POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
4 Mayıs 2023 Perşembe - 09:52

Kültür ve sanatın geleceği konuşulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AASSM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Girerken Kültür ve Sanatın Geleceği” sempozyumuna ev sahipliği yapacak. Başkan Soyer, sempozyuma İzmirlileri davet ederek “İkinci yüzyılın inşasına ışık tutmak, Cumhuriyet’in aydınlanmacı fikrinin kaldıracı olan kültür ve sanat alanının geçmişi ve geleceğini birlikte tartışmak istiyoruz” dedi.

Kültür ve sanatın geleceği konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Girerken Kültür ve Sanatın Geleceği” sempozyumuna ev sahipliği yapacak. 6-7 Mayıs tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapılacak sempozyum sanatçıları, siyasetçileri ve bilim insanlarını bir araya getirecek. 6 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da açılışı yapılacak sempozyuma tüm İzmirlileri davet eden Başkan Tunç Soyer, “Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını tamamlarken aydınlanma devrimlerinin çıkar odaklarınca küçümsendiği, iyi olan tüm duyguların yok edilerek popüler kültür aracılığıyla bencilliğin, güç ve zenginliğin olmazsa olmaz değerler olarak öne sürüldüğü, yozlaşmanın yaygınlaştırıldığı varoluşsal bir yol ayrımındayız. Bu nedenle ikinci yüzyılın inşasına ışık tutmak, Cumhuriyet’in aydınlanmacı fikrinin kaldıracı olan kültür ve sanat alanının geçmişi ve geleceğini birlikte tartışmak istiyoruz” dedi.

İlk oturum Talât Sait Halman anısına
6 Mayıs Cumartesi günü 10.15 ile 11.30 saatleri arasında ilk oturumun yapılacağı AASSM’de “Kuruluşun ve İlk Yüzyılın Kültür Politikaları” irdelenecek. Moderatörlüğünü iletişimci ve yazar Zeynep Altıok Akatlı’nın yapacağı sempozyuma Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay katılacak. Oturum Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı ve ilk Kültür İşleri Büyükelçisi Talât Sait Halman anısına düzenlenecek.

Devlet ve sanat ilişkisi masaya yatırılacak
Devlet ve sanat ilişkisinin tartışılacağı oturum ise saat 11.45’te başlayacak. Moderatörlüğünü yazar, dramaturg, öğretim görevlisi Eren Aysan Yığcı’nın yapacağı sempozyuma İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, CSO ve Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü Hüseyin Akbulut, akademisyen Doç. Dr. Elif Koparal, bürokrat ve sanat tarihçisi Mahir Polat konuşmacı olarak katılacak. Oturum, 1922-1939 yılları arasında Türkiye'de film yapan tek kişi olan, yönetmen Muhsin Ertuğrul anısına olacak.

Başkanlar yerel yönetimler ve sanatı tartışacak
Moderatörlüğünü yazar Yekta Kopan’ın yapacağı “Yerel yönetimler ve Sanat” konulu söyleşi ise saat 14.00’te başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in konuşmacı olarak katılacağı oturum siyasetçi Ali Dinçer anısına olacak.

Cumhuriyetin Kadın Sesleri plak dinletisi
İlk günün son oturumu ise yazar Yaşar Kemal anısına olacak. Saat 15.00’te başlayacak oturumun moderatörlüğünü şair, yazar Haydar Ergülen yapacak. Toplum Belleği ve Sanat konulu oturumun konuşmacıları ise şöyle: Yazar, araştırmacı Gökhan Akçura, mimar, öğretim görevlisi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, araştırmacı- yazar Cemal Ünlü.
Program Cemal Ünlü ve Gökhan Akçura yönetiminde “Cumhuriyetin Kadın Sesleri” plak dinletisiyle devam edecek.

2. gün dolu dolu program
Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Girerken Kültür ve Sanatın Geleceği konulu sempozyumun ikinci günü ise saat 10.00’da “Sanat ve Eğitim Politikaları” oturumuyla başlayacak. Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel anısına düzenlenecek oturumun moderatörlüğünü akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Zühal Çetin Özkan yapacak. Konuşmacılar ise Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, yazar- akademisyen Prof. Dr. Semih Çelenk, Hacettepe Üniversitesi GSF Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Gençaydın, İstanbul Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal, keman sanatçısı Cihat Aşkın olacak. Saat 17.30’a kadar “Sanat, Yaratıcı Endüstriler ve Kültür Ekonomisi”, “Sanata El Verenler”, “Sanat ve Gelecek” konulu oturumlara ev sahipliği yapacak AASSM’de alanında uzman kişiler bir araya gelecek. Program ile ilgili detaylara kultursanat.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Sempozyumun kapanış gününde ise saat 20.00’de Çiğdem Erken- Demet Sağıroğlu, Tuğrul Tülek konseri İzmirlilerle buluşacak.

 
İYİ Parti'den o ilçede rozet şov!
 
Piyasalar Fed'in kararına nasıl tepki verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Bergama Kermesi'nin tarihi belli oldu
87. Uluslararası Bergama Kermesi'nin tarihi belirlendi.
Çeşme'de tiyatro şöleni zamanı!
Kültür sanat alanında yaptığı çalışmalarla fark yaratan Çeşme Belediyesi ...
Menderesli kadınlar da sinemaya adım attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı ...
 
KAF KAF belgeseli Çiğli’de vitrine çıkıyor!
Çiğli Belediyesi, 1966 yılında Varto’da meydana gelen depremde yaşananları ...
İzmir'de felsefe günleri... Tema: Yavaş yaşam
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü ...
Siren Bora İzmir Yahudilerini anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Musevi Cemaati Vakfı'nın işbirliğiyle ...
 
'Soytarılar Okulu' İzmirli çocuklarla buluştu
İzmir Şehir Tiyatroları ikinci çocuk oyunu “Soytarılar Okulu”nun prömiyerini ...
Alaçatı'daki büyük şölende Duman rüzgarı!
Bu yıl 12'ncisi düzenlenen milyonların katıldığı "Otların Rüzgarlı Öyküsü" ...
Ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası kapılarını açtı!
Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen restorasyon, renovasyon ve yeniden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri