POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
12 Mart 2018 Pazartesi - 09:29

Kruvaziyerin zirvesinde Türkiye'ye sefer çıktı!

Türk deniz turizmi sektörü dünyanın en büyük kruvaziyer sektörü buluşmasından, 2018 sezonu için heyecan verici haberlerle döndü. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği ‘nin birlikte koordine ettiği Seatrade Cruise Global Fuarı’nda, dünya kruvaziyer devleri tarafından Türkiye seferlerini başlatma kararı açıklandı.

Kruvaziyerin zirvesinde Türkiye ye sefer çıktı!

Dünya kruvaziyer devi MSC, 2019 sezonundan itibaren İzmir ve Antalya’yı tekrar rotasına alacağını açıklarken, yine küresel kruvaziyer şirketi Norwegian Cruise Line 2018 sezonunda Kuşadası’nı yeniden uğrak yapacağı limanlar arasına aldı. Bir diğer kruvaziyer devi Holland America Line ise 2020 yılından itibaren Türkiye’ye sefer düzenlemeyi planlıyor.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan ve İMEAK DTO Meclis Üyesi Ahmet Subay, 5-8 Mart tarihlerindeki ABD Fort Lauderdale-Florida’daki fuarda dünya kruvaziyer sektörünün devleriyle oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ ÜLKE”
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, güvenlik ve kruvaziyer sektörünün küresel eğilimlerinden dolayı Türkiye’yi terk eden kruvaziyer firmalarının Türkiye limanlarına yeniden dönüş için hazırlıklara başladığını açıkladı. Öztürk, “Fuardan ülkemize yönelik sevindirici haberlerle dönüyoruz. Dünya turizminde çok değerli bir marka olan Türkiye, kötü günleri geride bıraktı. Turizmde esen Türk rüzgârı, kruvaziyer sektörü başta olmak üzere deniz turizminde de etkisini gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği görevle üstlendiğimiz Türkiye standının koordinasyon görevini en iyi şekilde yerine getirdik. Fuar boyunca kruvaziyer sektörünün yöneticileri ile bir araya geldik. Neticede bu sezon ve sonraki yıllar için umut dolu haberler aldık. Kruvaziyer sektörünün yetkilileri fuardaki konferansta bize “Türkiye vazgeçilmez bir ülke, yeniden gelmeyi bekliyoruz” mesajını verdi. Norwegian Cruise Line, 2018 sezonunda 2 kez, 2019’da 5 kez Kuşadası’na uğrak yapacağını açıkladı. MSC de 2019 seferlerine İzmir ve Antalya’yı aldı. Holland America Line Başkanı ise 2020 yılında Türkiye için planlamalarının olduğunu söyledi. Bu şirketlerin ardından diğer kruvaziyer hatları da Türkiye’ye gelecektir” dedi. 

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MSC Türkiye Koordinatörü Savaş Ercan da, MSC’nin 2019’da İzmir ve Antalya’yı tekrar cruise rotasına ekleyeceğini belirterek, 2020 yılıyla beraber sektörün hızla canlanarak eski günlerine döneceğini söyledi.

Fuarda İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Burç Ceylan ile Washington Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Sedat Gönüllüoğlu’na fuarın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı plaket takdim etti.

 
Urla'da büyük heyecan ödül töreniyle sona erdi
 
Çiğli'de Ahmet Aslan rüzgarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mobilya Fuarı yüzleri güldürdü
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapandı. Ege Mobilya Sanayicileri ...
Özgener mobilyacıların sorunlarını dinledi
İzmir Ticaret Odası (İTO) başkan adayı Mahmut Özgener, İzmir’in 15 yıl ...
Almanya ile ilişkilere sanayici desteği
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Almanya İzmir Başkonsolosu ...
 
İTO Başkan Adayı Özgener'den hal mesaisi!
İzmir Ticaret Odası (İTO) başkan adayı Mahmut Özgener, Buca'daki meyve ...
TARİŞ Zeytinyağı’ndan gençlere ortaklık çağrısı
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, genç üreticiyi ...
Fashion Prime’da geri sayım başladı
Tekstil sektörünün Nisan ayında buluşacağı yeni fuar Fashion Prime-1 Tekstil, ...
 
EBSO'yu yasa boğan ölüm!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mali İşler Müdürlüğü personeli İbrahim Kaytan (37) vefat etti.
Bakanlık açıkladı: Yarım milyarlık vurgun!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, halktan yüksek getiri vaadiyle para toplayan ...
Merkez Bankasının faiz kararı belli oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizleri değiştirmedi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri