POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
25 Ocak 2021 Pazartesi - 11:34

Mahalleli sokak hayvanlarını zehirleyenleri arıyor!

Bornova ilçesinde belli noktalara bırakılan etlerden yiyen sokak hayvanlarının zehirlenerek ölmeleri hayvan severlerin tepkisini çekti. ?Mahalle sakinleri, zehirli etleri bırakanları kendi imkanlarıyla aramaya başladıklarını belirterek, “Numuneleri belediyeye gönderdik. Bu etlerden yiyen kuşlar, kediler ve köpekler telef oldu. Bırakanların tespit edilerek cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

Mahalleli sokak hayvanlarını zehirleyenleri arıyor!

Bornova ilçesinde belli noktalara bırakılan etlerden yiyen sokak hayvanlarının zehirlenerek ölmeleri hayvan severlerin tepkisini çekti.

Mahalle sakinleri, zehirli etleri bırakanları kendi imkanlarıyla aramaya başladıklarını belirterek, “Numuneleri belediyeye gönderdik. Bu etlerden yiyen kuşlar, kediler ve köpekler telef oldu. Bırakanların tespit edilerek cezalandırılmalarını istiyoruz” dediler. Karacaoğlan mahallesi, 4076 sokak ve çevresine geçen hafta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirli etler bırakıldı. Etleri tüketen bir köpek ile birden fazla kuş telef oldu.  

Mahalleye bırakılan etlerden son olarak Max adı verilen bir köpeğin zehirlenme belirtileri göstermesi üzerine olay ortaya çıktı. Geçen 23 Ocak Cumartesi günü hayvanlara mama bırakmak için  sokağa çıkan Gizem Gümüş, 'Max' adını verdikleri  köpeği titrerken buldu. Gümüş'ün olayı belediye ekiplerine bildirmesi sonucu Max tedaviye alındı. Çevrede bulunan ve üzerinde beyaz maddelerin olduğu etlerden alınan numuneler belediyeye gönderildi. Kalan etleri de mahalle sakinleri imha etti.  

‘ZEHİRLİ ETLER BIRAKILIYOR’

Son zamanlarda bölgede zehirli etlerden yiyerek telef olan sokak hayvanı sayısının arttığına dikkat çeken Gizem Gümüş, “Geçen hafta kimliğini bilmediğimiz bir kişi, burada sokak hayvanlarını istemediğini söylemişti. O şahsın ‘bütün hayvanları öldüreceğim’ tehdidinden sonra bu zehirlenmeler gerçekleşti” iddiasında bulundu. Telef olan hayvanları bulan Gizem Gümüş, "Bir köpeğimizin zehirlendiği haberini aldık. Bunun üzerine diğer köpeklere bakmak ve mama vermek için dışarıya çıktım. Max, beni görünce yanıma koştu. Ardından da titremeye başladı. Bir yandan Max'ı takip ediyordum, bir taraftan da 'Kimleri arayabilirim' diye düşünüyordum. Belediyeye olayı bildirdik. Aynı anda çok şükür çevredeki esnaflarla birlikte Max'ı kurtardık. Biz kontrol için veterinere götürdük. Bu hayvanların, hiç kimseye zararı yok. Ne onlara ne de biz hayvan severlere karışmasınlar. Eğer zehirli etleri bulup imha etmeseydik daha fazla hayvan zarar görecekti " diye konuştu. Gümüş, son zamanlarda mahallelerinde zehirli etlere sıkça rastladıklarını hatırlatarak, “Sadece köpekler değil, kuşlar ile kediler de zarar görüyor. Sosyal medya paylaşımından sonra bana gelen mesajlara göre herkes bu konudan şikayetçi” dedi.

‘ETLERİ İMHA ETTİK’

Bir diğer mahalle sakini Ayşen Acar, belli noktalarda zehirli etlere rastladığını ifade ederek, “Yürüyüşe çıktım. Etleri gördüğümde zehirli olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Sosyal medyada paylaşımı gördükten sonra o etleri alıp imha ettim. Bu tip olayların, hem de bizim çevremizde gerçekleşmesi oldukça üzücü. Şimdi ‘zehirli etleri’ koyanı arıyoruz. Hemen her sokağa bırakılmış. Bunu yapanların, ruhsal anlamda sağlıklı olduklarına inanmamakla birlikte tedavi olmaları gerektiğini düşünüyorum. ‘Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce çıkmasını istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'deki cinayette 6 ay sonra kritik gelişme!
 
Güzelbahçe Uğur Mumcu'yu andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki cinayette 6 ay sonra kritik gelişme!
Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl ağustos ayında bir kişinin öldürülmesiyle ...
8 yıl yoğun bakımda kalan Zişan'dan acı haber
Konya'da 8 yıl önce ailece geçirdikleri kazada yaralanan ve o günden beri ...
Kısıtlamalara uymayan 27 bin 839 kişiye ceza
Hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı ...
 
Park halindeki 9 kamyonetin aküsü çalındı
Konak ilçesinde, bir firmaya ait park halindeki 9 kamyonetin aküsü çalındı.
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte yine yağışların damga vuracağı yeni haftada en yüksek sıcaklıklar da düşüş gösterecek.
İzmir'de ev yangını dehşeti: 1 ölü, 1 yaralı
Bornova ilçesinde, bir apartmanın 3'üncü katında çıkan yangında evde mahsur ...
 
Meclis üyesine hakaret iddiası: Başkan, yardımcısını görevden uzaklaştırdı!
Foça ilçesinde, Belediyesi Meclis Denetim Komisyonu toplantısında, AK ...
Su sayaçlarını çalan İZSU çalışanı tutuklandı
İzmir'in Karaburun ilçesinde, su sayaçlarını çaldığı iddia edilen bir ...
Alevlerin arasında kalan hurdacıyı itfaiye kurtardı
Konak ilçesinde üç katlı bir binanın bodrum katında çıkan yangında içeride ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri