmir'in İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerden daha sakin şehir olarak bilinmesi nedeniyle bu bölgeye talep arttı. Fiyatlar da yükselmeye başladı. Bu dönemde dövizdeki artış nedeniyle vatandaşlar mülklerini satmıyor. Satmak isteyenler de üzerine yüzde 35-40 fiyat koyarak satmaya çalışıyor. Bu da piyasayı yükseltiyor" dedi.

'ARAŞTIRMA TAMAMEN GERÇEĞİ YANSITIYOR'
İngiltere'de yapılan araştırma sonuçlarının tamamen gerçeği yansıttığını dile getiren Güleroğlu, şöyle konuştu: "İzmir'de yıkıcı bir deprem yaşadık ve insanlar kiralık konutlara geçti. Bir kısmı da yazlıklarına gitti. Cebinde parası olan yatırım yapmak isteyenler de Urla, Seferihisar, Foça, Çeşme özellikle de Alaçatı'da yoğunluk oluşturdu. Piyasada bu bölgelere insanların taleplerinden kaynaklı fiyatlarda şişme oldu. Özellikle Çeşme'de 22 milyon lira muhammen bedelle çıkan arsa 77 milyona satıldı. 80 milyon lira muhammen bedelle çıkan yerler de 150-200 milyona satıldı. Bunlar ufacık arsalar. Fiyatlar otomatik olarak yükselmeye başladı. Son dövizin artışını da üzerine koyarsak fiyatlar Türkiye oranına göre yüksek kalıyor."

'YENİ İMAR ALANLARI AÇILABİLİR'
İzmir'in önümüzdeki dönemde de gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çekmeye devam edeceğini söyleyen Güleroğlu, "Ben 33 yıldır gayrimenkul işi yapıyorum. 22 yıldır da emlakçılar odası başkanıyım. Gayrimenkulde piyasaların hiçbir zaman aşağı indiğini görmedim. Çıkan fiyat aşağı düşmüyor. Bitcoine yatırım yapanlar farklı bir sabaha uyandı. Dolar bir anda yükseldi, farklı boyutları oldu ama gayrimenkulde böyle sıkıntı yok. Gayrimenkul hep üstüne koyarak gidiyor. Çünkü hep yapım, inşa maliyetleri var. En büyük sıkıntı İzmir'de imar alanlarının çok kısıtlı olması. Hal böyle olunca yeni imar alanları açılmamasından kaynaklı fiyatlar şişiyor" dedi.

'BÖLGE DAHA DA DEĞER KAZANACAK'
İzmir'de yeni imar alanlarının açılması halinde bölgenin daha da değer kazanacağını anlatan Güleroğlu, "Şu anda en çok tercih edilen yerler Torbalı'da. Orada da 500 bin liranın altında ucuz konut kalmadı. İkinci el konutlarda ise daha eski binalar alınıp iç düzenlemesi yapıldıktan sonra piyasaya sunuluyordu. Şimdi kentsel dönüşümüne başlandı. 400 bin liraya aldığınız bir gayrimenkul kentsel dönüşüme sokulduğunda değeri 1 milyon 200 bin liraya kadar yükseliyor. Foça, Bergama, Aliağa gibi bölgelere ciddi oranda kayma var. Seferihisar, Ürkmez, Doğanbey gibi yerlerde ciddi hareketlenme var. İnsanlar bu tarafa doğru yatırıma kaçıyor. İzmir her zaman yatırımcıların ilgisini çekecek. Çünkü imar alanları yok. Şu anda Çiğli ve İnciraltı'nda imara açılması beklenen yerler var. Bu bölgelerde imar çalışmaları yapılırsa daha hareketli olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Kadının toplumdaki yeri Buca'da konuşuldu
 
Meteoroloji'den 6 bölgeye şiddetli sağanak uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracat mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Eğitime destek Kampanyası Ödül Töreni'nde ...
Merkez'in müdahalesi sonrası dolarda son durum
Beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından 13.89'a kadar yükselen ...
Merkez Bankası'ndan dövize ikinci müdahale!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz piyasasına satım yönünde müdahale ediyor.
 
Kur raporu: Dolar ve euroda son rakamlar!
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ...
Doğalgazda yeni tarife belli oldu!
Doğalgazdan elektrik üreten santrallerde ve sanayide kullanılan doğalgaz ...
 
Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini güncelledi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için ...
Bakanlıktan İzmir'de dev satış: 3 ilçede 12 arazi!
Bakanlık Bayındır, Çeşme ve Gaziemir’de bulunan ve yaklaşık 90 milyon ...
Benzine 'indirim sonrası' bir zam daha!
Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 44 kuruş zam geldi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri