POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
2 Nisan 2023 Pazar - 11:23

MAST Fuarı dünyaca ünlü yat tasarımcılarını ağırladı

MAST - Marine Saloon Trade Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, Türkiye’nin dünyaca ünlü yat tasarımcıları Turhan Soyaslan ve Tanju Kalaycıoğlu’nu ağırladı. Hollywood yıldızlarından iş insanlarına kadar birçok ünlü isim için tasarladıkları tekneler dünyanın dört bir yanındaki denizlerde olan ve çok sayıda uluslararası ödüle sahip tasarımcılar, MAST İzmir Fuarı’nda, denizseverler ve geleceğin yat tasarımcıları ile buluştu.

MAST Fuarı dünyaca ünlü yat tasarımcılarını ağırladı

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve ED Fuarcılık ortaklığı ile düzenlenen MAST- Marine Saloon Trade, Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, dünyaca ünlü yat tasarımcıları Turhan Soyaslan ve Tanju Kalaycıoğlu’nun konuşmacı olduğu söyleşiye ev sahipliği yaptı. Fuarizmir B Seminer Salonu’ndaki söyleşiye, denizseverler, fuar ziyaretçileri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Türkiye’de denizcilik ve yat tasarımının geçmişi ve geleceği üzerine konuşan Soyaslan ve Kalaycıoğlu, bu alanda tasarımcı olarak çalışmak isteyen gençlere de tavsiyelerde bulundu. 

Kısa süre önce uluslararası bir ödül kazandıklarını da belirten Turhan Soyaslan, Türkiye’nin bugün yat üretiminde ve tasarımında dünyada en üst sıralarda olan bir ülke olduğunu vurguladı. Soyaslan, ”Gemi inşacı, denizci, tasarımcı her alanında bu işte varız. Dünyada hem gemi inşayı bilen hem de tasarlayan çok fazla insan topluluğu yok. Tasarım bir kültür, yaşadığımız çevreye ait bir kültür hazinesi. Kültürün milliyeti var, ama kültür, bilimle ve toplumum bütün potansiyeli ile birleşince eyleme dönüşebiliyor. Bölgesel olarak bakarsanız bu alanda çok büyük bir kültürel hazinemiz var. Bu alanda çalışan çok nitelikli bir insan topluluğuna sahibiz. Çok başarılı projelere imza atıyoruz. Almanya’da Hollanda’da da baktığınızda bütün işçiler bizimkiler. Buraların bu alanda da bereketli topraklar olmasından kaynaklı, dünyanın en iyileri bizden, bu alanda. Her birimiz kalifiye bireyleriz. Bu kültürü ve sektörü yüceltmek için bu başarının sürdürülebilmesi için desteğe ihtiyaç var. Devletin sektörü desteklemesine ihtiyaç var” dedi. 

Bugüne kadar birçok uluslararası ödül kazanan Tanju Kalaycıoğlu da denizin ve tasarımın kendisi için bir tutku olduğunu vurguladı. İngiltere’de Southampton ve Newcastle üniversitelerinden gemi inşa yüksek mühendisi olarak mezun olduktan sonra bir süre tersanelerde çalıştığını belirten Kalaycıoğlu, tasarımcılık serüveninin ise 1984 yılında Yelken Dünyası dergisine yazı yazmaya başlaması sürecine kadar gittiğini söyledi. Tanju Kalaycıoğlu, Türkiye’nin, kendisinin de tasarımlarında esin kaynağı olan Ege’den Karadeniz’e kadar kendi özgün teknelerine sahip olduğunu hatırlatarak, “Bodrum guleti, Trabzon takası, Ege tırhandili gibi teknelerimiz var. Tarihte gemi inşanın anavatanı burası olduğu için çok tecrübeliyiz. Asya’nın Avrupa’ya açılan deniz kapısı burası. Bizde bu tecrübe var, genlerimizde var”  diyerek sektörün gelişmesi için planlama ve desteğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Turhan Soyaslan ve Tanju Kalaycıoğlu, tasarımcı adayı öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak, “Yat tasarımında çalışacağım” diyen birinin, tüm dinamiklere hakim olmak için denizcilikle uğraşmasının, denizin içinde olmasının şart olduğunu söyledi.

 
AK Partili Dağ'dan kalem kalem yatırım raporu, Çeşme Projesi için 'revizyon' mesajı!
 
MAST Fuarı denizseverlerden büyük ilgi gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elon Musk Twitter CEO'luğunu bırakıyor
Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, şirket için yeni bir CEO'yu işe ...
Cari açık martta 4,5 milyar dolar!
Türkiye'nin cari işlemler hesabı, martta 4 milyar 484 milyon dolar açık ...
ABD'de kritik enflasyon verisi açıklandı
ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 0,4 ile ...
 
BES'ten zam isyanı: Oyalayanlara oy yok!
BES İzmir Şubesi’nde örgütlü kamu emekçileri ‘ek zam’ talebiyle SGK İzmir ...
Mart rakamları: İşsizlik sabit kaldı!
Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre değişim göstermeyerek ...
Memurlardan seyyanen zam talebi
Memur-Sen, kamu işçilerine yönelik ücret artışlarının ardından kamu görevlilerine ...
 
Kamu işçisinin zam oranı açıklandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin ...
Bir dev fuar daha: Temiz enerji sektörünün kalbi İzmir'de atıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 9-11 Mayıs tarihleri arasında ...
İzQ'da Bilişim Vadisi protokolü: İmzalar yeni bir İzmir vizyonu için atıldı!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Ticaret Odası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri