POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
4 Mart 2021 Perşembe - 16:44

Kültürpark planına platformdan dilekçeli itiraz!

Kültürpark’a ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi hazırladığı ve meclisten geçirdiği Koruma Amaçlı İmar Planı’na itiraz eden Kültürpark Platformu üyeleri, hazırladıkları dilekçeyi İzmir 1 No’lu Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Kurulu’na sundu.

Kültürpark planına platformdan dilekçeli itiraz!

Kültürpark Platformu, Kültürpark’a ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi hazırladığı ve meclisten geçirdiği Koruma Amaçlı İmar Planı’na ilişkin itiraz dilekçelerini İzmir 1 No’lu Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Kurulu’na teslim etti. Dilekçeleri teslim etmeden önce İzmir 1 No’lu Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Kurulu binasının önünde platform üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada platform adına konuşan Yasemin Sağlam, Kültürpark’ı koruma, asıl ilkelerine kavuşturma ve geliştirmek üzere 2016’da çıkılan yolda kritik bir sürece gelindiğini belirtti.

PLAN EKSİK VE HATALI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Plan önerisinin Belediye Meclisi'nden geçtiğini ve Koruma Kurulu’na sunulmak üzere imza ve çoğaltılma aşamasında olduğunu söyleyen Sağlam, önerinin olgunlaştırılma ve yazım sürecinde pek çok aktör gibi platformun da yer almadığına dikkat çekti. Var olanların talep ve uyarılarının plan önerisine yansımadığını, yaptırılmış olan bilimsel çalışmalara rağmen hem “plan” özelliği, hem de “koruma” sıfatını taşımadığını söyleyen Sağlam, planın eksik ve hatalı olduğunu dilekçelerinde açıkladıklarını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kültürpark’a ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı önerisinin hiçbir temele oturmayan, korumayan ve plan olmayan, eksiklerle dolu bir metin olarak ortaya çıktığını söyleyen Sağlam, şunları kaydetti: “Bu metin şu anda İzmir 1 No.lu Koruma Kurulu’nun önünde duruyor. Daha önce defalarca ifade ettiğimiz gibi, plan önerisinde mutabık değiliz. İtirazlarımızın yer aldığı dilekçelerimizi, meslekî ve bilimsel formasyonları ile bu yanlışa engel olacaklarına ilişkin inancımızla Koruma Kurulu üyelerine, erkenden iletmek üzere toplandık. Bu planı hazırlayanlar ve onaylayanlar bizleri, İzmirlileri, hiçbir şey bilmeyen rahatlıkla, ikna edilebilecek, kandırılabilecek, Kültürpark’ın gerçeklerinden uzak kişiler güruhu mu sanıyorlar?'”

18 BİN METREKARELİK İNŞAAT ÖN GÖRÜLÜYOR
20 yıl önce sökülme kararı ile kurulan hangarların geçici kaydıyla demonte yapılma gerçeğinin ise gizlenmeye çalışıldığını söyleyen Sağlam, planda yıkılacağı belirtilen Odalar Birliği Pavyonu ile Celal Atik Spor Salonu’nun toplam zemini 9 bin 175 metrekare iken, yerine ise toplam 18 bin metrekarelik inşaat öngörüldüğünü belirtti. Bunu önerebilmek, yapılaşmayı artırmanın önünü açmak için de ‘yeşil alanı artırıyoruz, betonu azaltıyoruz’ dendiğini söyleyen Sağlam, “Ayrıca, yönetsel eksiklikler, tanımsız bırakılmış alanlar, yaptırılan altlık çalışmaları ile çelişen kararlar, plan notlarına bırakılan işlerle dolu 'korumayan ve planlamayan' bir çalışma yapılmıştır” dedi.

ORTAK AKLIN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Tüm bu yanlışları kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Sağlam, plan Meclis’e sunulduktan sonra Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası'nın planın yanlışlığına dair yaptıkları açıklamaları da hatırlattı. Gerçeğin saklanamayacak kadar ortada olduğunu vurgulayan Sağlam, son olarak şunları söyledi: “Odalar böyle derken; biz Kültürpark Platformu olarak aynısını söylerken, hatta Meclis üyeleri yapılan işten emin değil iken; ‘Ben yaptım oldu’ diyerek ve bu söylemi ‘Mutabakata varıldı’, ‘Ortak aklın ürünü’, ‘Kültürpark’ın anayasası’ ifadeleri ile süsleyerek açıklamak yeterli değildir. Gerçek, saklanamayacak kadar ortada. Bu yanlıştan dönülmesini ve gerçek anlamda kamu yararına ortak aklın hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

Açıklamanın ardından platform üyeleri dilekçelerini Koruma Kurulu'na verirken, dört sayfadan oluşan dilekçede ise Kültürpark’ın Koruma Amaçlı İmar Planı’na ilişkin olarak yetersizlikler ve yanlışlıklar 22 maddede incelendi. Platform dilekçede planın tekrar çalışılmak üzere iadesine ilişkin talebini de ifade etti.

 
İzmir'de yapı envanteri harekatı o ilçeden yola çıktı!
 
İzmir'de 13 bin denetim elemanı sahada, hedef mavi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Besi çiftliğinde yangın kabusu!
İzmir'in Bergama ilçesinde bir besi çiftliğinin depo bölümünde çıkan yangın, ...
İzmir'de 'zehir evi'ne baskın!
İzmir'in Menderes ilçesinde evlerine kurdukları özel düzenekle skunk bitkisi ...
12 yıllık davada karar: Çocuğa boşanan annenin soyadı
Bursa'da eşinden boşanan bir kadın, çocuğuna kendi soyadını vermek için ...
 
'Koca dehşet'i anlattı: 'Bu son yemeğin' diyerek, bıçakladı!
Karşıyaka ilçesinde boşanmak istediği eşi Burak Kıncı (26) tarafından ...
70 küçükbaş hayvanı çalanlar yakalandı!
Torbalı ilçesinde bir ahırdan 70 küçükbaş hayvan çalan 2 şüpheli, Jandarma ...
Tarlada buldu, 180 bin dolara ABD'ye sattı!
Çorum'un Alaca ilçesinde çiftçi Mutlu Yılmaz, 2 yıl önce nohut ektiği ...
 
İzmir'de gece kulübüne baskın: 23 kişiye ceza!
Konak ilçesinde açık olan ve eğlence yapılan gece kulübüne, polis ekiplerince ...
Tır bakım istasyonunda yangın kabusu!
Bornova ilçesinde tır bakım istasyonunda çıkan yangında hasar meydana geldi.
İzmir ekibine soruşturma: O belgelere el konuldu!
TFF 1. Lig ekiplerinden Menemenspor Kulübüne ait bazı defterler ve harcama ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri