POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
27 Mayıs 2022 Cuma - 17:49

Kriz 'Ferdinand’ın yuvasını da vurdu: ‘Melekler Çiftliği' kapılarını kapatıyor!

Bundan 7 yıl önce taşındığı İzmir’de şiddet gören, engelli ve yaşlı hayvanların yaşama tutunmasını sağlayan ve kurbanlık olarak alındıktan sonra Rize’den Trabzon’a yüzerek kaçarak ülke gündemine oturan Boğa Ferdinand’ın da yuvası olan ‘Melekler Çiftliği’ ekonomik kriz nedeniyle kapılarını kapama noktasına geldi. Çiftliğin Kurucusu Çakır destek alamadıklarını ifade ederken yerel idareye ve firmalara da sitem etti, “Mucize bekliyoruz” dedi.

Kriz  Ferdinand’ın yuvasını da vurdu: ‘Melekler Çiftliği  kapılarını kapatıyor!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Derinleşen ekonomik kriz İzmir’de Türkiye’nin dört bir yanından bakıma muhtaç tüm hayvanlara yuva olan ‘Melekler Çiftliği’ni de vurdu. 

Ankara’da 31 yıl önce Angel's Farm Sanctuary adıyla kurulan ve yaklaşık 7 yıl önce İzmir’in Kemalpaşa ilçesine taşınan ülkenin ilk ve en büyük hayvan barınağı olan çiftlik kapılarını kapama noktasına geldi. 

Sibel Çakır’ın kurduğu ve şiddet gören, engelli ve yaşlı hayvanların yaşama tutunmasını sağlayan ‘Melekler Çiftliği’ yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir mucize olmazsa yeni hayvan alımlarını durduracak. Çiftlikte bulunan hayvanların büyük bölümü hayvanseverlere ve devlet kurumlarında iyi bakılan yerlerece verilecek. Çiftlik yaşamaya geriye kalan 100-150 hayvanla devam edecek. 

Kurbanlık olarak alındıktan sonra sahibinin elinden Rize’den Trabzon’a kadar yüzerek kurtulan ve AHBAP Derneği kurucusu sanatçı Haluk Levent tarafından Sibel Çakır’a emanet edilen Boğa Ferdinand’ın da yuvası olarak bilinen çiftliğin yönetimi kapanma kararına yol açan ekonomik krize isyanının yanı sıra firmalardan ve belediyelerden destek alamamaktan da şikayetçi... 

KAPANMA NEDENİ: EKONOMİK KRİZ!
Çiftliği kurucusu Çakır açıklamasında, “Kapanma nedeni ekonomik kriz… Bundan 3,4 ay önce aldığımız 80, 90 liralık yemleri 400 liraya alıyoruz. Biz ticaret yapan bir yer değiliz. Biz hayat kurtaran bir yeriz. Herhangi bir devlet desteği alamıyoruz, bizi kimse umursamıyor. Bu ülkede insanlar sadece köpekleri hayvandan sayıyor. Köpeklerde ilgili konularda yardımlaşıyorlar. Çiftlik hayvanlarını yemek, yaban hayvanlarını av olarak gören bir topluluk içerisindeyiz maalesef. Bizlere destek neredeyse hiç yok! Bizim gibi düşünen bir avuç insan var bize destek olan ama onların da hayat dengeleri bozuldu. Her gün zam haberi alıyoruz. O yüzden insanlara da yüklenemiyoruz. Kurumsal destekler alamıyoruz. Köpekler ile ilgili çalışmalar yapanlara kurumsal destek daha çok” ifadelerine yer verdi. 

YENİ HAYVANLARA KAPILAR KAPANIYOR!
Çakır, ‘Çiftlik kapanınca mevcut hayvanlara ne olacak?’ sorusuna ise “Ağır engelleri olanlar bizimle kalacak geri kalanları sağlıklarına kavuşmuş olanları hayvanseverlere, devlet kurumlarında iyi bakılan yerlere dağıtmayı düşünüyoruz. Çiftlik insanlara ve sosyal medyaya kapatacak kapılarını. Sosyal medyada diyalog içinde kalmaya devam edersek bize yine hayvan nüfusu eklenmeye devam edecek. Bu yeni hayvanlara yardım edemeyeceğimiz anlamına geliyor” yanıtını verdi. 

“TUNÇ BAŞKAN BİZİ TANIMALI!”
Belediyelerin kendilerine maddi destekte bulunmadığını aktaran Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de seslendi. Çakır, “Kemalpaşa Belediyesi bütçesi kıt bir belediye, ellerinden geleni yapıyorlar, fiziki yardımda bulunuyorlar ama maddi yardımda bulunmuyorlar. Bir kere Tunç Başkan’ın bizi tanıması gerekiyor artık. İktidarın ya da muhalefetin hayvan hakları komisyonlarının bizi kabul etmeleri ve destek olmaları gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ya da Kemalpaşa Belediyesi kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması noktasında yardımda bulunuyor, ama o kadar! Personel konusu mesela; Ne olur Büyükşehir Belediyesi 3, Kemalpaşa Belediyesi bize 2 personel verse, sigortasını yapsa, maaşlarını ödese? Biz burada bari onlardan muaf olsak... Tunç Başkan daha buraya ziyaretimize gelmedi bile...” dedi. 

MUCİZE OLMAZSA…
Çakır sözlerini şöyle tamamladı: Mucize olmazsa kapanma küçülme diğer mağdur hayvanlara istemeyerek sırt dönme gerçek olacak. Mucize bekliyoruz. Firmalar var birçok kurumsal firmalar sponsor olabilirler. Elektriğimize sponsor olabilirler örneğin ama söze gelince hayvanları severiz diyorlar... 

 
Türkiye'de bir ilk: Jeoloji Festivali yola çıktı!
 
5 kişi işyeri basıp çalışanları darbetti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Canlı bomba' paniğinde yeni detaylar!
Gaziantep'te kendisine canlı bomba süsü vererek emniyet binasına giden ...
İzmir'deki kan donduran dehşetin perde arkası!
Bornova ilçesinde, boşanmak istediği Nuh Şayla tarafından öldürülen Rojda ...
Türk Telekom’dan Tireli kadınlara dijital eğitim
Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği ...
 
İzmir sularında 45 hayat kurtaran operasyon!
Foça ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri ...
Rıza Bey Apartmanı davasında arbede!
Depremde 36 kişinin öldüğü apartmandaki diş polikliniğinin sahipleri Arda ...
Dayakçı öğretmen bu kez de babaya saldırdı!
Aksaray'da geçen yıl öğrencisi T.K.'yi dövdüğü gerekçesiyle bakanlık tarafından ...
 
Mimarlar Odası'ndan Büyükşehir'e 'yıkım' tepkisi: 'Basmane Çukuru' gibi olacak!
Mimarlar Odası İzmir Şubesi düzenlediği basın toplantısıyla Büyükşehir ...
ŞPO açıkladı: O planlara yargı freni!
Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi'nden Balçova ilçesinde yer alan ...
Kadına şiddeti pazarcılar önledi!
İstanbul Sultangazi'de, eşine şiddet uyguladığı iddia edilen kişiye pazarcılar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri