POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
10 Haziran 2019 Pazartesi - 20:59

Meclis'te AK Parti'den Soyer'e 'Ankara' sözü!

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde Başkan Soyer, Buca Metrosu'nun yapımı ile Buca Cezaevini kaldırılmasına yönelik AK Parti Grubu ile Ankara’’ya gitmeyi önerdi, 'olumlu' yanıt aldı. Ayrıca oturumda çöp tesisi ve ihale önergeleri hakkında tartışmalar yaşandı.

Meclis te AK Parti den Soyer e  Ankara  sözü!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Oturuma, çöp tesisi ve ihale önergeleri hakkındaki tartışmalar damga vurdu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan bakanlıkta onay bekleyen Buca Metrosu Projesi ve Buca Cezaevinin kaldırılması ile ilgili Ankara’ya gitme sözü aldı.

BAŞKAN SOYER: İZMİR’DE ÇÖP SORUNU VAR ALGISI YARATILIYOR
Ödemiş, Kiraz ve Beydağ bölgelerini kapsayan çöp tesisinin toplantıda gündeme gelmesiyle Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ve AK Partili meclis üyeleri arasında uzun süren tartışmalar yaşandı. Yapılan değerlendirmelerin ardından Başkan Soyer, konuya ilişkin, “İzmir’de bir çöp sorunu var algısı yaratılıyor. Böyle bir şey yok. Harmandalı’da en büyük çöp tesisini kuruyoruz. 15 Mayıs’ta ÇED raporunu aldık. 2 hafta içinde 100 gün içinde elektrik santralini kuracağımızın bilgisini verdik. Ödemiş ile ilgili uyarınız için teşekkür ediyorum. Varsa bir ihmal gereğini yapacağız. 2020 yılında mutlaka Ödemiş’te bu tesisi hizmete açacağız. O vakit Kiraz’ın yaşadığı sorun da tam tersine dönmüş olacak. O nedenle biraz daha sabır rica ediyorum. Çünkü gecikmiş bir süreç var ortada. Bu süreci hızla kuracağız” açıklamasında bulundu.

HIZAL’DAN SOYER’E YANIT: İZMİR’DE ÇÖP SORUNU VAR!
Soyer’in ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Bu tesisler olduğunda, çöp sorunu olmadığını konuşuruz. Ama şu an için İzmir’de bir çöp sorunu vardır. Çöp sorunu bir algı değildir” dedi.

SOYER: ÇED RAPORU 15 MAYIS’TA GELDİ!
Bunun üzerine Başkan Soyer bir kez daha açıklama yaparak, “Ne kadar yıllık bir gecikmeden sonra 15 Mayıs’ta ÇED raporu geldi. Ne kadar gecikmeden sonra geldi biliyor musunuz? Gaz hattı döşeme işlemi tamamlanmıştı. Neyse bu çok geniş bir mesele… Ödemiş’i 2020’de tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİ’DEN İHALE TEPKİSİ!
Belediye yetki sınırları içinde olan meydan, bulvar, cadde ve ana yolların süpürülmesi, yıkanması ve temizlenmesi için iş makinesi ve araç kiralanması noktasında ihale yapılması gündeme gelirken, CHP Grubu önergenin direkt olarak oylanmasını savundu. AK Parti Grubu ise maddenin komisyona gönderilmesi gerektiğini ifade etti. Konuya ilişkin söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Erhan Çalışkan, “Her mecliste bir ihale konusu Plan Bütçe Komisyonuna gitmeden meclisten gidiyor. Siz bir daha gelmeyecek demiştiniz. Bir kanunda olmayan bir şey yollamıyoruz ki. Biz ihalelerle ilgili komisyon dışında bilgi alamıyoruz. Komisyonlar bilgi alabilmemiz için var. Biz bürokratlardan bilgi almak istiyoruz. Burada bir paragraf okuyorsunuz bitiyor. Ben Denizli Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptığım dönemde hiçbir ihaleyi komisyona göndermeden geçirmedik. Bir kez oldu CHP’li meclis üyeleri kürsünün önünde tepki gösterdiler. Bu bizde adet ve gelenek haline geldi” diye konuştu. Bunun üzerine konuşan Başkan Soyer ise, “Sadece zaman nedeniyle bir sıkışıklık var. Burada sizlerin takdirine sunularak geçiliyor. Meclisten bilgi esirgemek niyeti söz konusu değil” dedi. Önerge daha sonra Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi.

AK PARTİ’DEN MEYDANDA CANLI YAYIN ÖNERİSİ!
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti’li Hüsnü Boztepe, “Canlı yayın konusunda bir itirazım var. Biz şuan canlı yayın yapmıyoruz. Eğer  canlı yayın yapıyorsak, Konak Meydanı üzerinden vatandaşlar da izlese çok güzel olacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise görevlilere, “Teknik olarak bunu yapabiliyor muyuz arkadaşlar?” şeklinde sordu. Soyer onay alınca yeni uygulama yapılabileceğine dair yeşil ışık yaktı.

BUCA METROSU VE CEZAEVİ İLE İLGİLİ ANKARA DİYALOĞU
CHP’li Meclis Üyesi İlhan Dal, “İktidar partisine mensup arkadaşlar hep destek verecekleri noktasında açıklamalarda bulunuyor. Ben de ilçem adına bir şey rica ediyorum. Buca metrosunun yapımı noktasında bize destek olsunlar” dedi. “Ankara’ya beraber gideceğiz” diyen Başkan Soyer AK Parti sıralarına dönerek Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’a “Değil mi başkanım? Buca metrosu için Ankara’ya beraber gideceğiz değil mi?” ifadelerini kullandı.  

Dal sözlerini sürdürürken, “Her seçim döneminde AK Partili adayların ilk taahhüdü Buca Cezaevi’nin kaldırılması noktasında oluyor. Ama sonrasında cezaevi hep kalıyor” dedi. Soyer bu kez, “Özgür Bey bunun için de gideriz değil mi?” açıklamasında bulundu. Hızal tasdik edince Soyer, “Gidiyoruz. Onay aldık” diye konuştu. AK Partili Hızal da, “Yıllarca Buca’da okumuş, yerleşmiş biri olarak hassasiyetlerin farkındayım. Ama maalesef Buca’nın bu sorunların dışında çok çok daha ciddi sorunları var. Buca benim 1996’da yerleştiğim Buca olmaktan çıktı. Ciddi bir trafik, yapılaşma sorunu var” dedi. Soyer ise “El birliğiyle çözeceğiz” çıkışında bulundu. Hızal bu kez, “Elbette ki biz söylüyoruz. Biz doğru olanın yanındayız. Doğru yapılanın her zaman destekçisi olacağız. Ama yapılamayanların sorumluluğunu üstlenmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

HALK TAŞITIN SAATLERİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
AK Parti Grubu kentteki muhtarların ulaşımdan bilabedel (1 kuruş) fiyatla yararlanması için öneri getirdi. Ayrıca AK Partili Boztepe halk taşıt uygulamasının saatlerinin değiştirilmesi yönünde bir teklifte bulundu. Boztepe, yüzde 50 indirimin sabah saatlerinde 06:00-07:00 arası akşamları da saat 19:00-20:00 arasında değil sabah 05:00 ile 07:30 ve akşam 18:00 ile 20:00 saatleri arasında uygulanması gerektiğini vurguladı. İki öneri de komisyonlara gönderildi.

 
Başkan Batur'a 'İYİ' ziyaret
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan dünyaya FETÖ çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'a 'İYİ' ziyaret
Batur, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ...
CHP'li Serter'den Bakan Pakdemirli'ye salvo!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Tarım ve Orman ...
Yayın tarihi de moderatör de belli oldu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Binali Yıldırım ile Ekrem ...
 
AK Partili Başkan İnan baba oldu
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve eşi Büşranur ...
CHP'li Bakan: AKP önce o adaların hesabını versin!
Ege Denizi’ndeki adalar krizini TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti İzmir’den 15 kişilik heyetle İstanbul çıkarması
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, il yöneticileri ve ilçe başkanlarından ...
 
CHP'li Polat 'orman yangınları'nı sordu!
CHP’li Polat, orman yangınlarını TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman ...
Flaş gelişme: Türkiye'den İzlanda'ya nota!
Milli takımın havalimanında saatlerce bekletilmesi sonrası Norveç elçiliği ...
Ankara'dan İzlanda'ya peş peşe sert tepkiler!
A Milli Futbol Takımının 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri