POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
27 Kasım 2022 Pazar - 16:10

Menderes'te mandalina şöleni!

Menderes ilçesinde geleneksel hale gelen Gümüldür Özdere Mandalina Festivali bu sene de coşkuyla gerçekleşti. Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği festivale İzmir’in dört bir yanından binlerce kişi katıldı.

Menderes te mandalina şöleni!

İzmir’in Menderes ilçesinde geleneksel hale gelen Gümüldür Özdere Mandalina Festivali bu sene de coşkuyla gerçekleşti. Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği festivale İzmir’in dört bir yanından binlerce kişi katıldı.

Ücretsiz ikramların ve oyun parkurlarının kurulduğu festivalde; balon katlama atölyeleri, birbirinden renkli yarışmalar, süper kahraman maskotlar ve sihirbaz gösterileri ile katılımcılar keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Ersin Show’un moderatörlüğünde iki gün boyunca süren festivalde, mandalinalı tatların yarıştığı yemek yarışmasına ve en iyi mandalina üreticisi yarışmasına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Menderes Belediyesi Başkan V. Erkan Özkan, Menderes Kaymakamı Cevat Çelik ve CHP Menderes İlçe Başkanı Sezen Şen takdim etti.

Katılımcıların müziğe ve eğlenceye doyduğu festival Zakkum konseriyle taçlandı. Festivalde konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ilçenin tanıtımı için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

“Bizler Menderesimizi ve ilçemize has değerlerimizi tanıtmak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda yaklaşık 600 bin civarında mandalina ağacımızın bulunduğu ve yıllık 50 bin ton rekolte elde ettiğimiz Satsuma Mandalinamızı ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına Gümüldür Özdere Mandalina Festivalimizi her yıl coşkuyla gerçekleştiriyoruz ve ilerleyen yıllarda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”


Ürüne ve üreticiye destek
Üreticiye destek konusunda Menderes Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını ifade eden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menderes Belediyesi olarak, üreticimizin isteklerine daha sağlıklı cevap verebilmek ve ilçemiz adına tarım alanında projelere imza atmak adına Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü hayata geçirdik. Kurduğumuz müdürlüğümüz ile üreticimiz ürünü yetiştirme ve hasat etme konusunda büyük kolaylıklar elde edecek. Bu konuda en önemli adımlarımızdan biri de yemek artıkları ve pazarda kalan sebzelerden elde edeceğimiz organik gübreleri üreticimize ücretsiz dağıtma olacak. Menderes Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz projemiz ile üretim konusunda zorluk yaşayan çiftçimizin bir nebze de olsa yanlarında ve destekçisi olarak ücretsiz gübre dağıtımı yapacağız.”

Tarım girdilerinin maliyetlerinin artmasından dolayı üreticilerin de büyük zorluklar yaşadığını vurgulayan Özkan, iktidarın bu konudaki çalışmalarını daha da iyileştirmesi gerektiğine dikkati çekti.

Menderes Belediyesi olarak, ilçede bulunan kadın kooperatiflerine de destek olduklarını belirten Özkan, sözlerini şöyle noktaladı:

“Ürüne ulaşan çiftçinin ürünü işlemesi adına da ilçemizdeki kooperatiflerimiz devreye giriyor. Kooperatiflerimizdeki emektar kadınlarımız, ürünlerimizi farklı inovatif çalışmalarla yeniden harmanlayarak ortaya yepyeni ürünler çıkarıyorlar. Bu anlamda ben üreticilerimize ve kooperatiflerimizdeki emektar kadınlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Festivale, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Menderes İlçe Kaymakamı Cevat Çelik, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, CHP Menderes İlçe Başkanı Sezen Şen ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, diğer siyasi partilerin ilçe başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

 
Bakan Akar ve komuta kademesi sınır hattında!
 
Büyük miting: Eczacılar Başkent'te alana indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüzleri güldüren haber: 'Şanslı' kanseri yendi
Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik bakım ve tedavi hizmetleriyle dikkat ...
'İzmir Tarım'dan üreticiler için hayati uyarı sistemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ani iklim olaylarına karşı üreticileri günler ...
Efes Selçuk'ta 'şiddetsiz iletişim' atölyesi
Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik ...
 
CHP'li Karaca’dan Başkan İduğ’a tam not!
Bornova’da son 3,5 yıl içinde yapılan yatırımları Başkan İduğ’dan dinleyen ...
Zeytin fidanları toprakla buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Urla’daki Köstem Zeytinyağı ...
İzmir’de Çocuk Hakları Günü unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi,hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 20 Kasım ...
 
Buca kadına şiddete karşı tek ses
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma ...
Bayraklılı çocuklar geleceği ‘kodluyor’
Kültür Sanat kurslarını BASAMAK çatısı altında toplayarak çocukların yeteneklerini ...
Balçovalı kadınlar şiddete dur dedi
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri