POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
2 Nisan 2023 Pazar - 22:48

MHP depremzedelerle iftarda buluştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, devletin ve milletin bütün varlığıyla, tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

MHP depremzedelerle iftarda buluştu

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen "Bereket Sofrasında Gönül Birliği" temalı iftar programı, Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda düzenlendi.

İftar sonrası vatandaşlara hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin talimatıyla depremden etkilenen 11 kent ile vatandaşların göç ettiği 20 kentte depremzedelerin katılımıyla "Bereket Sofrasında Gönül Birliği" temalı iftar programları düzenlediklerini söyledi.

Karakaya, depremin üzerinden 55 gün geçtiğini, 2 milyondan fazla depremzedenin yeni bir hayat kurmak için başka kentlere göç ettiğini söyledi.

Depremzedelere gösterdikleri ilgi için İzmirlilere teşekkür eden Karakaya, şunları kaydetti:

"Depremlerin alanı çok geniş, şiddeti çok büyük, etkisi çok yıkıcı, müdahale şartları da ağırdı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, devletimiz, milletimiz, askerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ilk andan itibaren göz yaşartan birlik ve beraberlik örneği gösterdi. Depremzede vatandaşlarımızla birlikte oldu. Felaket günlerinde bizleri üzen en önemli şey toplumsal kaos oluşturmak ve devleti itibarsızlaştırmak maksadıyla yapılan yalan yanlış haber servisleriydi. Devletimiz ve milletimiz bütün varlığıyla, tüm imkanlarıyla depremzede vatandaşlarımızın yanındadır, olmaya da devam edecektir. Açılan yaraların sarılması, yıkılan evlerin ve yok olan ekmek teknelerinin yerine yenilerinin inşası, devletimizin taahhüdüdür. Deprem bölgelerinde normal gündelik hayata dönülmesi, devletimizin tek ve öncelikli gündemidir. Devletimiz yaraların sarılmasına yönelik planlarını yapmış, projelerini birer birer hayata geçirmektedir."

Karakaya, depremin etkilediği kentlerde 332 çadır kent kurulduğunu, yaklaşık 2 milyon 200 bin kişinin buralarda hayatlarını sürdürdüğünü anlattı.

Deprem bölgesinde 290 konteyner kentin oluşturulduğunu anlatan Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kentlerde 50 binin üzerinde vatandaşımız konaklamaktadır. Yapım süreci başlatılan kalıcı konut ve köy evi sayısı 57 bine ulaşmıştı. Bir yıl içinde 319 bin kalıcı konut ve köy evi inşa edilerek teslim edilecek. Yapılacak olan kalıcı konut ve köy evi sayısı toplam 650 bindir. Sanayi kuruluşlarının üretime başlaması ve geçici ticaret merkezlerinin açılması, tarımsal faaliyetlerin başlamasıyla geri dönüşlerde artma başlamıştır. Bu da bölgenin normalleşme yönünde ilerlediğinin bir göstergesidir. Ölen canları geri getiremeyiz elbette ama yıkılanları yeniden yaparak, yok olanların yerine yenilerini koyarak Allah'ın izniyle bu felaketin yaralarını tamamen sarabiliriz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimiz güçlüdür, milletimizi büyüktür."

- "İnşallah yaralarımızı hep birlikte saracağız"

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de deprem felaketinin 11 ilde yaşandığını ama acısını hep birlikte hissettiklerini ifade etti.

Depremin ardından MHP İzmir İl Başkanlığı olarak bölgeye yardım gönderdiklerini belirten Şahin, "Yüreğimiz yandı ama acılarımız bizi birleştirdi. Millet olduğumuzu hem de ne millet olduğumuzu anladık bu vesileyle. Acılar bazen güzel şeyler de doğurur. İl yöneticilerimizle günlerce tır ve kamyon yükledik. Hepinizden Allah razı olsun. Acınızı paylaşıyoruz. Bu acıyı sizinle yaşıyoruz. İnşallah yaralarımızı hep birlikte saracağız." dedi. (AA)

 
Derbide 10 kişilik Beşiktaş'tan müthiş geri dönüş
 
Bombalı suikast: Putin yanlısı blog yazarı öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın İzmir çıkışına CHP'den rakamlarla yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem konutları üzerinden İzmir ile ilgili çıkışına, ...
Erdoğan'dan Akşener'e: Özür dileyecek misin?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı ...
AK Partili Turan'dan Kerem Kınık'a 'üslup' tepkisi!
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya üzerinden sanatçı ...
 
Bakırçay ve Gediz'den ortak 'temsiliyet' bildirisi: 3 partiye teslim edildi!
Genel seçim yolunda sivil inisiyatif de parlamentoda temsil için büyük ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Afgan kaçaklar' çıkışı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri ...
İzmir'de Bulgaristan sandığı: 7 ilçede seçim mesaisi!
İzmir'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkedeki erken genel seçimler ...
 
TBMM son mesai haftasına giriyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 27'nci dönem 6'ncı yasama yılı ...
Akar: 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçik'in son 3 ay içinde 340 teröristi ...
Seçmen kaydı sorgulama için son gün
20 Mart'ta muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeleri bugün 17.00'de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri