POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
7 Ocak 2020 Salı - 19:17

Meclis raporu: Karşıyaka'da 'şantiye' ilki... Konak'ta 2 önemli karar... Bornova'da komisyon seçimi!

Karşıyaka Belediye Meclis Toplantısı ilk kez şantiyede yapıldı. Konak’ta Pasaport’a yapılması planlanan ve tartışma yaratan gökdelen projesi ise incelenmesi amacıyla resmen Mimari Estetik Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca Başkan Batur, Aydın Erten Rekreasyon alanının 29 yıllığına kiralanması için yapılacak ihaleye katılım gösterilmesi amacıyla meclisten yetki aldı. Bornova Belediye Meclisi’nde denetim komisyonu üyeleri seçildi.

Meclis raporu: Karşıyaka da  şantiye  ilki... Konak ta 2 önemli karar... Bornova da komisyon seçimi!

GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediyesi Ocak ayı ikinci oturumunda bir ilk yaşandı. Oturum ilk kez  Karşıyaka Belediyesi şantiyesinde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclis toplantısını şantiyede gerçekleştirme gerekçesini şu sözlerle açıkladı;

“Bu kurum daha çok sokakta faaliyet gösteren çalışanlarımızın yeri ve yuvasıdır. Bizler de bu yuvada olmak istedik. Burası belki de daha çok ilgiyi hak ediyor. Biz burada çalışan arkadaşlarımız ile gurur duyuyoruz. Şu an bulunduğumuz bölge arkadaşlarımızın yemekhanesi. Benim gözümde şantiyemiz en önemli tesisimiz ve burasının daha fazla ilgi ve bakımı hak ettiğini düşünüyoruz. Bundan sonraki aylarda da uygun görürsünüz 2 toplantıdan birini hep farklı yerlerde yapalım; pazaryeri, çarşılarımız, Kent A.Ş tesisleri, kültür merkezlerimizde de toplanıp daha çok insanımıza ulaşabiliriz."

CUMHURİYET MAHALLESİ'YLE İLGİLİ ÖNEMLİ ADIM

Toplantıda yeniden revize edilme aşamasında olan Cumhuriyet Mahallesi imar planları hakkında Konak Belediyesi’nde de olduğu gibi Gültepe Planlarına benzer bir karar alındı. Alınan karara göre Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yer alan arsalar için ilgili kanunun 18. Maddesinde yer alan “Arsa bedellerinin tespitinde hak sahiplerinin beyan edeceği değer esas alınır’ hükmü uyarınca kamu yararı göz önünde bulundurularak, satılacak taşınmazlarda emlak vergisinin esas bedelin düşük olmayacak şekilde, hak sahiplerinin beyan edeceği bedel esas alınacak.

Cumhuriyet Mahallesi planları mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

KONAK’TA 2 FLAŞ GELİŞME

Konak Belediyesi Ocak ayı ikinci meclis oturumu Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında yapıldı.

Batur, Aydın Erten Rekreasyon alanının 29 yıllığına kiralanması için yapılacak ihaleye katılım gösterilmesi amacıyla meclisten yetki aldı.Ayrıca Pasaport’a yapılması planlanan ve tartışma yaratan gökdelen projesi ise incelenmesi amacıyla resmen Mimari Estetik Komisyonu’na havale edildi.

Pasaport bölgesinde yapılması planlanan ve tartışma yaratan gökdelen projesinin Mimari Estetik Komisyonu’nda incelenmesi için İmar-Hukuk Komisyonu’ndan gelen rapor oylandı. Gökdelenin komisyonda incelenmesi için oy çokluğuyla kabul edilen rapora AK Parti şerh koyduğunu açıkladı. Grup kararları hakkında meclise bilgi verirken özetle, “Yetki doğrudan kent başkanındadır, estetiği belirleyecek olan da başkandır. Komisyona gönderilme yetkisi yoktur. Proje ruhsatı kesilen bir husustur. Plana aykırı bir ruhsat kesilmişse ruhsatın iptali başkanın olurundadır. Meclisin konuyu Mimari Estetik Komisyonu’na göndermesi mümkün değildir. Ruhsatın iptali halinde belediyemizin hukuki sorumluluğu doğabilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Batur, “Estetik komisyonun kurulması ve inceleme konusunda her şeyi yaptığımıza inanıyorum. İzmir kamuoyu konuyu yakından biliyor. Ruhsatı kesen bir belediyenin meclisi olarak bu konuda sorumlulukla hareket edeceğimize inanıyorum. İlgili kurum ve kuruluşlardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de arkadaşların görev yapacağını bir önceki mecliste ifade etmiştim. Sizin görüşünüz bu şekilde. Fazla uzatmadan oylamaya geçiyorum” dedi. Komisyondan gelen rapor oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) meclis üyeleri ret kararı kullandı.

BORNOVA’DA DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ

Bornova Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleşti. Oturumda denetim komisyonu üyeleri seçilirken, önemli kararlar da alındı.

Mecliste yapılan gizli oylama sonucunda Denetim Komisyonuna; CHP’den Göksel Ceviz, Bengü Tice, Çeto Çamlıbel, AK Parti’den Hatice Yıldırım ve Sait Tatlı seçildi.

 EĞİTİM KAPASİTESİ ARTTIRILIYOR!

Bornova Merkez’de belediye ek hizmet binası bitişiğinde bulunan ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün eğitim yeri ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olan 36 adet taşınmazın satın alınması mecliste oy birliğiyle kabul edildi.  Satın alınan taşınmazlar, Bornova Belediyesi’ne ait ve uzun yıllardır hizmet veren eğitim merkezi BELGEM’e dahil edilecek. Böylece belediye bünyesindeki eğitim kapasitesi arttırılmış olacak.   

 
İl Başkanı Yücel’den ‘il sekreteri’ kararı… Konak ve Karabağlar’dan flaş talep!
 
Akılalmaz ölüm: Kafasına reklam panosu parçası düştü...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sitki 5 Ocak 2021 Salı 20:20

Arkadaşlar Cumhuriyet mahallesi 1965 yılında kuruldu. Bu mahallede Izmır Belediyesi ''nden alınan tapulu evler var. Banka evleri var tapulu. Konutlar var ve Gecekondular var. Bunları sizleri aydınlatmak için yazıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in meslek fabrikasından 201 mezun daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın düzenlediği kurslardan ...
Çiğli'de öğrencilerin için ısıtacak hizmet!
Üniversite Öğrencisi Ünli’nin intiharı sonrasında Karşıyaka’nın ardından ...
Sporcuların gözünden Çiğli Belediyespor
Çiğli Belediyesi Spor Okulları bünyesinde eğitim gören genç sporcuların ...
 
Daha mutlu bir İzmir için fikir maratonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Açık İnovasyon Derneği 11-12 Ocak’ta "Hack4Mobility ...
Başkan İduğ nakliyecileri dinledi
İduğ, Nakliyeciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çetin ve Kara Nakliyeciler ...
Buca Belediyesi'nden 'umut' dükkanı!
Bir yandan Buca Cezaevi’nin kaldırılması için girişimlerini sürdüren Buca ...
 
Balçova'da öğrencilerden anlamlı ziyaret
Yeni yılın ilk oturumu için toplanan Balçova Belediyesi Meclisi ilginç ...
Tunç Soyer açıkladı... Personele yönelik flaş adımlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ulusal bir kanalda katıldığı ...
İzmir'de Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Projesi’nin zirvesi!
Yerelde seçilmiş ve atanmış kamu görevlilerinin etik farkındalığının artırılması, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri