POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
1 Kasım 2019 Cuma - 12:33

Kuyudan vahşet çıktı: Cesedi yakamayınca...

Konya'da 16 gündür kayıp olan bir kişinin arkadaşları tarafından öldürüldükten sonra önce cesedi yakmayı deneyerek başarız oldukları sonra da kuyuya attıkları ortaya çıktı.

Kuyudan vahşet çıktı: Cesedi yakamayınca...

Konya'nın Ilgın ilçesinde ailesi tarafından 16 gün önce kayıp başvurusunda bulunulan Ali Yanar'ın (38), cansız bedeni bulundu.

Gözaltına alınan arkadaşları Hasan Mermer (33) ve Kerim Kayış'ın (31), Ali Yanar'ı tuvalet ihtiyacını giderirken bıçaklayarak öldürdükleri, cesedi yakmaya çalıştıkları, bu olmayınca da olay yerinden 60 kilometre uzaklıkta bulunan su kuyusuna attığı belirlendi.

Ilgın'da oturan 2 çocuk babası Ali Yanar'ın, 16 Ekim günü eve gelmemesi üzerine ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Çalışma başlatan polis, Yanar'ın görüştüğü kişilerin ifadesine başvurdu. Bu kişiler arasında bulunan arkadaşları Hasan Mermer ve Kerim Kayış, Ali Yanar ile aynı akşam buluştuklarını, birlikte alkol aldıklarını söyledi. Yanar'ı daha sonra kendi isteği üzerine bir kadın arkadaşının evine bıraktıklarını, ardından da ava gittiklerini ifade etti.

BÖLGEDE ARAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Ali Yanar'ın yaşadığı bölgede ve çevresinde itfaiye, AFAD ve polis ekipleri tarafından detaylı arama çalışması yapıldı. Yakındaki göletler, Yanar’ın düşme ihtimaline karşı, dalgıçlar tarafından arandı. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen, Ali Yanar'a ait herhangi bir ize rastlanmadı.

CİNAYET EKİPLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Ali Yanar'ın cinayete kurban gidebileceği ihtimalini değerlendiren Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği tarafından özel ekip kuruldu. Özel ekip, ilçeye giderek Yanar'ın yakın çevresiyle tek tek görüştü, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Ekip, Yanar'ın en son görüştüğü 'uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak, kumar oynanmasına yer temin etmek' gibi suçlardan kayıtları bulunan arkadaşları Hasan Mermer ve Kerim Kayış'ın üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

ÇELİŞKİLİ İFADE VERDİLER

Polis, işlettiği kafede kumar oynatan Kerim Kayış'ın, Ali Yanar'a ait tekel bayisine de 2 elektronik kumar makinesi koyup, oynattığını belirledi. Özel ekip, ilk başlarda kazanılan parayı paylaştıklarını, dana sonra ise Ali Yanar'ın kazanılan paradan Kayış'a pay vermediğini ve bu nedenle de iki arkadaş arasında problem yaşandığını tespit etti. Hasan Mermer ve Kerim Kayış'ın yeniden ifadesine başvuran polis, iki arkadaşı, çelişkili ve tutarsız ifadeler vermeleri üzerine 29 Ekim günü gözaltına alarak Konya'ya getirdi.

OTOMOBİLİNİN KIRIK FARI BULUNDU

Polis, şüphelilerin Ali Yanar ile alkol aldıklarını ileri sürdüğü ilçeye bağlı Tekeler köyündeki kullanılmayan bağ evinde de inceleme yaptı. İncelemede bağ evinin önünde kırık bir far parçası bulundu. Polis, far parçasının Hasan Mermer'in otomobilinin arka farına ait olduğunu tespit etti. Cinayet büro ekipleri, şüpheliler ile Yanar arasında arbede yaşandığını belirledi.

CİNAYETİ BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATTILAR

İki şüpheli, polisteki sorgularında cinayeti itiraf etti, ancak suçu birbirlerinin üzerine attı. Kerim Kayış ifadesinde, Hasan, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Ali yerde can çekişiyordu. Niye öldürdün dediğimde, 'öldürmem gerekiyordu' diye cevap verdi. Daha sonra 'Bana yardım et, şunu yakalım' dedi. 'Yardım etmezsen seni de onun gibi öldürürüm' dedi. Ağabeyimi arayıp, Hasan'ın aracının benzini bitti dedim. Ağabeyim benzin getirdi. Bir battaniyeye sarıp cesedi bagaja koyduk. Daha sonra Doğanhisar Başköy Mahallesi'ne bağlı su kuyularının olduğu yere gittik. Cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdik. Bir süre sonra su kuyusuna atıp oradan ayrıldık dedi.

Hasan Mermer ise Kerim, çöplük mevkisine gittiğimizde Ali ile kavga etti. Ali'ye kafa atıp dişini kırdı. Daha sonra Kerimlerin yaylasına gittik. Kerim, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Daha sonra cesedin yanında bir süre durup, bira içip plan yaptık. Cesedi bağ evinin orada gömecektik; ancak sonra yakmaya karar verdik. Cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra bir süre başında bekledik. Daha sonra ceset tamamen yanmayınca su kuyusuna attık dedi.

KANLI TOPRAĞA BİLE ALMIŞLAR

Şüpheliler ifadelerinin devamında, Ali Yanar'ı otomobilin bagajına koyduktan sonra, iz bırakmamak için yerde bulunan kanlı toprağı da bir çuval içerisine koyarak attıklarını itiraf etti. Şüpheliler, bir gün sonra yine bağ evine giderek, alkol aldıkları bira şişelerini de topladıklarını söyledi. Şüphelilerin, suç aleti bıçağı ise bir bataklığa attıkları öğrenildi.

ATTIKLARI KUYUYU GÖSTERDİLER

Şüpheliler ilçeye getirilerek Ali Yanar'ın cesedini attıkları su kuyusunu gösterdi. Yanar'ın nasıl öldüğünü, nasıl yaktıklarını ve hangi su kuyusuna attıklarını Cumhuriyet Savcısı ve polislere gösteren şüpheliler, yer göstermede de suçu birbirlerinin üzerine attı. Hasan Mermer, Kerim'e, 'Yakmaya ne gerek var. Şuraya gömelim' dediğini, ancak Kerim'in kendisini dinlemediğini ileri sürdü. Mermer, cesedi yakarken kendisinin de kolundan yaralandığını belirtti.

CESEDİN DIŞ YÜZEYİ YANMIŞ

Kuyuya inen Konya Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, cesedi bir halata bağlayarak yukarıya çekti. Bir kısmı yanmış ve çürümeye başlamış olan ceset, otopsi işlemleri için Konya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Polisteki sorguları tamamlanan her iki şüpheli, 'tasarlayarak ve canavarca hisle kasten adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi. (DHA)

 
Lösemiyi 4 kez yenen Zeynep'in hedefi doktor olmak
 
Flaş: Rusya ile ortak devriye başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre Mühendisleri Odası Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki atıklar için uyardı
Bornova ilçesine bağlı Egemenlik Mahallesi Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki ...
Deniz Kuvvetleri'nde FETÖ soruşturması
FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturmada ...
İzmir'deki utanç davasında karar: O 'baba'ya 36 yıl hapis!
Karşıyaka ilçesinde, 15 yaşındaki ikiz kızları E.K. ve S.K.'ye cinsel ...
 
Sınava hazırlık el yakıyor: En az 15 bin lira!
Ortaokul ve liselerde ders kitapları MEB tarafından veriliyor. Ancak lise ...
Harekat bölgesinden acı haber: 1 şehit, 6 yaralı
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde daha önce teröristler ...
İzmir'de feci kaza! 6 araç birbirine girdi: 9 yaralı!
Konak ilçesinde 3 taksi, 1 minibüs ve 2 otomobilin karıştığı trafik kazasında 9 kişi yaralandı.
 
Trump'ın azil süreci resmen başladı
ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump için azil sürecini resmen ...
İş isteği geri çevrilince muhtar ve 3 akrabasına kurşun yağdırdı
Konak ilçesinde, iş isteyip, olumsuz yanıt aldığı muhtarla tartışan K.K., ...
İzmir'de vahşet: Yavru kediyi tekmeleyerek öldürdü
Karşıyaka ilçesinde, kimliği belirsiz bir kişinin, yavru kediyi tekmeleyerek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri