POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Özel'den Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
27 Ekim 2020 Salı - 10:14

Mavişehir’de su taşkınlarına son verecek hamle!

Büyükşehir Belediyesi Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan taşkınlara son verecek Kıyı Rehabilitasyon Projesi’ni başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Mavişehirlilerin sıkıntılarını sona erdirecek yatırım 32,5 milyona mal olacak ve on ayda tamamlanacak.

Mavişehir’de su taşkınlarına son verecek hamle!

İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz seviyesinin altında kalan Mavişehir'de özellikle denizin yükseldiği dönemlerde yaşanan su baskınlarını önlemek için Kıyı Rehabilitasyon Projesi çalışmalarını başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Peynircioğlu Deresi yakınındaki Deniz Kent Restoran önünden başlayıp kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini de içine alan 2 kilometrelik sahil hattında Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte yerinde inceledi.

Deniz suyunun önü kesilecek
Şiddetli yağışlarda esen lodos ile birlikte dalgaların da etkisiyle sular altında kalan Mavişehir sahil bölgesinde hem deniz suyu kabarmasıyla meydana gelebilecek taşkını hem de zemin altından deniz suyu geçişini engellemek için 2 bin 88 metrelik sahil hattında su içi betonu yapılacak. Ön kısımda yeniden imal edilecek kaya tahkimat ise dalga etkisinden alanı koruyacak. Yapılacak kaya tahkimatı deniz seviyesinden yaklaşık 1,5 metre yüksekte olacak. Ayrıca yerleşim bölgelerindeki yağmur suyunu toplamak üzere bin 750 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapılacak. Toplanan sular mevcut terfi merkezindeki pompalar aracılığıyla denize verilecek. Proje kapsamında yurttaşların denizle bağını güçlendirmek için 55 metre uzunluğunda deniz merdiveni de olacak. 32,5 milyon liraya mal olacak çalışmalar 10 ayda tamamlanacak.

“Sadece bugünü kurtarmaya yönelik değil”
Yatırıma ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, “Bu proje sadece bugünü kurtarmaya yönelik hazırlanmadı, küresel ısınmadan dolayı deniz seviyesi yükseliyor. Buranın geleceğine yönelik de bir sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak. Çünkü yerleşim olarak bu bölge deniz seviyesinin altında.  İmalatlarda da en çok su giren bölgelerden başlayacak şekilde bir etaplama yapıldı” dedi.

Flamingo Doğa Parkı geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavişehir Kıyı Rehabilitasyon Projesi’nin tamamlanmasının ardından Gediz Deltasının Unesco Dünya Mirası listesine alınması projesi kapsamında bu alanı Flamingo Doğa Parkı’na dönüştürmeyi planlıyor. Kıyı tahkimatı arkasında alanın doğal dokusunu oluşturan tuzcul sulak alanlar, proje kapsamında kontrollü olarak yeniden oluşturulacak. Bölgedeki kuş popülasyonu için de önemli yaşam alanları yaratılacak.  Yurttaşları doğa ile buluşturacak doğa parkında ziyaretçi merkezi, deniz içi doğa dersliği, ahşap platformlar, tuzcul sulak alan düzlükleri, kuş gözlem kuleleri, kuş tünekleri, doğa bulmacaları gibi üniteler yer alacak. Böylelikle kentlinin Gediz Deltası hakkında bilgi sahibi olması, buraları deneyimlemesi yoluyla koruma-kullanma bilincine sahip olması hedefleniyor.

 
Menderes’te toplu sözleşme bayramı
 
Saldırı hazırlığındaki 7 DAEŞ'li yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te toplu sözleşme bayramı
Menderes Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplam 716 işçiyi ...
Bayraklı'da eğitime tablet desteği
Bayraklı Belediyesi, yardımsever vatandaşların da destekleriyle ilçede ...
Karaburun Zeytinyağı Fabrikası kapılarını açıyor
Karaburun Belediyesi, Eğlenhoca Köyü’nde yer alan Zeytinyağı Fabrikası’nı ...
 
Batur'dan CHP Lideri'ne detaylı ‘500 gün’ sunumu!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
Valilikten korona alarmı: 48 saat içinde acil toplantı kararı!
İzmir Valiliği’nden yapılan bilgilendirmede, “48 saat içerisinde Umumi ...
Gomel ile İzmir’in ilişkileri güçlenecek
Belarus Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, İzmir Büyükşehir ...
 
Büyükşehir o evleri tamir etti
Gültepe’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan ESHOT otobüsü, ...
İZSU’dan Şehir Hastanesi’ne 3 km'lik hayat hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı ilçesinde yapımı ...
İduğ’un Enerji Projesi’ne Ahmet Akın’dan tam not
Bornova Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hayata geçirmek üzere projesini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri