POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
1 Aralık 2020 Salı - 09:22

İzmir’in gözü bu seçimdeydi... Nefes kesen yarışta kazananı kura belirledi!

Menemen Meclisi, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Aksoy’un yerine başkanvekili seçmek için sandığa gitti. CHP’li Karakurt ile AK Partili Pehlivan’ın yarışında, Millet İttifakı sırasıyla bir, iki ve üç fire verdi. 4 tur sonunda eşitlik bozulmayınca kazanan kurayla belirlendi ve Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekili oldu.

İzmir’in gözü bu seçimdeydi... Nefes kesen yarışta kazananı kura belirledi!

GERÇEKİZMİR - Menemen’de geçtiğimiz günlerde yapılan ‘ihaleye fesat karıştırma ve tehdit’ soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler başkanvekilliği seçimine çevrildi. 

Menemen Belediye Meclisi bugün saat 14.00'te başkanvekili seçmek için toplandı. Yarışın adı seçime dakikalar kala iki cephede yaşanan yoğun mesainin ardından kondu. Buna göre sandıkta CHP'nin adaylıkta karar kıldığı Deniz Karakurt ile AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan yarıştı. 

15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye Meclisi başkanvekili seçmek için ilk iki turunda üçte iki, üçüncü turda ise salt çoğunluk aranan gizli oylama sistemiyle sandık başına gitti. 



KURAYLA KARAKURT! 

Mecliste toplam 18 sandalyesi bulunan CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı cephesi ilk turda 1, ikinci turda da 2 fire verdi. İlk turda 17 oy alan Deniz Karakurt ikinci turda 16’da kalırken, Aydın Pehlivan ilk turda 14, ikinci turda ise 15 oy aldı ve üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda Millet İttifakı’nın fire sayısı 3’e çıkarken, bir üyenin aday olmayan CHP’li Ali Aydın’a oy atması nedeniyle ilginç bir sonuç ortaya çıktı ve 15-15’lik beraberlikle seçim dördüncü tura kaldı. 4.turda eşitlik bu kez bir oyun boş çıkmasıyla bozulmadı ve seçim kuraya kaldı. Yapılan kura çekimi sonunda Menemen Belediyesi’nin yeni başkanvekili Karakurt oldu. 

SEÇİM MARATONU RAPORU: NELER YAŞANDI? 

İLK TURDA 'MİLLET İTTİFAKI’NDA 1 FİRE!
Seçimin ilk turunda 31 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Sandıktan Deniz Karakurt'a 17, Aydın Pehlivan’a 14 oy çıktı. Mecliste toplamda 18 sandalyesi olan CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı 1 fire verdi.

Adaylardan hiç birisi üye tam sayısının üçte iki sayısına ulaşılamadığından ikinci tura geçildi.

İKİNCİ TURDA BU KEZ 2 FİRE! 
31 meclis üyesin gittiği ikinci turda Deniz Karakurt 16, Aydın Pehlivan ise 15 oy aldı. ‘Millet İttifakı’ cephesi bu kez iki fire verdi. Seçimde bu kez salt çoğunluğun aranacağı üçüncü tura geçildi. 

ARA TARTIŞMASI! 
Oturumu yöneten CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Karabiniş üçüncü tura geçilmeden önce 30 dakikalık bir ara verilmesini istedi. Karara AK Parti sıralarından "Bu seçime gölge düşürür. Bir an önce tamamlansın" çıkışı geldi. Taraflar karşılıklı söz alırken CHP cephesi ihtiyaç için bir araya gerek olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Karabiniş süreyi 15 dakikayla sınırlandırdı ancak tartışma meclis koridorlarında da devam etti.  

ÜÇÜNCÜ TUR: FİRE ÜÇ, SONUÇ BERABERE! 
Seçimin üçüncü turunda Millet İttifakı bu kez 3 fire verdi. Ancak üyelerden biri aday olmayan CHP'li Ali Aydın'ın ismini yazdığı için seçim bu kez 15-15 beraberlikle sonuçlandı. Sandıktan salt çoğunluk da çıkmayınca dördüncü tura geçildi. Dördüncü turda en fazla oyu alan üye başkanvekili seçilecek. 



SEÇİM KURAYA KALDI 
En fazla oyu alan adayın başkanvekili seçileceği dördüncü turda bu kez 1 oy boş çıktı ve eşitlik yine bozulmadı. Kurallar gereği seçim kuraya kaldı. 

KURAYLA KAZANAN KARAKURT 
Verilen aranın ardından kura çekimine gidildi. Kurayı oturumu yöneten Karabiniş çekti ve Deniz Karakurt kazandı. Karakurt böylece Menemen Belediyesi'nin başkanvekili oldu. 

KİMLER KATILDI?
Menemen’deki kritik seçimi CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da yerinde takip etti. 

ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE NELER YAŞANDI? 

CHP'DA YOĞUN MESAİDEN KARAKURT ADI ÇIKTI 
Meclis’te çoğunluğu sahip CHP’de günlerdir ‘aday’ mesaisi gerçeklemişti. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir’e gelerek hem vekillerle bir araya gelmiş daha sonrada Menemen’e giderek meclis üyeleriyle tek tek görüşmüştü. Genel Merkez yetkilileri grup içinde oylamaya sıcak bakmadı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de istişare yaparak aday konusunda son kararı verdi. Buna göre CHP sandığa Meclis Üyesi Deniz Karakurt ile gitme kararı aldı. 

İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, daha önce yaptığı açıklamada CHP’nin adayına destek vereceklerini açıklamıştı.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA ADAY PEHLİVAN 
Süreçte AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı kanadının göstereceği refleks de merak konusu oldu. AK Parti seçim günü yapılan son toplantıda Aydın Pehlivan isminde karar kıldı. Böylece Pehlivan Cumhur İttifakı'nın adayı olarak sandığa giden isim oldu. 

 
Karabağlar Belediyesi ‘e-devlet’te
 
İstanbul’dan İzmir’e destek, Soyer’den İmamoğlu’na teşekkür!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz cansız 1 Aralık 2020 Salı 18:28

ikinci bir çiğli olayı yasanacakmis bu fire nasil veriliyor anlamak mümkün değil kim bu meclis üyeleri hesap verecekler.

Yorumu oyla      0      0  
CHP 1 Aralık 2020 Salı 16:50

Çok yazık meclis çoğunluğu sende olucak ama seçimi kurayla kazanıp sonrada seviniceksin satılmış çıkarcı insanların bu partiden ayıklanması lazım. Genel merkezde izmirde adayları ve meclis uyelerini belirliyenlerden hesap sormalı ..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi ‘e-devlet’te
Karabağlar Belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştıran ve bu sıkıntılı ...
Buca parklarında bakım zamanı
Buca Belediyesi, kentteki parkları bakıma aldı. İlçe genelinde parklarda ...
Raketler eğitime destek için sallandı
Balçova Belediyesi ve Ege Veteran Tenis Derneği tarafından bu yıl yedincisi ...
 
İzmir’de son çadır da kaldırıldı
İzmir’i sarsan depremin birinci ayı dolarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Başkan Soyer: Değişimi fırsata çevirmeliyiz
Ege Ekonomik Forum’un açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ...
Çiğli Kent Konseyi Genel Kurulu'na erteleme
Çiğli Belediyesi Meclis kararıyla kurulan ve 12 Aralık Cumartesi günü ...
 
İzmir'de o belediye binası için flaş karar: Yıkılacak!
Analiz Raporu’nda ‘Riskli Yapı’ olduğu ortaya çıkan Bergama Belediyesi ...
Çeşme Belediyesi’nden yerel üretime destek
Sakız ve Kaçeli Koyunu, Karakılçık buğdayı, Sakız Enginarının ardından ...
Uzundere’deki 112 konut depremzedelere teslim edildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de depremzedeler için bir yıllığına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri