POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
9 Eylül 2019 Pazartesi - 11:48

Menderes'te üzüm festivali coşkusu

Menderes ilçesinin önemli ürünlerinden biri olan 'Alfons' cinsi üzümünün tanıtılması için düzenlenen Efemçukuru Üzüm Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Menderes te üzüm festivali coşkusu

Menderes Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Efemçukuru Alfons üzümünün tanıtılması amacıyla düzenlenen Menderes Efemçukuru Üzüm Festivali, Efemçukuru Kooperatif Alanı'nda yapıldı. Festivale CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçe protokolü, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, Menderes Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisiyle devam etti. Deniz Kumru ve Dilek Bayrak'ın konserleriyle coşkunun arttığı festivalde 'En İyi Üzüm Yarışması' ve 'Üzüm Gözlü Yarışması' heyacanı yaşandı. En İyi Üzüm Yarışması'nda üreticiler kıyasıya rekabet etti. Jürinin dereceye giren üreticileri seçmekte zorlandığı yarışmada, birinci İbrahim Uslu, ikinci Bayram Özdemir, üçüncü Olcay Yavaş oldu. Efemçukuru'nun kızları da, 'Üzüm Gözlü Yarışması'nda dereceye girebilmek için yarıştı. Yarışmada Sıla Baş birinci olurken, Emine Karataş ikinciliği, Canan Kurgu ise üçüncülüğü elde etti. Her iki yarışmada birinci olarlar tam, ikinciler yarım, üçüncü olanlar ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Festivalde konuşan CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Büyük bir yüz ölçümüne sahip güzel ilçemizde tarım sektörü önemli gelir kaynaklarımızdan birini oluşturmaktadır. İlçemizde sembol haline gelmiş birçok tarım ürünü bulunmaktadır. Bunlardan birisi de üzümdür. Efemçukuru, Çatalca, Yeniköy, Kuyucak ve Görece mahallelerimizde üzüm yetiştiriciliği revaçtadır. Şu an bulunduğumuz bölgede yetişen üzümlerin en önemli özelliği Akdeniz iklimi altında yetişmesidir. Burada yetişen üzümler, çok özel üretim teknikleri ile geleneksel biçimde üretilmektedir. Bu üzümlerin tadını eşsiz kılan bir özelliği de bağların neredeyse hiç sulanmadan ürün vermesidir. Yaz aylarında güneşin güçlü etkisiyle yoğunlaşan üzüm taneleri, yamaçlarda gece oluşan çiğle birlikte serinler ve doğal olarak sulanır. Yöreye has coğrafya ve iklim özellikleri sayesinde de benzersiz bir tada ulaşır. Bu üzümlere ticari anlamda 'Alfons' adı verilirken, halk dilinde adı ise 'enfes'tir. Menderes Belediyesi olarak adı kadar tadı da enfes olan bu önemli değerimizin tanıtımı için festivalimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

'HEDEF BÖLGE HALKININ GELİRİNİN ARTMASI'

Geçen ay Efemçukuru'nda büyük bir alanı da etkileyen orman yangını hakkında da konuşan Başkan Kayalar, "Geçen ay çıkan ve hepimizin yüreklerini dağlayan yangın sonrası yaralarımızı sarmaya başladık. Çeşitli kampanyalar ile yanan alanların canlandırılması için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Menderes Belediyesi olarak Cumaovalılar Derneği ile birlikte yangın mağduru ailelerimizin çocuklarına destek olmak için 'Genç Fidanlar Yeşersin' kampanyamızı hayata geçirdik. Bu kapsamda düzenlenen destek gecesinde elde edilen gelirin tamamı bu çocuklarımızın eğitimi için harcanacak. Bölge halkımızın gelirinin artması en büyük hedefimiz olacak. Menderes'imizin tüm özelliklerini, tüm güzelliklerini tanıtmaya devam edecek, üreticimizin ekmeğini arttıracak çalışmalarımızı aşkla gerçekleştireceğiz" dedi.

 
Göztepe'de yeniler sahaya!
 
Köyün 3 yıldır sahnede alkışları toplayan kadınları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Deniz Festivali’nde kupa heyecanı
Narlıdere Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Narlıdere Deniz Festivali, ...
Bornova kırmızı-beyaza boyandı!
İzmir'in kurtuluşunun 97'inci yılı Bornova Belediyesi'nin düzenlediği ...
Kurtuluşun 97'inci yıldönümü coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, Başkan ...
 
Başkan İduğ'dan 'hasat' mesajları!
Bornova Belediyesi'nin Çamiçi Mahallesi'ndeki misket üzümü bağında hasat ...
Buca Belediyesi'nden kurtuluşa özel video: Sizce İzmir ne demek?
Buca Belediyesi, İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’ün 97’inci yıl dönümünü özel ...
Üreticiye büyük destek: Karaburun'da nergis bayramı
Nergis çiçeği ile ünlü Karaburun’da azalan nergis üretimini artırmak için ...
 
Narlıdere'de kurtuluş coşkusu: Yelkenler fora!
Narlıdere Deniz Festivali, 9 Eylül Kurtuluş Kupası Yelken Yarışları’na ev sahipliği yaptı.
Soyer'den kadın çalışmalarına destek sözü!
Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile İzmir Kadın Dayanışma ...
'Tarihi' söyleşi: Rodos’tan Karşıyaka’ya 1685 Sokak
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri