POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
12 Haziran 2019 Çarşamba - 19:40

Meclis raporu: Soyer'den 'stratejik' çağrı, o tahsis iptali de gündemde!

Büyükşehir Meclisi’nde, 2020-2024 stratejik plan çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Stratejik plan hakkında konuşan Başkan Soyer meclise çağrıda bulunarak, "Burada 30 ilçenin her biriyle ilgili bilgi ve fikir sahibi arkadaşlarımız var. Sizlerin katkısı çok büyük önem taşıyor. Rica ediyorum; Hiçbiriniz öngördüğünüzden, hayalinizden belediyemizi mahrum etmeyin” dedi. Oturumda ayrıca İZFAŞ binasının 3 yıllığına Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin iptali önergesi de gündeme geldi.

Meclis raporu: Soyer den  stratejik  çağrı, o tahsis iptali de gündemde!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan ikinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti.  

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 yılı stratejik plan çalışmaları hakkında sunum yapıldı.

Oturumda, Başkan Soyer stratejik plan hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Öte yandan mecliste, Kültürpark içerisinde yer alan İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsis kararının iptaline yönelik önerge gündeme geldi.

SOYER’DEN MECLİSE STRATEJİK PLAN ÇAĞRISI:
HİÇBİRİNİZ HAYALİNİZDEN BELEDİYEMİZİ MAHRUM ETMEYİN

Stratejik plan çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok heyecan verici bir süreç, Eylül ayına kadar tamamlanması gereken bir çalışma. Şu nedenle çok heyecan verici; Kampanya dönemimizde çok ses, çok renk, çok nefes diyerek bir kampanya yürüttük. Bunun özü de ortak aklın, İzmir’in en geniş biçimde içinde yer alacağı bir dönem yaşamaktı. Dolayısıyla stratejik plan, bunun en önemli adımlarından biri olacak. Önümüzdeki 5 yıl ne yapacağımızı, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi, paydaşların kimler olacağını, bütçelerin nereden bulunacağını, tüm bunların adını koyacağımız bir çalışma yapacağız. Bazı kurumlar stratejik planlar yapar ama raflarda tozlanır, bir türlü hayata geçmez. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda çok deneyimli bir kurum, bu dördüncü stratejik planı…  Ama bu kez çok daha büyük heyecan ve aşkla İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları hazırlığa başladı. İki hafta önceydi, 600 çalışanımızla toplantı yaptık ve ilk adımı attık. Süre çok dar, Eylül’e kadar bitirmemiz gereken bir çalışma, sorumluluk duyduğumuz ve ağır bir çalışma… Bu konuda sizlere çok iş düşüyor. Burada 30 ilçenin her biriyle ilgili bilgi ve fikir sahibi arkadaşlarımız var. Sizlerin katkısı ve katılımı çok büyük önem taşıyor. Rica ediyorum; Hiçbiriniz öngördüğünüzden, hayalinizden belediyemizi mahrum etmeyin. Bizler tüm arkadaşlarımızla bu planın en geniş,  en kapsayıcı ve kucaklayıcı şekilde bir plan olması için özen göstereceğiz,  yeter ki siz katılın, projelerinizi, hayallerinizi getirin. Biz de elimizden geleni yapacağız. Tüm Türkiye’ye örnek bir plan olmasını diliyorum” diye konuştu.

O BİNANIN TAHSİS KARARININ İPTALİ GÜNDEME GELDİ!
Oturumda Kültürpark içerisinde yer alan İZFAŞ binasının 3 yıllığına Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesi kararının iptaline yönelik önerge gündeme geldi. Önerge hukuk komisyonuna gönderildi. Söz konusu binanın tahsis kararı Aziz Kocaoğlu döneminde alınmış ve tepkilere neden olmuştu. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer ise göreve geldiğinde verdiği demeçlerde binanın tahsis kararını iptal edeceğini ifade etmişti.

HAZİRAN’DA YOĞUN YURT DIŞI PROGRAMLARI
Oturumda Başkan Soyer’in Haziran ayı içinde yurt dışına gerçekleştireceği bazı ziyaretler gündeme geldi. Soyer’in 18-19 Haziran tarihlerinde Belçika’nın Brüksel kentine, 19-20 Haziran’da ise Yunanistan’ın Atina şehrine İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlisi sıfatıyla gideceği belirtildi. Soyer’in ayrıca 26-28 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleşecek etkinliğe de katılacağı aktarıldı. Soyer’in 25 ve 26 Haziran görevli izinli sayılacağı belirtildi.  

 
Bayraklı'da ikinci kadro revizyonu: 9 müdürlük o isme emanet!
 
Rum seri katilin en küçük kurbanına ulaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da ikinci kadro revizyonu: 9 müdürlük o isme emanet!
Önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın damadı olan başkan yardımcısı ...
Aliağa Belediyesi önünde direniş çadırı!
Ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek iş akdi belediye yönetimi tarafından ...
Ödemiş'te ipekçilik yeniden doğuyor
Ödemiş Belediyesi 'İpekböceğim Sen Üret, Ben Öreyim' adlı projeyi hayata ...
 
Narlıdere’nin kahvelerinde ‘kitaplık’ dönemi
Narlıdere Belediyesi, ilçe genelindeki kahvehanelere kitaplık koymak için çalışma başlattı.
O ilçede Suriyelilerin dükkanları mühürlendi!
Torbalı’da vergisini vermeyen, ruhsatız dükkan işleten, gerekli hükümleri ...
Çiğli'de liselere ÇİBEM brifingi!
Çiğli’de dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteğinin sağlandığı ...
 
Karşıyaka’da ‘demokrasi’ konuşulacak
Karşıyaka Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından ...
Buca'da tatil kurslarla geçecek!
Buca Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte çocuk ve kadınlara yönelik düzenlenecek ...
ESHOT mobil uygulama 'güncellendi'
İzmirlilerin kişisel toplu ulaşım rehberi ESHOT mobil uygulama, yenilenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri