POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
18 Haziran 2021 Cuma - 20:10

Mecliste AK Parti'den Soyer'e Ardahan tepkisi... CHP'den cevap!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında söz alan AK Partili Boztepe, ziyaretle ilgili parti gruplarına ve grup başkan vekillerine bilgilendirme yapılmadığını söyledi. Ardahan'ın İzmir'in kardeş şehri olma kararının meclisten geçtiğini söyleyen Boztepe haber verilmesi gerektiğine vurguladı. CHP'li Aydın ise Başkan Soyer'in ziyaretleri bilgilendirme zorunluluğunun olmadığını aktardı.  

Mecliste AK Parti den Soyer e Ardahan tepkisi... CHP den cevap!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

Oturumun gündem dışı konuşmalar bölümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz hafta sonu Ardahan'a gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili konuşmalar yapıldı. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe kürsüye gelerek eleştirilerini sıraladı. CHP'liler de Boztepe'nin konuşmalarına tepki gösterdi.



SOYER'İN ARDAHAN GEZİSİNE ELEŞTİRİ: GECE RÜYASINDA NE GÖRÜYORSA SABAH ONU SÖYLÜYOR
AK Partili Boztepe, "Belediye başkanımız geçen hafta Ardahan gezisi yaptı. Ardahan meclis kararıyla bizim kardeş şehrimiz oldu. Gittiğinden ne AK Parti ne MHP ne de İYİ Parti grup başkan vekilinin haberi olduğunu sanmıyorum. Bir il ya da ilçenin kardeş şehir olmasının kuralı mecclisten geçer. Herhangi bir yardım da meclisten geçer. O gün bir çıkarma yapılıyor birkaç CHP'li meclis üyesi ve şirketlerin genel müdürleriyle oraya gidiliyor. Biz buradan saman yollacağız oradan da bize et gelecek gibi çok büyük bir proje dile getiriyorlar. Ben burada Ardahanlı hemşerilerime sesleniyorum. Ben Ardahanlıların özbeöz hemşerisiyim. Belediye başkanımız daha önce Seferhisar Belediye başkanlığı yaptı, orası batak içinde! Ardahanlılara gidince, büyük projeler yapacak, orayı kurtaracak ya, vallahi billahi de aman dikkatli olun! Elinizde avucunuzda ne varsa o da gider! Kızıldıreli bir atasözü vardır; beyaz insan geldi bizim elimizde topraklarımız onların elinde incil vardı, bize gözlerinizi kapatı dediler, gözlerimiz açtık onların elind topraklar bizim elimizde incil vardı. Böyle şapka takmakla çiftçi, köylü olunmuyor. Değerli belediye başkanımız gece rüyasında ne görüyorsa sabah gelip onu söylüyor. Mahkemelerde iyi hal indirimi vardır. Orada nasıl bir katil, hırsız kravat takmakla suçsuz olmuyorsa bu şapkayı takmakla da çiftçi olunmuyor" dedi.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK!
Boztepe'nin sözlerine CHP'lilerden tepkiler gelince, " Ardahan konusunda kendisini ayıplıyorum. Arkadaşlar ortak akıl diyorsunuz, böyle olmaz. Yüzde 42'ye yakın muhalefet var bu mecliste. İYİ Parti'yi de koyarsanız yüzde 50'yi geçer. Sen Ardahan'a gidiyorsun bir tane grup başkan vekilimizin haberi yok. Niye yok? Burada mecliste karar alınıyor. Bu meclise danışacak. Böyle bir şey yok" açıklamasına imza attı.



NE DEMEK SİYAH BEYAZ?
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da, "Türkiye'nin doğusu da batısı da bir. Sadece yoksulluk farkı var. Türkiye'nin doğusunun, batısının, kuzeyinin, güneyinin birlikte olması gerekiyor. İnsanları ayrıştırmamak lazım. Ne demek beyaz siyah? Bunu anlamadım ben. Çünkü anladığım manası beni rahatsız eder. Kendisini ayıpladım. Belediye başkanımız yürütme görevini icra etmiştir. Bürokratlarından bazıları eşlik etmiştir. Yardımlarda bulunulmuştur. İzmir'in ve Ardahan'ın kardeş olması tüm illere örnek olması gereken bir şey. Türkiye'nin her tarafından illerin kucaklaşması gerekiyor. Eleştiriyi aşan bir üslupla konuşma yapmasını yakıştıramadım" ifadelerini kullandı.

CHP'li Meclis Üyesi Murat Aydın da, Boztepe'nin sözlerine tepki gösterdi. CHP'li Aydın, Başkan Soyer'in ziyaretlere kimseyi çağırma zorunluluğu olmadığını ifade etti.

AK Partili Hakan Yıldız da söz aldı ve Boztepe'nin söylemlerinin art niyet içermediğini vurguadı. Yıldız, belediye faaliyetlerine yönelik eleştirilerin muhalefet görevini yürütmelerinden kaynaklandığını aktardı.

YAPTIKLARINI 3 MAYMUN BİLE YAPAMAZ!
CHP'li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, "Tunç Soyer'in İzmir'de yaptıklarıyla vizyonu belli. Bürokrat arkadaşlarımızdan söz ediliyor, atamaların doğru olduğu belli. Bu ülkedeki atamaları da biliyoruz. Cumhurbaşkanının damadı bakan olarak ekonomiyi yönetiyor. Bir eleştiriyi yönetirken bunun haksız olduğunu görmeniz lazım.  Geçen gün başkanımızın Cittaslow diye bir tanıtımı oldu. Bizim yaptıklarımızı arkadaşlar hayal bile edemezler. Ulaşım alanında yapılanlar belli. Geçen gün 350 araç alındı. Tarım politikalarını görmezden gelmeyi 3 maymun bile yapamaz. Konuşan arkadaşımız görüyor, duuyor ama bilmiyor. Bunu yapmak haksızlıktır. Şapka takmakla köylü olunmaz diyor. İklim değişikliğinin bu kadar gündemde olduğu günlerde başka bir tarım mümkün diye bir politika üretiliyor. Arkadaşımız hiçbir katkı koymadan geliyor eleştiriyor. Siz bizim vizyonumuzu hayal edemiyorsunuz. Yaptıklarımız eleştirilebilir ama doğru olanları da alkışlamalısınız" dedi.

ARKADAŞLAR BEN SİZİN CANINIZI SIKMAYA VE ACITMAYA DEVAM EDECEĞİM!
Boztepe bir kez daha söz aldı ve Soyer'in ziyaretler sırasında bölgedeki vatandaşlara söylediklerini okudu. Boztepe, "Sayın belediye başkanımız sizin bana ihtiyacınız var diyor. Sayın belediye başkanımız tarım bakanı mı, cumhurbaşkanı mı! Sizin bana ihtiyacınız var, olmaz. Tarım daire başkanlığına sosyolog atarsanız olmaz. Ben burada Kılavuz karga metaforunu hatırlatmak isterim. Konuşmamda ayrımcılıkla suçlandım. Nilay Hanım ayrımcılık benim hangi cümlemde var? Ne söyledim? Belediye yasasını içinizde en iyi bilenlerden biriyim. Kardeş şehirlere yapılacak yardımlar bu meclisten geçiyor. Bizi niye götürmedin de demedim. Grup başkan vekillerine haber verilsin dedim. Arkadaşlar ben sizin canınızı sıkmaya ve acıtmaya devam edeceğim" diye konuştu.

KİMSEDEN ÜSLUP DERSİ ALMAYIZ!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, "AK Parti Grubu, Cumhur İttifakı kimseden üslup dersi alacak durumda değil. Biz nezaketi de, üslubu da biliriz. Hepimizin kürsüye yürüdüğümüz de, söz almadan konuştuğumuz da olmuştur. Aynı mecliste salondan atarım, demokrasi fazla geliyor diyen de bir meclis başkanı olmuştur. Hiç kimseden üslup, taarz ve nezaket dersi almayız. Biz bu konudaki hassasiyetleri biliyoruz. Genel siyasete de girebilirler. Bizim hiç endişemiz yok" dedi.

BÜYÜK BÜYÜK LAFLAR EDİP ARDAHAN'DAN ET ALIRSAN...
Hızal, "Başkanımız Ardahan'a elbette ki gidebilir. Ülkemizin bütün ilçelerine, beldelerine, köylerine gidebilir. Elbette gittiği illerde, yerlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ya da Seferihisar'daki tecrübelerini de aktarabilir. Biz oraya gittik CHP örgütü bizi karşıladı o programlara katıldık da diyebilirsiniz. 2019 yılı faaliyet raporunu eleştirirken bir hususu eleştirdim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bu şehirde çıkıp tarım ve hayvancılık hususunda büyük büyük laflar edip Ardahan'dan et, kavurma aldığında ben eleştiririm. Neden? Bu şehrin Kiraz'ı, Beydağ'ı, Bergama'sı, Bayındır'ı, Ödemiş'i, Tire'si var. O zaman söylem ve eylem oturmamış olur" açıklamasına imza attı.

İZMİR'DE SON 2 YILDA SADECE HAMASET YAPILDI, HAYAL SATILDI
"Sonucu olmayan vaatler, söylemler var" diyen Hızal, "Seyyar makam aracını en son ne zaman gördük? CHP'li arkadaşlar gördünüz mü? Pandemi diyeceksiniz. Tek tek koltuklara oturulur herhalde. Bu şehirde çok büyük bir icraatmış gibi Tunç Soyer tarafından seyyar makam aracı icat edilmedi mi? 1 yıl önce İzmir mozzarellasından bahsedildi. Mandalar dağıtıldı. Nerede? Elbette yavaş şehir meselesi İzmir'e katkı koyacaksa biz de destekleriz. Cittaslow meselesinde İzmir metropol olarak ilk kabul edildi. Kriterleri bundan sonra İzmir belirleyecek. İzmir'de trafik çok yavaş. Ağır ağır ilerliyor. Çözüm; araçlar trafiğe çıkmasın. İzmir'de turizm inanılmaz yavaş. İzmir'de son 2 yılda sadece hamaset yapıldı, hayal satıldı. İzmirlilerin sorunlarını gidermek adına hiçbir adım atılmadı. Siz buna itiraz ediyorsunuz. Haydi yumuşatayım yeterli adım atılmadı diyeyim. Depremden bu yana göçebe gibiyiz. Binamıza ne oldu? Bilmiyoruz. Fuarda belediyecilik hizmetleri yapılıyor. 10 milyar bütçesi olan bir belediyeyiz. İzmir son 25 yıllık süreç boyunca özellikle de son 2 yılda hızlanarak tarihsel ve kültürel kimliğini yerel yönetimler yüzünde kaybediyor. Reklam kokan Cittaslow, karakılçık gibi söylemlerle bu kimlik kurtarılamaz" dedi.  

BEN BUNA DEMAGOJİ DİYORUM
CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç ise, "Belediye başkanımızın trafikle ilgili yaptığı açıklamada İzmirlileri suçlayıcı ifadeler kullandığı söylenildi. Buna ben demagoji diyorum. Halkı yanıltma gayreti olarak görüyorum. İzmirlilere şu çağrıda bulunuyor; İzmir 4 buçuk milyonluk bir kent. Bugün trafikte olan araç sayısı 1 buçuk milyon. Yurt dışındaki bütün kentleri dolaşın merkezlerde kişiler kendi otomobilleriyle hareket etmiyor. Orada toplu ulaşım alışkanlığı var. Hepimiz kendi araçlarımızla yola çıkacak olursak ilk başta trafiğe biz sebebiyet veriyoruz. Çok güzel metro, tramvay hatlarımız var, deniz yoluyla ulaşım var. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi aktarma istasyonlarını birbirine bağlamış. Toplu ulaşım araçları kullanılırsa hem trafik azalacak hem de çevre kirliliği azalmış olacak. Belediye başkanımızın çağrısı buydu. Yurt dışında devlet adamları bile toplu ulaşımda görürsünüz. Biz bir türlü vazgeçemiyoruz. Belediye başkanımızı bisiklette de görüyoruz. Kendisi öncülük etmiştir. Başkanımızın yaptığı çalışmalar trafiği yüzde 80 rahatlatacak çalışmalardır" açıklamasında bulundu. 

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
Valilik'ten 'deliller karartıldı' iddiasına açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'ye saldırıya İzmir meclisinden ortak tepki ve kınama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında HDP binasına gerçekleşen ...
Karşıyaka Belediyesi'nden kadın üreticilere destek
Karşıyaka ilçesi Belediyesi bünyesinde hizmet veren kafeteryalarda, Karşıyaka ...
İzmir'in o planları meclis gündeminde: Gültepe'nin ardından Beştepeler!
Geçtiğimiz aylarda Gültepe planlarının onaylanması sonrasında Konak için ...
 
Çiğli'de sandıklar kuruldu, halka talepleri soruldu!
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini ...
Gaziemir'de sanata ve sanatçıya tam destek
Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Gaziemir Belediyesi, haziran ...
Selçuk'ta gündem kuraklık ve iklim krizi!
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele ...
 
Nar Çiçekleri’nde mezuniyet çoşkusu!
Narlıdere Belediyesi Nar Çiçekleri Anaokulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. ...
İmzalar tamam: Bayraklı'da deprem mağdurlarına kredi müjdesi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak ...
Güzelbahçe'nin filosu büyüyor!
Güzelbahçe Belediyesi halka daha iyi hizmet vermek için araç filosunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri