POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
25 Mayıs 2023 Perşembe - 13:29

Menemen'in tarihi çarşısı yeniden doğacak!

Menemen Belediyesi, Tarihi İpek Yolu’nun son istirahat durağının da içinde yer aldığı Tarihi Çarşı’nın restorasyonu için harekete geçti. Kentin tarih kokan kent merkezinde kültür varlıklarını korumak ve bölgeyi turizme kazandırmak amacıyla başlatılan proje için Kerte İnşaat firmasıyla sözleşme imzaladı. 

Menemen in tarihi çarşısı yeniden doğacak!

Menemen Belediyesi, Tarihi İpek Yolu’nun son istirahat durağının da içinde yer aldığı Tarihi Çarşı’nın restorasyonu için harekete geçti. Protokol imza töreninde konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “İçerisinde hamam, bedesten, Cami ve Taşhan’ın da yer aldığı çarşımızı tarihi dokusuna uygun olarak restore edip turizme kazandıracağız. Menemen’e eski tarihi canlılığını geri kazandırarak hem kentimizi güzelleştirecek hem de esnaflarımıza da büyük katkı sunacağız. Bu proje ve her projemizde amacımız, Menemenimizin tüm güzelliklerini farklı ve dikkat çekici projelerle ön plana çıkarmak, güzelliklerine yeni güzellikler katmaktır. Projemiz Menemen’e hayırlı olsun” dedi.



TARİH KOKAN SOKAKLARI… 
Menemen Belediyesi’nde göreve geldiği ilk günden itibaren kentin hem altyapısı hem de kültürel gelişimi için aralıksız çalışan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, sokak sağlıklaştırma ve kentsel tasarım uygulama yapım işlerine bir yenisini daha ekledi. Kentin tarih kokan kent merkezinde kültür varlıklarını korumak ve bölgeyi turizme kazandırmak amacıyla başlatılan proje için Kerte İnşaat firmasıyla sözleşme imzaladı. 



KENT CANLANACAK ESNAF KAZANACAK

Proje kapsamında Menemen Merkez, Pazarbaşı, Camikebir, Gaybi, Ahıdır Mahalleleri ile Soğan Pazarı, İpek Pazarı, Mehmet Paşa Geçidi ve Kesikköy sokakta düzenleme ve kentsel tasarım uygulama yapım işlerine hemen başlanacağını belirten Pehlivan, “Tüm bu projelerle hem kentimizi eski canlı günlerine yeniden kavuşturacak hem de turizmimizi geliştirip esnafımıza da büyük katkı sunacağız” dedi.


 
CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
Projenin imzalanmasının ardından hemen iş başı yapılacağını ve projenin 12 ay içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğünü de dile getiren Pehlivan, “Bedesten, Hamam ve Cami ve Taşhan’dan oluşan tarihi çarşımız, beylikler döneminden günümüze kadar ulaşan kültür mirasımızdır. O dönem Kervanlarımız, Manisa’dan sonra Tarihi İpek Yolu’nun son istirahat bölgesi olan Menemenimizde konaklayıp alışverişlerini bu tarihi çarşıda yaparlardı. Bizler de Menemen Belediyesi olarak ilçemizin değerlerine sahip çıkmak, korumak ve tarihi çevre bilincini oluşturmak adına, eski Menemen merkezimizde Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Proje dâhilindeki sokak ve caddelerdeki binaların dış cephelerini ve çatılarını tarihi dokuya uygun restore edeceğiz. Altyapı çalışmaları sonucunda yollarımız Arnavut kaldırımlarla döşenecek. Aydınlatmalar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte geleneksel çarşı kültürünü canlandıracağız. Amacımız, Menemenimizin tüm güzelliklerini farklı ve dikkat çekici projelerle ön plana çıkarmak, güzelliklerine yeni güzellikler katmaktır. Bölgeyi, çehresini değiştirirken halkımızın yoğun şekilde kullanacağı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ben ihalemizi alan Kerte İnşaat Sanayi’nin kıymetli ortaklarına başarılar diliyorum. Rabbim utandırmasın. Sözleşmemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

 
Süper Lig yolunda ilk kritik sınav: Göztepe Bodrum'da yarı final arıyor!
 
Halkla belediye el ele verdi, 'üretimin yolu' açıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal: Bu gidişe 'dur' demeliyiz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı’da yaşayan Ankara Haymanalılarla ...
Konak’ta gönüllü ordusu 28 Mayıs'a hazır!
13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turunda Konak’ta ...
Çeşme'ye bir yaşam alanı daha!
Hayata geçirdiği fiziki projelerle Çeşme’nin çehresini değiştiren Belediye ...
 
Çocuklar hayallerindeki mahalleyi çizdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sakin Şehir Projesi” kapsamında ...
Gaziemir'de kadının sözü var: Mahalle mahalle zirve!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, her gün farklı bir mahallede düzenlediği ...
Karşıyakalılar istedi, belediye yaptı!
Atakent Mahallesi’nde bulunan atıl bir arazi, Karşıyaka Belediyesi tarafından ...
 
Yeni İZBAN durağı projesinde imzalar tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında işletilen İZBAN Banliyö ...
Batur: Gültepe'nin makus talihi değişecek!
Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimini ...
Ve ilk köstebek Buca Metrosu'nda... Soyer: Tıkır tıkır çalışmaya devam ediyoruz!
Kent tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol - Buca Metro hattının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri