POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
8 Mart 2018 Perşembe - 08:32

Kritik bölgeler alındı: Afrin'e 8 kilometre!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda, TSK ve ÖSO Afrin’e doğru ilerliyor. Güneybatı yönündeki Cinderes yoğun ateş altında. Beldeye hâkim tepenin alınmasıyla PYD’nin dış savunma hattı çökmüş oldu. Cinderes’in dış mahallelerinde meskûn mahal harekâtı başladı. Kuzeydoğuda Kefr Cenne teröristlerden temizlendi. Merkeze 8 kilometre kalırken, Afrin’in ana ikmal yolu kesildi.

Kritik bölgeler alındı: Afrin e 8 kilometre!

Türk Silahları Kuvvetleri ( TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) birlikleri, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 47’nci gününde Afrin’in güneybatısındaki Cinderes ve ikmal yolları üzerinde bulunan kuzeydoğudaki Kefr Cenne bölgelerinde büyük ilerleme sağladı.

Afrin’deki 6 beldeden 4’ünde kontrol sağlayan TSK ve ÖSO, dün sabah da terör örgütü PKK/ PYD denetiminde bulunan Cinderes Beldesi’ne operasyon başlattı. Örgütün stratejik noktalarını tek tek ele geçirerek Cinderes kapısına dayanan komandolar ve ÖSO’nun özel harekât birlikleri, güneyden ilerleyerek beldeyi çıplak gözle gören stratejik Cinderes Tepesi’ni ele geçirdi. Cinderes’e hâkim olan tepenin alınmasıyla PYD’nin dış savunma hattı çöktü. Yerel kaynaklar, Cinderes Beldesi’nde meskûn mahal operasyonlarının başladığını, askeri birliklerin dış mahallelere giriş yaptığını bildirdi. Beldede şiddetli çatışmaların yaşandığı, teröristlerin evlerden ve sokak aralarından ağır silahlarla ÖSO’yu hedef aldığı belirtildi.

İKMAL YOLU KESİLDİ
Gazete Habertürk'ten Nurcan İnal'ın haberine göre Afrin’in kuzeydoğusunda ise savaş uçakları ve tanklar tarafından 3 gündür yoğun ateş altına alınan Şeran Beldesi’ne bağlı Kefr Cenne Köyü’ne de operasyon başlatıldı. Şiddetli çatışmaların ardından Afrin merkeze giden yolda stratejik öneme sahip köy ve askeri üs TSK ve ÖSO birliklerinin kontrolüne geçti. Daha önce Rus ve rejim askerlerinin de kullandığı üsse ÖSO birlikleri konuşlandı. Böylece Şeran Beldesi’nin ardından Kefr Cenne’nin ele geçirilmesiyle doğudan ve rejim bölgesinden Afrin’e giden ana ikmal yol kesildi.

Afrin’in kuzeydoğusunda Kandil’den giden teröristlerin bulunduğu Meydanköy Barajı çevresi, Hallubiye ve Sağır köyleri ile Şeran Beldesi yakınlarındaki Meşale ve Katma köyleri de PKK/PYD’den temizlendi. TSK/ÖSO stratejik noktaları bir bir alarak Afrin merkezine yaklaşırken, birliklerin konuşlandığı noktalar ile Afrin arasındaki mesafenin de yaklaşık 8 kilometreye düştüğü bildirildi. Afrin bölgesindeki terör hedefleri havadan ve karadan vurulurken, Genelkurmay Başkanlığı dün sabah yaptığı bilgilendirmede harekâtın başından bu yana 88’i son 24 saatte olmak üzere 2 bin 960 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Afrin’in kuzeydoğusundaki Bafeylun yakınlarında da terör örgütü PYD/PKK’nın şeker depoları ÖSO bünyesinde bulunan Muntasır Billah Tugayı tarafından ele geçirildi. Yaklaşık 300 ton şeker, Türkmen askerler tarafından bölgedeki sivillere dağıtıldı.

TSK ve ÖSO, Afrin’in Maçale Köyü’nü teröristlerden arındırdı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 4’ü belde merkezi, 122’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 156 bölgeyi kontrol altına aldı.

TOPLARINI BIRAKIP KAÇTILAR
Afrin’e adım adım yaklaşan Mehmetçik, Cinderes’in güneyinde bir tünel içerisinde YPG/PKK’lı teröristlerin ‘cehennem topu’ dedikleri silahı buldu. Teröristlerin, kaçarken terk ettikleri silahla sivillere ve harekâta katılan Türk birlikleri ile ÖSO güçlerine ateş açtıkları belirtildi.

TAKVİYE BİRLİKLER HATAY SINIRINDA
TSK ve ÖSO’nun Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında takviye amaçlı olarak Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nden gönderilen komandolar, Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ne ulaştı. Zırhlı personel taşıyıcılara (ZPT) bindirilen komandolar, sınır birliklerine sevk edildi.

ORASI ARTIK ‘ŞEHİTLER TEPESİ’
Zeytin Dalı Harekâtı sırasında 1 Mart’ta Raco bölgesindeki operasyonda 9 askerin şehit olduğu Keltepe’nin ismi, bölgenin teröristlerden temizlenmesinin ardından ‘Şehitler Tepesi’ olarak değiştirildi. (Habertürk)

 
ABD'de Kaliforniya gerilimi: Bu bir savaş!
 
AK Parti'deki zirvede 'erken seçim' yoklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Kemalpaşa ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.
Foça'daki ağaç kesimlerine çevrecilerden büyük tepki!
İzmir'in Foça İlçesi'nde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık  bölgede iki gündür ...
İzmir'de gözaltı gerginliği: 3'ü polis 4 yaralı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde polis ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis ...
 
Çanakkale'de korkutan deprem!
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine ...
4 kişinin öldüğü olayın davasında ne karar çıktı?
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir eğlence mekanında biri polis 4 kişinin ...
İzmir’deki yangın dehşeti sonrası hayati uyarı!
Basmane semtindeki otelde çıkan ve 2 kişinin yüksekten düşerek yaralanmasına, ...
 
Kadın halk ozanı silahlı saldırı kurbanı!
Türkiye'yi temsil etmek üzere UNESCO'dan davet alan Sivaslı halk ozanı ...
İzmir'de hayvan hırsızlığı çetesi çökertildi!
Bergama ilçesinde, hayvan hırsızlığı şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda, ...
Türk jetleri Cinderes'teki terör hedeflerini vurdu
Afrin'de ilerleyişini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, bir köyü daha ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri