POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
23 Eylül 2018 Pazar - 14:02

Kumpastan sonra dolandırıcıların da mağduru oldu

Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik, yağma davalarından toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırılan, 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalıp FETÖ mağduru olan Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, şimdi de ismini kullanan dolandırıcılar tarafından mağdur edildi.

Kumpastan sonra dolandırıcıların da mağduru oldu

Son 10 yılda özellikle TSK'ya yönelik yapılan Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının bir bir çökmesi ve kararların bozulmasının ardından geriye bambaşka alanlara savrulan hayatlar kaldı. Bu dönemin acısını en fazla yaşayan isimlerden birisi de tutuklandığı zaman Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tek doktoralı hukukçusu olan Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok oldu. FETÖ'ye karşı TSK içerisindeki ilk soruşturmayı açtığı için örgütünün bir numaralı hedefi durumuna gelen, askere kumpas davalarının başladığı dönemde Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcısı olan Ahmet Zeki Üçok, ilk olarak 25 Eylül 2009 tarihinde Aziz Yıldırım'dan zorla para istediği iddiasıyla 'yağma' suçundan tutuklandı. Hakim Albay Üçok, tutuklanmasından sonra hakkında peş peşe açılan Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, dolandırıcılık, sahte evrak temin etmek, görevi kötüye kullanma suçlarından toplam 43,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Birçok davası Yargıtay'da kesinleşen Ahmet Zeki Üçok, 17- 25 Aralık operasyonlarından sonra özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla, 30 Haziran 2014 tarihinde tahliye oldu. Toplam 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalan Ahmet Zeki Üçok, davalardan dolayı iki kez TSK'dan ihraç edildi, rütbeleri söküldü, 'er' statüsüne indirildi. 2013 yılında emekli edilen Ahmet Zeki Üçok'un aldığı cezaların hepsi, Anayasa Mahkemesi'nce 'hak ihlali olduğu' gerekçesiyle ya da Yargıtay tarafından bozuldu. Ahmet Zeki Üçok, avukat olabilmek için İstanbul Barosu'na başvurdu. Başvurunun Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı'nda da değerlendirilmesinden sonra Üçok, gerekli izinleri aldı, avukat olmaya hak kazandı.

BU KEZ DE DOLANDIRICILARIN MAĞDURU OLDU
Kumpas mağduru olan Ahmet Zeki Üçok, bu kez de ismini kullanan dolandırıcıların mağduru oldu. İddiaya göre, Siirt'in Şirvan ilçesine giden A.Z.A., buradaki korucu ailesine önce kendisini 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de koruma müdürlüğünde bulunmuş gibi gösterip emekli binbaşı olarak tanıttı. Bu sırada güvenlerini kazandığı korucu ailesinin üç akrabasının, bölgede yaşanan cinayet suçundan dolayı cezaevinde bulunduğunu öğrendi. Bunun üzerine bu kez de Ahmet Zeki Üçok'u tanıdığını söyleyip davayı alması karşılığında 200 bin TL paraya anlaştı. Bu paranın da bir bölümünü birkaç kez gidip geldiği Siirt'in Şirvan ilçesinde korucu ailesinden teslim aldıktan sonra kayıplara karıştı. A.Z.A.'ya ulaşamayan korucu ailesinin üyeleri İstanbul'a gelip ulaştıkları Ahmet Zeki Üçok'a yaşadıklarını anlattı ayrıca paraların teslimi sırasında ve pazarlık sırasında çekilen görüntüleri de izletti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Hem kendi isminin kullanıldığını, hem de korucu ailesinin dolandırıldığının ortaya çıkması üzerine Ahmet Zeki Üçok, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ile nitelikli dolandırıcılık suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Korucu ailesinin çektiği görüntüleri de delil olarak dava dosyasına koydu. Konuyla ilgili konuşan Ahmet Zeki Üçok, "Hem beni hem de korucu ailesini mağdur ettiler. Ben de her ikimiz adına bu hukuk mücadelesini başlattım" dedi. (DHA)

 
Sedanur'un ölümüne ilişkin kritik açıklama
 
Göztepe 11 maçlık kabusa son verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedanur'un ölümüne ilişkin kritik açıklama
İçişleri Bakanlığı, 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ölümüne ilişkin yaptığı ...
Korkunç kaza: Kamyonuyla ölüme uçtu!
Bayraklı ilçesinde, kontrolden çıkıp, yaklaşık 20 metrelik uçurumdan yuvarlanan ...
İzmir'de ayakkabıcılığa adanmış bir hayat!
İzmir'de yaşayan 73 yaşındaki Mehmet Tülü, 64 yıl önce başladığı ayakkabıcılık ...
 
DAEŞ canisi tedavi için geldiği hastanede yakalandı
Suriye'de terör örgütü DAEŞ saflarında savaşırken 2015'te bombalı saldırıda ...
2 milyar Çinli İzmir'i izleyecek!
Çin'de bu yıl ilan "Çin'de 2018 Türkiye Turizm Yılı" dolayısıyla Türkiye'ye ...
İzmir'de kampanya: Adı 'Atatürk' olsun!
Foça ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi tarafından ...
 
Yerli helikopter motorunda büyük başarı
T625'in ilk uçuşundan bir gün önce TEI'nin özgün helikopter için geliştirdiği ...
İzmir'deki silahlı saldırı dehşetinde kritik gelişme
Buca ilçesinde Aydın S.'nin (32) seyir halindeki otomobilinde uğradığı ...
Gözyaşları sel oldu... Sedanur'a veda!
Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra cenazesi bulunan 9 yaşındaki Sedanur ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri