POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
2 Aralık 2020 Çarşamba - 13:04

Menemen’de rüşvet polemiği: AK Partili Can’ın iddiasına CHP’den ‘belgeyi açıkla’ cevabı!

Menemen Meclis Üyesi AK Partili Hanifi Can sosyal medyadan yaptığı açıklamada, partisinden bir meclis üyesine 2 milyon TL rüşvet teklif edildiğini iddia etmesi sonrasında CHP Menemen İlçe Örgütü’nden açıklama yapıldı. Açıklamada, “Derhal elinde olduğunu iddia ettiği belgeyi açıklamaya ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz” denildi.

Menemen’de rüşvet polemiği: AK Partili Can’ın iddiasına CHP’den ‘belgeyi açıkla’ cevabı!

GERÇEKİZMİR - Menemen Belediye Meclisi, tutuklanan ve daha sonra Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un yerine başkan vekili seçmek için sandığa gitti. CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan’ın yarışında, Millet İttifakı sırasıyla bir, iki ve üç fire verdi. 4 tur sonunda eşitlik bozulmayınca kazanan kurayla belirlendi ve Karakurt Menemen Belediyesi Başkan Vekili oldu.

Seçim sonrası 'kura çekimi'ne yönelik tartışma sürerken, AK Parti cephesinden flaş bir iddia ortaya atıldı. Menemen Meclis Üyesi AK Partili Hanifi Can sosyal medyadan yaptığı açıklamada, partisinden bir meclis üyesine 2 milyon TL rüşvet teklif edildiğini iddia etti. AK Partili Can’ın iddialarına Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yanıt geldi.

DERHAL ELİNDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ BELGEYİ AÇIKLASIN!
CHP Menemen İlçe Örgütü’nden şu açıklama yapıldı:  
Kıymetli Menemenli hemşerilerimiz,
AKP Menemen Belediye Meclis Üyesi Hanifi Can’ın, Partimize attığı iftiraya cevabımızı, bilgilerinize sunarım. Bu şahsın iddiasına cevap vermek bile bizim için vakit kaybı sayılır. Anlaşılan bu beyefendi Cumhuriyet Halk Partisini kendi ahlaki yoksunluğu ve iftira siyaseti seviyesine çekmek istemiş ama hiçbir CHP’li bu seviyeye inmez. Bu arkadaşın iftirasını Cumhur İttifakı’na mal etmeyi de doğru bulmayız. Kişinin kendi hırsları ve ahlakıyla ilgili bir durum olarak görüyoruz. Böylesine ağır ve gerçek olmayan bir ithamda bulunan kişiyi, rüşvet teklif edildiği iddia eden arkadaşıyla birlikte, derhal elinde olduğunu iddia ettiği belgeyi açıklamaya ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Eğer bunu yapmazsa kendi iftirasıyla baş başa kalacak ve tüm Menemenliler de kendisinin ne kadar iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi olduğunu anlayacaktır. Madem böyle bir iddiası var, bu iddiayı olay gerçekleştiğinde neden partisinin il başkanına bildirmemiş de kendisine saklamış. Eğer bildirdi de böylesine “sözde” bir rüşvet iddiası saklandıysa, bu daha büyük bir skandaldır. Anlayacağınız bu iddianın neresinden bakarsanız bakın tutarsız, mesnetsiz ve gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir iftira olduğu anlaşılıyor. Bu siyaset tarzı Menemenlilere hakarettir. Bu tarzı benimseyenlere de, destek verenlere de en güzel cevabı yine Menemenliler verecektir. Demokrasilerde seçimler olur ve sonuca herkes saygı gösterir. Demokrasiye ve meclisin iradesine saygı duyan herkesin seçim sonuçlarını kabul etmesi gerekir. Anlaşılan bazıları seçimi kaybetti ama sonucu hazmedemedi.

CAN NE DEMİŞTİ?
AK Partili Can sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:
Menemenli kardeşlerim bizler sizlerin oylarıyla seçildik ve Belediye Meclis üyesi olduk. Sizin hakkınızı savunmak için bizlere oy verdiniz. Şuan gelinen tablo ortada 6 milyona satın alınabilinecek araçlar, 37 milyona kiralanmış. Devletin yani sizlerin haklarını çaldılar bir vazo alınmış 100bintl verilmiş bu para çoçuklarımızın hakkı yazık değil mi ? Devlete ait sağlam araçları kesip satmışlar, bunlar sizlerin çoçuklarımızın hakkı şahıslara satılmış, yemişler . Pazar Esnafımız 15 Aydır mağdur pazar yeri yarım kalmış, rezil bir halde .İŞÇİ kardeşlerim, 4 Ay oldu maaşlarını alamıyor, Evlerine  EKMEK   götüremiyorlar bu kardeşlerimiz bizleri arıyorlar kim bizim hakkımızı  savunacak diyorlar.  Peki soruyorum Menemenli kardeşlerime sadece Serdar Aksoy mu suçlu  ? Bu çalınan Menemen halkının  şuanki CHP Meclis üyesi arkadaşlarında imzası var şimdi birileri çıkmış Davul çalıyor kim bu arkadaşlar, sizde hiç Utanma  yok mu ya . Sonra Seçim olacak Gece ...? 2 milyon Rüşvet  teklif ediyorsunuz. Arkadaşımız ...Namuslu şerefli biri parayı almıyor bu belgeli merak edenler vardır şimdi, siz Rüşvet vereceğinize Menemen belediyesinde Çalışan işçi  arkadaşlarımızın önce 4 aylık maaşını ödeyin diyor... Takdiri Menemen halkına bırakıyorum”

 
AYM'den gazeteci Ahmet Altan'la ilgili karar
 
Rıza Çalımbay koronavirüse yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Barış 2 Aralık 2020 Çarşamba 17:38

Böylesine adamlar yüzünden cumhur ittifakının İzmir'de dikiş tutturması imkansız. Ya kendinizi temizleyin bu boş söylem hatiplerinden, yada İzmir'de seçim kazanmayı unutun. Lafa bak.Rüşvet belgeliymiş hem de alınmadığı halde... Hadi bakalım adamlar açıkla diyor, yoksa neymişsin? haberde yazıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Birol Doyranlı 2 Aralık 2020 Çarşamba 13:58

İddiasına göre rüşvetin de belgesi oluyor denmek ki. O belgeyi göstersin de müfteri durumunda kalmasın.

Yorumu oyla      0      0  
Kemal erdem 2 Aralık 2020 Çarşamba 13:11

Öyle rüşvet teklif edildi deyip susmak olmaz belgele varsa böyle bir durum neden zamanında savcılığa vermedin diye sorarlar adama

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de seçimi kazanan Karakurt'tan 'fire' yorumu!
Menemen Belediyesi Başkan Vekili CHP’li Deniz Karakurt, kura çekimi sonrasında ...
AK Parti, Menemen'deki 'kura çekimi'ne itiraz edeceğini açıkladı
AK Parti, Menemen’de kura çekimi sonucunda CHP’li Karakurt’un başkanvekili ...
Yücel'den 'Menemen seçimi' yorumu: Yeni başlangıç ve ortak akıl vurgusu!
CHP İl Başkanı Yücel, "Menemen’de yeni bir sayfa açılıyor. Herkesi kucaklayarak ...
 
Sürekli'den çarpıcı 'Menemen seçimi' mesajları!
Menemen’de kazananın kurayla CHP’li Karakurt olduğu başkanvekili seçimi ...
Kılıçdaroğlu: Sağlık var ekonomi yok!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada yeni ...
"Denetimsiz dijitalleşme bizi faşizme götürür"
TRT World Forum'un açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijitalleşmeye ...
 
Karabağ'da Türk-Rus ortak merkezi için mutabakat
MSB "Türk-Rus Ortak Merkezinin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik ...
Erdoğan açıkladı: Hafta içi kısıtlama, hafta sonu sokağa çıkma yasağı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında ...
Genel Merkez’den Menemen mesaisi: Görüşme trafiğinden ne sonuç çıktı?
Menemen’de Aksoy'un tutuklanması ve Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri