POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
16 Haziran 2022 Perşembe - 09:40

Meslek arayışı kimlik arayışının önüne geçmesin

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilere önerilerde bulanan Gaziemir Belediyesi’nden Psikolog Deniz Bağdaş, “Meslek arayışları gençlerimizin kimlik arayışlarının yerini alıyor” uyarısında bulundu.

Meslek arayışı kimlik arayışının önüne geçmesin

Gaziemir Belediyesi'nde görev yapan Psikolog Deniz Bağdaş, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilere, sınav öncesi ve sınav sırasında heyecanlarını ve kaygılarını azaltacak önerilerde bulundu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın öğrencileri ve ailelerini etkilediğini ifade eden Deniz Bağdaş, “Liseyi başarı öyküleriyle bitirmiş ve bir süre sonra ‘yapılanın değerini yapanın değeri’ olarak etiketlemiş gençlerimiz, başarısızlığı kendilerine yasaklamış durumdalar. Başarılı olmanın kendilerine ‘değer verilmeyi’ kazandırdığını düşünen gençlerimiz ve aileleri sınav öncesi kaygı dilinin dozunu iyice arttırıyor. Başarıyı garantileyecek ve onlara mutluluk getirecek meslek arayışları gençlerimizin kimlik arayışlarının yerini alıyor” dedi. 

“Zihninizdeki resmi düzenleyin”
“Düşüncelerimiz duygu ve davranışlarımızı belirlerken farkında olmadan zihnimizde resimler canlanıyor. Diğer anlamıyla bilişimiz imgesel anlamlar taşıyor. Şüphesiz olumsuz cümleleri içimizden tekrar edersek çoğumuzun gözünün önünden bir resim akıp geçecek” diyen Deniz Bağdaş, şu önerilerde bulundu:

“Sınava son günler kala hala zihninizden geçen resimleri yakalamadıysanız şimdi kendi resminizi zihin gözünüzde canlandırın ve tutun. O resmi yakından inceleyin. Eğer kendi resminizde gördükleriniz sizi daha çok kaygılandırıyorsa zihinsel resimlerinizi düzenleyerek bu zamana kadar kişiliğinize ve isteklerinize yönelik atıflarınızı yeniden değerlendirebilirsiniz. Beyninizin yeni resimler düzenlemesi için son günlerde yaşadığınız sıradan bir olayın bir fotoğraf karesini zihninizde canlandırın. Yani size ait olan anınızın bir kesitini tıpkı bir resim gibi zihin gözünüzün önünde tutun. Bir yönetmenin yaptığı gibi resmi önce kendinize yaklaştırın, sonra uzaklaştırın. Bu zihinsel hareketi yaparken resminizin nasıl büyüdüğünü ve küçüldüğünü inceleyin. Resminizi oluşturan her bir unsurun uzaklaştıkça veya küçüldükçe üzerinizdeki etkisinin azaldığını hissedin. Ardından resminizin parlaklığını değiştirin. Işıltılı resimler sizi daha çok etkiler. Şimdi bu resmin parlaklığını azaltın. Sizdeki duygusunu istediğiniz seviyeye azaltana kadar ışığı düşürün, tamamen loş ve ayrıntıların kaybolduğu bir resim haline getirin. Son olarak resminizin renklerini değiştirin. Kaygı duygunuzu besleyen görüntüler oldukça sıcak, parlak ve canlı renklidir. Bu resme bir de siyah beyaz bakın. Hatta kontrastı biraz daha arttırın ve gittikçe siyahlaşan-beyazlaşan figürlerin ayrıntısının kaybolduğu gibi sizin üzerinizdeki duyguların etkisinin de kaybolduğunu duyumsayın. Bu denemeyi yaptıktan sonra aynı teknikleri sınav olgusunu düşündüğünüzde aklınıza ilk gelen ve sizi en çok etkileyen zihin resminiz üzerinde deneyin. Duygularınızın hafiflediğini hissedene kadar tekrar edin. Unutmayın sadece sınava kadar yapılanların değerlendirileceği bir ölçümden geçeceksiniz. Kendinize bu sözü sık sık hatırlatın ve nefes egzersizlerinizi ihmal etmeyin.” 

 
Okullardaki ayrıştırmayı TBMM'ye taşıdı!
 
Konak'ta kadınlar için güç birliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de polise silahlı saldırı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, polis ekipleri çalıntı olduğu değerledirilen ...
Sokakta tartıştığı kuzenini tüfekle öldürdü
Niğde'de Battal Kılınç, tartıştığı teyzesinin oğlu M.B. tarafından sokak ...
Yaz boyunca midibüs ve otobüs geçişleri yasaklandı!
Turizmin gözde mekânlarından biri olan Bozcaada'da önemli bir karara imza ...
 
11 kişinin öldüğü Yılmaz Erbek Apartmanı davasında karar açıklandı
Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ...
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
Çeşme ilçesinde hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını ...
8 yıl sonra çözüldü: Cesetsiz cinayette 15 yıl hapis!
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 8 yıldır kayıp Akif Demir'i öldürdüğü ...
 
Polise yumruk atan DBP'li Aydeniz için fezleke
İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı, polise yumruk atan DBP Milletvekili ...
Kadir Şeker davasında yeni gelişme: Tahliye olacak mı?
Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı engel ...
Baklavacı kardeşler için mahkemeden karar!
İstanbul Pendik'te, 2019 yılında yol verme tartışmasının büyümesiyle 7 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri