POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
11 Nisan 2018 Çarşamba - 13:19

Menemen'de 'İnadına Tiyatro' zamanı!

Menemen Belediyesi’nin 2009’dan bu yana aralıksız sürdürdüğü ve bu yıl “SıraON’da” sloganıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiği İnadına Tiyatro Festivali’nin açılış töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Kadınların sahneye çıkamayacağını biz 19 yıl önce görmüşüz ki; ‘İnadına Tiyatro’ demişiz. Tiyatro grubumuz ‘SıraON’da’ demiş ancak şimdi asıl sıra bizde. Bu vatanı, bayrağımızı, devletimizi korumak ve kollamak için, kadınlarımızın her yerde olması için sıra bizde” dedi.

Menemen de  İnadına Tiyatro  zamanı!

Ülkemizin önde gelen tiyatro organizasyonlarından biri haline gelen ve Menemen Belediyesi’nin bu yıl 10-15 Nisan tarihleri arasında 10.’sunu gerçekleştirdiği İnadına Tiyatro Festivali, Menemen Belediyesi önünden başlatılan ve Belediye Bandosu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.

“İnadına Tiyatro, İnadına Sanat” söyleminin yankılandığı coşkulu kortej yürüyüşüne eşi Nurdan Şahin ile birlikte katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları Asuman Dabak, Rıza Akın, Tarık Ünlüoğlu ve Hakan Meriçliler ile birlikte kortejin önünde halkı selamladı. CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri başkanları, muhtarlar ve tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği kortejde tiyatrocular kostümleriyle yer aldı, Menemen sokaklarında renkli görüntüler yaşandı.

ŞAHİN: 20 YILDIR BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

19 yıl önce “İnadına Tiyatro” sloganıyla kurulan MEBET’in 10. İnadına Tiyaro Festivaline katılan ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları Asuman Dabak, Rıza Akın, Tarık Ünlüoğlu, Rasim Öztekin, Hakan Meriçliler, Bennu Yıldırımlar, Birgül Ulusoy, Ayhan Taş, Nedim Saban, Mert Turak, Mutlu Polat, Vahide Perçin, Yüksel Ünal ve Prof. Dr. Özdemir Nutku’yu tek tek anons eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, festivalde sahne alacak 23 tiyatro topluluğunda görevli 300 kadar oyuncuya da teşekkürlerini ileterek; “Onlar fazlasını hak ediyorlar. Onlarla birlikte bu yolu yaklaşık 20 yıldır yürüyoruz. Ancak 10 yıldan bu tarafa çağdaş Menemen’imiz ve İzmir’imizde inanılmaz işler yapıyoruz. Ben değil, biz yapıyoruz. Bütün Atatürkçü dostlarımızla, tiyatro severlerle, MEBET Sanat Yönetmenimiz Metin Güler ve ekibiyle, Menemenli hemşerilerimizle yapıyoruz. İyi ki sizlerle birlikteyiz” dedi.

Yol, su, kanal, ulaşım, park gibi hizmetleri belediyelerin rutin yapacağı hizmetler olarak gördüğünü söyleyen Başkan Şahin, bunun da ötesinde işler yapmak gerektiğini ifade ederek; “Bütün bunlar olmazsa olmazıdır hemşerilerimizin. Bütün bunları yaparsınız ama toplumu bilinçlendirmek adına adım atmazsanız, sizden hiçbir şey olmaz. Toplumu bilinçlendirmenin yollarından birisi de tiyatrodur. Bu toplumun bilinçlenmeye ihtiyacı var. 19 yıl önce Metin Güler kardeşimizle ‘İnadına Tiyatro’ sloganıyla kurduğumuz MEBET’in bugün ne kadar daha kıymeti harbiyesi olduğunu hep birlikte görüyoruz. Kadınların sahneye çıkamayacağını biz 19 yıl önce görmüşüz ki ‘İnadına Tiyatro’ demişiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar kadınlarımız sahnede de olacak, sokakta da olacak. Kadınlarımız bizim başımızın tacı olmaya devam edecek. Onlar bilinçlendirmemek için, ne kadar daha bu aydınlığı karartırım diye uğraşacaklar. Ancak biz ne kadar daha bu karanlığı aydınlatırız diye uğraşacağız. Asla ve asla bu yolda yorulmak yok. Bizim bir sloganımız var; biz Menemen için, İzmir için, Türkiye için, çağdaşlık için çalışmaktan yorulmayacağız. Hepimiz çok çalışacağız” diye konuştu.

"SIRA BİZDE"
Festivalin bu yılki sloganının ‘SıraON’da’ olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti;

“Tiyatro grubumuz ‘SıraON’da’ demiş ancak şimdi asıl sıra bizde. Bu vatanı, bayrağımızı, devletimizi korumak ve kollamak için, kadınlarımızın her yerde olması için sıra bizde. Sıra bizde diyoruz.”

Yüzlerce tiyatro severle birlikte “Sıra Bizde’ sloganı atan Başkan Tahir Şahin konuşmasını, yoğun alkış eşliğinde şu sözlerle tamamladı; “Sıra bizde diyenler sayesinde laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

GÜLER; SANATA İHTİYACIMIZ DAHA DA ARTTI
Türk tiyatro ve sinemasın duayen isimlerinden Muhsin Ertuğrul’un “O kente fırın açmazsanız insanlar aç kalır ve ölür ama tiyatro açmazsanız ruhen aç kalır, birbirini öldürürler” sözüyle konuşmasına başlayan MEBET Sanat Yönetmeni Metin Güler “Sanata ihtiyacımızın daha da arttığı günleri yaşıyoruz. Sıra ON’da ama sizlerle birlikte” dedi ve MEBET’in kurucusu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin öncülüğünde Türkiye’nin en coşkulu kortej yürüyüşlerinden birinin Menemen’de gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

DABAK; İNADINA TİYATRO
Festival’in ilk oyunu olan ‘Ay Tutulması’nı sahneleyen Asuman Dabak Sahne İzmir’in de kurucusu, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Asuman Dabak ise, “Bu kadar görkemli ve güzel bir festival olabileceğini düşünmemiştim” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. MEBET’in 1999 yılında “İnadına Tiyatro” sloganıyla kurulduğuna dikkat çeken usta oyuncu “İnadına tiyatro yapmalıyız. Kadınların da sahneye çıkması lazım, her şeye inat.” dedi.

Karşıyaka Gezer Dans Topluluğu’nun gösterileriyle renklenen törende, Toprak Sahne Tiyatrosu ‘Madalyalı Eşek’ adlı sokak oyunuyla büyük beğeni topladı. Festivalin açılış töreni; Menemen Belediye Bandosu’nun seslendirdiği 10. Yıl Marşı eşliğinde, tüm sanatçılar ve tiyatro topluluklarının yer aldığı festivalin hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

6 GÜNDE 30 ETKİNLİK
Festivalin ilk günü, Menemen Belediyesi’nin iki ay önce hizmete açtığı Kubilay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Festivalin 10. Yıl Sergisi’ne yoğun ilgi gösteren tiyatro severler, 10 yılda 3 bine yakın tiyatro oyuncusunu konuk eden Menemen’de tiyatro adına yapılanları daha iyi anlama fırsatı buldu.

Festivalin ilk gününde Menemen’de bulunan usta oyuncular Asuman Dabak, Rıza Akın, Tarık Ünlüoğlu, Rasim Öztekin ve Hakan Meriçliler’e ‘Kubilay Aydınlık Yüzler Onur ve Emek Ödülleri’ni Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sundu. Festival’in ilk gecesinde sahne alan Asuman Dabak Sahne İzmir ise ‘Ay Tutulması’ adlı oyunuyla büyük beğeni topladı.

Yurdun 7 bölgesinden ve KKTC’den 23 tiyatro topluluğu, 300 kadar tiyatro sanatçısının, tiyatro akademisyenlerinin, eleştirmenlerin, tiyatro basınının, eğitmenlerin ve ustaların katılacağı Menemen Belediyesi 10. İnadına Tiyatro Festivali 6 gün sürecek ve toplamda 30 etkinlik gerçekleştirilecek. Her yaş guruna hitap eden oyunların, oyunculuk atölyelerinin, söyleşilerin, sokak gösterilerinin yer alacağı 10. İnadına Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek oyunlar; Menemen Belediyesi Kültür Merkezi, Kubilay Kültür Merkezi ve Taşhan’da sanatseverlerle ücretsiz buluşacak.

 
Torbalı'nın yeni sembolü hızla yükseliyor
 
Bergen'in katili çocuk istismarından tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kursiyerlerden resital!
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği tüm hızıyla sürüyor. Şenlik kapsamında ...
İzmir'de 'Da Vinci anısı'na 150 eserli çok özel sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 150. yılında 150 eserden oluşan ...
Bayraklı Tiyatrosu yeni oyunla sahnede!
Bayraklı Belediyesi tiyatro ekibi Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Kadınlık ...
 
Folkart Academy'nin yıldızları ekranda parlıyor!
Folkart Academy Tiyatro Atölyesi Özel Yetenek Sınıf öğrencileri, ünlü ...
Cazın iki jenerasyonu İzmir'de buluşuyor
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, caz müziğin deneyimli ismi Önder Focan ...
Karabağlar Korosu'nda ilk konser heyecanı
Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan Türk Sanat Müziği Korosu önümüzdeki ...
 
Konak sahnesinde 'Gölgesinde Çınarın' rüzgarı
Konak Belediyesi, 'Gölgesinde Çınarın' adlı oyunu İzmirlilerle buluşturdu.
Serginin geliri Karşıyaka’nın Filizleri’ne
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye’nin en önemli sosyal ...
Troya efsanesi doğduğu topraklarda!
Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun İzmir'deki gösterisinde 200 dansçı yer aldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri